شنبه 8 اردیبهشت 1403
خانهخبراجتماعی و شهریچند درصد مردم از عملکرد دولت سیزدهم رضایت دارند؟

چند درصد مردم از عملکرد دولت سیزدهم رضایت دارند؟

نظرسنجی گالوپ نشان می‌دهد که تعداد زیادی از مردم کشورمان از عملکرد رئیس دولت سیزدهم رضایت دارند. به گزارش رتبه آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ابتدای هفته بود که موسسه گالوپ یک نظرسنجی با این سوال که چقدر از عملکرد دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران رضایت دارید؟ منتشر کرد.

طی این نظرسنجی، ۷۲ درصد از شرکت کنندگان از عملکرد حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رضایت دارند؛ این نظرسنجی که از تاریخ ۲۴ الی ۳۱ آگوست انجام شده نشان از افزایش ۴۰ درصدی رضایت ایرانیان نسبت به نظرسنجی قبلی این سایت دارد، در نظر سنجی قبلی این سایت تنها ۳۲ درصد از افرادی که در نظرسنجی شرکت کرده بودند از عملکرد دولت رضایت داشتند. حالا این سوال مطرح می‌شود، چرا میزان رضایت مردم از دولت در همین مدت کوتاه افزایش قابل توجهی داشته است؟

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با وعده تشکیل دولت مردمی با کسب حدود ۱۸ میلیون و ۲۱ هزار رای در ۲۸ خرداد ماه سال جاری هشتمین رئیس جمهور ایران لقب گرفت و حکم ریاست جمهوری او نیز در ۱۲ مرداد ماه تنفیذ شد، رئیس جمهور از همان روز‌های ابتدایی فعالیت خود را جهت تشکیل هرچه سریع تر دولت انجام داد تا نشان دهد برای حل مشکلات کشور جدیت خاصی دارد.

رضایت 72 درصدی از دولت فقط در دوماهه اول

گالوپ در گزارش خود یکی از دلایل اصلی این میزان از رضایت مردم را سرعت گرفتن روند واکسیناسیون کرونا دانسته و نوشته است که در دولت حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی تنها ۵ درصد از مردم ایران واکسینه شده بودند که این میزان در دولت سید ابراهیم رئیسی به بالای ۵۰ درصد رسیده و با سرعت زیادی پیش می‌رود.

البته گالوپ در ادامه گزارش خود یک هشدار را هم به دولت جدید ایران می‌دهد که عبارت است از اینکه سید ابراهیم رئیسی که با وعده‌های بسیاری جهت حل مشکلات پا به عرصه انتخابات گذاشت اگر نتواند به وعده‌های خود عمل کند میزان رضایت مردم از دولت او به شدت تنزل خواهد یافت. اما آیا فقط سرعت گرفتن روند واکسیناسیون عمومی علیه همه‌گیری کرونا باعث افزایش میزان رضایت مردم از دولت سیزدهم شده و یا اقدامات دیگری هم در این افزایش موثر بوده که گالوپ حرفی از آن‌ها نزده است.

باید گفت علاوه‌بر سرعت گرفتن واکسیناسیون در ایران سفر‌های استانی رئیس جمهور که به صورت هفتگی در روز جمعه هر هفته انجام می‌شود نیز نقشی پررنگ در افزایش میزان رضایت مردم از دولت داشته است، سفر‌هایی که بیشتر صرف رسیدگی به مشکلات استان‌ها می‌شود و مردم بدون هیچ واسطه‌ای با رئیس جمهور دیدار و مشکلات خود را با وی در میان می‌گذارند. به گفته شخص رئیس جمهور این سفر‌ها نباید جنبه تشریفاتی به خود بگیرد و باید در تمامی سفر‌ها فقط به حل مشکلات آن استان رسیدگی شود و طبیعی است زمانی که مردم بدون هیچ واسطه‌ای می‌توانند مشکلات خود را با رئیس جمهور مطرح کنند و رئیس جمهور نیز به این خواسته‌ها توجه می‌کند رضایت مردم از دولت به طور چشمگیری افزایش می یابد، مردمی که در طول سال‌های گذشته رنگ رئیس جمهور را به شهر خود ندیده‌اند.

ابوالفضل ظهره‌وند کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره افزایش میزان رضایت مردم از عملکرد دولت بیان کرد: مهم ترین عامل در تغییر نظر مردم امیدواری آنان نسبت به عملکرد دولت سیزدهم تغییر جهت‌گیری‌های کلی و رویکرد دولت است، برای مثال در حوزه سیاست خارجی و در قبال مسئله برجام که توسط دولت‌مردان مکرر تاکید می‌شود سفره مردم نباید به مذاکره و برجام گره زده شود.

وی ادامه داد: رویکرد بعدی، تغییر رویکرد دولت در بحث سیاست داخلی است که قصد دارد به ظرفیت‌های داخلی و ملی توجه کند و مردم را سرور و آقای ملت کند؛ تمامی این موارد در سفر‌های استانی ایشان به وضوح دیده می‌شود و این نکته نکته بسیار مهمی است، چراکه مردم احساس می‌کنند صدایشان شنیده می‌شود، بنابراین دو مولفه روحیه امید در بین مردم شکل گرفته و مردم امیدوارند که در شرایط سخت کنونی که دولت یک زمین سوخته را از دولت قبل دریافت کرده مثل تورم بالای ۴۰ درصد و بدهی‌های بسیار بالا مسائل و مشکلات در دولت سیزدهم حل شود.

ظهره‌وند درباره اینکه دولت چطور می‌تواند به وعده هایش عمل کند نیز گفت: رویکرد‌های دولت سیزدهم باید در یک فضای برآمده از انقلاب رخ دهد و باید ابتکاراتی را عملیاتی کند که بر اساس آرمان‌های انقلاب است و هنوز این مورد در دولت سیزدهم رخ نداده، یعنی صرف داشتن تحرک، کافی نیست چرا که ساخت ۴ میلیون مسکن در عرض ۴ سال کار ساده‌ای نیست و نیاز به جدیت دولت دارد و اگر دولت سیزدهم نیز بخواهد براساس ریل‌گذاری دولت‌های قبل حرکت کند توفیقی حاصل نخواهد شد. برای مثال جناب آقای اژه‌ای برای تحول در قوه قضائیه از تمامی نخبگان و صاحب‌نظران دعوت کردند تا پیشنهادات خود را ارائه دهند و این بسیار کار مثبتی است که آقای رئیسی نیز باید مطالبه کند تا بتواند وعده‌های خود را بر اساس نظرات کارشناسی عملیاتی کند.

وی افزود: در حال حاضر مردم به تغییر امیدوارند و اگر جناب آقای رئیسی و دولت سیزدهم با اقدامات خود مشکلات را حل و فصل نماید رضایت مردم نابود خواهد شد و دشمنان نیز روی همین موضوع حساب باز کرده اند که دولت سیزدهم نتواند به وعده‌های خود عمل کند تا بتوانند امتیازات زیادی را از ایران بگیرند و ایران را با بحران‌های داخلی مواجه کند.

رئیس جمهور که تا کنون در جریان سفر‌های استانی خود به ۸ استان یعنی خوزستان، سیستان و بلوچستان، کهکیلویه و بویراحمد، بوشهر، خراسان جنوبی، ایلام، فارس و اردبیل سفر کرده است توانسته مشکلاتی که در این استان‌ها وجود دارد را بررسی و دستوراتی را برای حل وفصل آنان صادر کند، البته رئیس جمهور در این سفر‌ها علاوه بر دیدار با اقشار مختلف بازدید از تاسیاسات عمرانی، کارخانه‌ها و … را نیز در برنامه سفر‌های استانی خود دارد.

البته در این بین باید گفت علاوه‌بر سفر‌های استانی و سرعت روند واکسیناسیون، برگزاری منظم جلسات سران قوا، جلسات اقتصادی دولت، شرطی نکردن اقتصاد کشور به میز مذاکره و استفاده از ظرفیت‌های کشور‌های همسایه در سیاست خارجی و همدلی و اتحاد موجود در فضای سیاسی کشور در بین مسئولان از عوامل افزایش رضایت مردم از دولت سیزدهم است، دولتی که تا به اینجا اقدامات خود را در جهت عمل به وعده‌های انتخاباتی خود آغاز کرده است مثل وعده ساخت مسکن که ثبت‌نام آن برای واجدین شرایط آغاز شده است، همچنین طبق گفته مسئولان اقتصادی نیز دولت توانسته از زمان روی کار آمدن خود بدون خلق پول هزینه‌های کشور را تامین کند که این مورد به خودی خود مهم‌ترین عامل برای کنترل تورم است.

حالا باید دید که دولت سیزدهم و رئیس آن در ادامه راه طولانی خود در مقابل مشکلات متعدد اقتصادی چه خواهد کرد و آیا می‌تواند رضایت مردم را بیش‌تر از قبل افزایش دهد و یا به مانند دولت‌های پیشین به مرور از رضایت مردم کاسته خواهد شد.

اخبار مرتبط

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

بیشترین بازدید