همانند حیوانات گیاهان نیز انواع گوناگونی دارند که در این مقاله به کشنده ترین و سمی ترین آن ها میپردازیم :
10- گیاه thornapple یا داتوره ( تاتوره ) که مسمومیت با آن جزو دسته ی شدید قرار میگیرد در انتهای لیست قرار دارد.
اگر چه یونانیان از برگ های این گیاه برای درمان و داروسازی استفاده میکنند ولی به دلیل توهم زایی شدید این گیاه به devil’s trumpets (شیپور های شیطان) یا hell’s balls (توپ های جهنم) معروف است .
9- گیاه قاتل گرگ یا wolf’s bane یا (monkshood) یک گیاه دارویی جاودانه یا همیشه سبز است.
در همه ی فصول سال در نپال یافت میشود اما گل های بنفش آن بسیار سمی هستند.
علی رغم این واقعیت بسیاری از باغ دار ها و گل آرا ها در سراسر دنیا از آن برای تزئین استفاده میکنند .
بومیان این گیاه را با اسامی دیگری از جمله leopard’s bane – mousebane – devil’s helmet – women’s bane هم میخوانند.
در گذشته از آن به عنوان یک مجازات مرگ در دادگاه های گوناگون استفاده کرده اند که اسناد تاریخی آن هم موجود است.
8-گیاه زهر شوکران یا صنوبر کانادایی که به نام انگشت مرد مرده بین بومیان معروف است.
عضوی از خانواده ی هویج ها است. به همین دلیل دارای طعم خوبی است که مردم را در استفاده از آن به اشتباه می اندازد.
سم این گیاه مقدار انواع مواد معدنی در خون بر هم میزند و در نهایت آسیب های مغزی را زیاد میکند. اما به طور خاص بر روی عملکرد ریه ها تاثیر میگذارد و آنها را از کار می اندازد.
در زمان قدیم از آن به عنوان مجازاتی برای مجرمان استفاده کرده اند.
7-درخت خودکشی یا همان گیاه cerbera بومی مناطق جنوبی آسیا و استرالیا است.
عمده ی زهر این درخت در میوه های آن ذخیره شده. بومیان به این میوه ها (othalanga) میگویند. مصرف این میوه ها باعث ایست قلبی میشود.
به خاطر سخت بودن ردیابی وجود آن در کالبد شکافی و راحت بودن ترکیب و مخفی کردن طعم و عطر آن با دیگر ادویه ها از قدیم برای خودکشی و یا حتی قتل از آن استفاده میکردند که علت نام گذاری آن هم همین دلیل است.
6-شراب چشم خرچنگ که نام دیگر آن تسبیح خونین است.
از میوه های کوچکی به شکل لوبیا یا نخود قرمز رنگ تشکیل شده است. این میوه ها سمی به شدت موثر دارند. از خانواده ی نخود ها به شمار میرود و گیاهی بومی آسیا و استرالیا است.
بومیان از آن به عنوان زهری کشنده برای از بین بردن فرد یا طعمه تنها با بخش کوچکی از هر یک از میوه هایش استفاده میکردند.
5-خرزهره که به خاطر گل های زیبا و سمی اش مشهور است.
از این گیاه تا سالیان سال نقاشان پر آوازه ای چون ون گوک به عنوان مدل طراحی استفاده کرده اند. گل های صورتی و سفید آن طعمی تلخ دارند.
همین امر مانع از اشتباه گرفته شدن آن با مواد خوراکی است.
4-زنبق سپید یا گل برف که به طور عمده فرانسوی ها آن را کشت میکنند.
عطر بسیار شیرینی دارد که حشرات را هم به سرعت به سمت خود جذب میکند. بسیار گران است اما به خاطر ظاهر زیبا و بوی خوشی که دارد به طور عمده فرانسوی ها و برخی از دیگر کشور ها آن را میکارند.
به عنوان سمبلی از عشق و شادمانی به شمار میرود اما مستقیما زهر آن به قلب حمله کرده و آن را از کار می اندازد. به عنوان دارو در قدیم استفاده میشده ولی تحقیقات در مورد تاثیر گذاری آن روی بیماری های انسان هنوز به جایی نرسیده است.
3-رتبه ی سوم متعلق به انجیر زهری است که بومی قاره ی آمریکا محسوب میشود.
در بین مردم محلی به نام سیب مرگ معروف است و دارنده ی عنوان خطرناک ترین درخت دنیا است. تمامی بخش های این گیاه از ریشه ها تا حتی بویی که از این درخت ساطع میشود سمی است. میوه های آن با بیشترین استفاده در دنیا به خصوص قاره ی آمریکا سمی ترین بخش آن هستند که مصرف آن ها باعث احساس دردی شدید و در نهایت مرگ میشود.حتی ایستادن در کنار این درخت برای مدت کمی میتواند مسمومیت ایجاد کند.
آب این درخت را در هنگام باران ها میسوزاند. گیاه تمام هوای اطراف را مسموم میکند . اگر این درخت بسوزد سم آن فرد را دچار توهمات شدید میکند که در نهایت فرد نزدیک به خود را خواهد کشت.
2-تنباکو یا همان گیاه نیکوتین بیشترین کشت شونده در جهان است که خوراکی نیست.
تمامی بخش های این گیاه سمی هستند و بیشترین سم در برگ های آن ذخیره شده که به شدت مورد استفاده قرار میگیرد. برگ های این گیاه شامل سمی قوی از رده ی سموم موثر بر قلب هستند که اگر به صورت مستقیم خورده شوند منجر به مرگ خواهند شد.
1-در نهایت رتبه ی برتر این مجموعه به گیاه بلادون یا تاجریزی که توت هایی با رنگ خیره کننده و بویی بسیار دلپذیر دارد.
در کمال تعجب از خانواده ی سیب زمینی ها و گوجه ها محسوب میشود. همانند آنها از بوته رشد میکند و بومی قاره ی اروپا به ویژه انگلیس است که در آفریقای شمالی و آسیای غربی و بخش هایی از آمریکا و کانادا قابل یافت شدن است.
کمتر از 10 عدد از این توت ها برای کشتن یک فرد بالغ کافیست. به طوری که به خاطر آسانی مصرف آن در تاریخ برای کشتار جمعی از آن استفاده میکردند.
از طرفی به خاطر رنگ و بو و طعم خوب و دلپذیر آن در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده میشده است. به عنوان مثال برای بزرگتر و درخشان تر و جذاب تر شدن چشم ها قطراتی از آب توت هایش را در چشم میریختند تا با بزرگ تر کردن مردمک چشم ها باعث این تغییرات شود.