یکشنبه 16 اردیبهشت 1403
خانهخبراجتماعی و شهریباسوادها کمتر به اختلالات روانی مبتلا می شوند

باسوادها کمتر به اختلالات روانی مبتلا می شوند


مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشکده علوم پزشکی ساوه با تاکید بر اینکه با افزایش سن، مشکلات روانی نیز افزایش می‌یابد، بیشترین میزان اختلالات روانی را در افراد بالای ۶۵ سال دانست و گفت: با افزایش میزان سواد، اختلالات روانی کاهش می‌یابد و بالاترین میزان اختلالات روانپزشکی در افراد بی‌سواد است.

به گزارش رتبه آنلاین، شهناز هدایتی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه در شهرنشینان میزان اختلالات روانی بیشتری از روستانشینان است، اظهار کرد: افراد همسر از دست داده (چه با طلاق چه با فوت همسر) نیز دچار اختلالات روانی بیشتری هستند.

هدایتی با اشاره به اینکه براساس غربالگری صورت گرفته در سطح شهرستان، افراد مبتلا به استرس، آمار محدودی را به خود اختصاص داده‌اند، گفت: اما حوزه اختلالات روانی درصد قابل توجهی از افراد را شامل می شود.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: حدود ۱۴ درصد مردم شهرستان‌های ساوه و زرندیه بعنوان غربال مثبت سلامت روان شناسایی شده‌اند، یعنی یکی از اختلالات روانپزشکی را دارا هستند.

وی به بیان راهکارهایی برای ارتقاء سلامت روان در شرایط کنونی اشاره کرد و گفت‌وگو و ارتباط موثر را کارآمدترین راهکار دانست و افزود: مهربانی و حمایت یکدیگر، معنویت و مشارکت در امور خیریه، بهبود سبک زندگی و فعالیت‌های بدنی، درک مشکلات و جستجوی راه حل‌های موثر و انگ‌زدایی اختلالات روانپزشکی و ارتقاء سواد سلامت روان از مهمترین راهکارهاست.

این کارشناس سلامت روان در علوم پزشکی ساوه در ادامه، یادگیری و بکارگیری مهارت‌های زندگی، فرزندپروری، خودمراقبتی و بهره‌مندی از خدمات مشاوره و سلامت روان، حفظ آرامش و صمیمیت در محیط کار، خانه و اجتماع را از دیگر راهکارهای ارتقای سلامت روان بیان کرد.

وی همچنین به دلایل بروز اختلالات روانپزشکی پرداخت و نبود سواد سلامت روان، شهرنشینی، برچسب و انگ‌زدن به بیماران روانپزشکی، قضاوت کردن بیماران، عدم توجه به سلامت روان به اندازه سلامت جسم، نداشتن حمایت اجتماعی و خانوادگی و فقر و اعتیاد را از دیگر دلایل بروز اختلالات روانپزشکی بیان کرد.

 

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید