در سالهای اخیر، کشورهای اروپایی پیشرفت قابلتوجهی در تولید انرژیهای تجدیدپذیر داشتند.
به گزارش رتبه آنلاین، این در حالی است که با گسترش فناوریهای مرتبط، مصرف این انرژیها در سراسر کشورهای اروپایی، 17درصد در سال 2016 بود. این میزان مصرف انرژیهای تجدیدپذیر در کشورهای در مقایسه با سال 2014، حدود 2 برابر افزایش یافته بود. طبق گزارشهای به دست آمده، بررسیها نشان میدهد که در میان 22 کشور از اعضای اتحادیه اروپا، سهم انرژیهای تجدیدپذیر، در میان سالهای 2014 تا 2016 افزایش یافته است. آنطور که گفته شده، هر یک از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، برای سهم مصرف انرژیهای تجدیدپذیر خود در سال 2020، هدفی را مشخص کردهاند.
برخی از کشورهای اتحادیه، زودتر از زمان تعیین شده به هدف خود رسیدهاند. در میان سایر کشورهای اروپایی، سوئد، فنلاند، دانمارک، رومانی، بلغارستان و ایتالیا از هدف تعیینشده خود برای میزان مصرف انرژیهای تجدیدپذیر، جلوتر بودند. طبق تازهترین آمار منتشر شده، سهم سوئد در مصرف انرژیهای تجدیدپذیر در سال 2016، حدود 53.8 درصد بود. این میزان مصرف در حالی بود که پیش از این سوئد متعهد شده بود در سال 2020، سهم مصرف انرژیهای تجدیدپذیر خود را به 49 درصد برساند. براین اساس، این کشور حدود 5 درصد جلوتر از هدف تعیین شده خود در سال 2020 حرکت کرده است. فنلاند نیز، متعهد شده بود که در سال 2020، سهم مصرف انرژیهای تجدیدپذیر خود را به 38 درصد برساند که طبق آمار منتشر شده، در سال 2016، این کشور سهم مصرف خود را به 38.7 درصد رساند. براساس این گزارش، سهم دانمارک نیز در مصرف انرژیهای تجدیدپذیر در سال 2016، حدود 2 درصد بیشتر از هدف تعیین شده در سال 2020 اعلام شد. رومانی نیز، تا سال 2016، حدود 2 درصد بیشتر از هدف تعیینشده خود در سال 2020، به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر دست یافت. آنطور که در این گزارش گفته شده، هدف بلغارستان برای سال 2020، رسیدن به سهم مصرف 16 درصدی از انرژیهای تجدیدپذیر بود که طبق آمار، این کشور در سال 2016، به سهمی معادل 18.8 درصد دست یافت. ایتالیا نیز، در سال 2016، توانست حدود 0.4 درصد از هدف خود در سال 2020، سهم بیشتری در مصرف انرژیهای تجدیدپذیر دست یابد.
در این میان، برخی کشورها مانند اتریش و اسلواکی نیز بهطور امیدوارکنندهیی به هدف تعیینشده نزدیک شدهاند و تنها یک درصد تا هدف سال ۲۰۲۰ فاصله دارند.
اما برخی کشورها مانند آلمان، فرانسه و بریتانیا هنوز از لحاظ مصرف انرژیهای تجدیدپذیر به هدف ملی تعیین شده نرسیدهاند. آنطور که در این گزارش گفته شده، فرانسه، در سال 2016، فاصله قابلتوجهی تا هدف تعیینشده خود در مصرف انرژیهای تجدیدپذیر در سال 2020 دارد. طبق آمار منتشر شده، سهم فرانسه در مصرف انرژیهای تجدیدپذیر حدود 16 درصد بود. این در حالی است که این کشور باید طبق هدف تعیینشده، تا سال 2020، به سهمی معادل 23 درصد در مصرف انرژیهای قابل بازگشت دست یابد.
سهم مصرف آلمان نیز، از انرژیهای تجدیدپذیر در سال 2016 حدود 14.8 درصد بود. این در حالی است که این کشور، هدف خود را برای سال 2020، رسیدن به سهم 18 درصدی مصرف انرژیهای تجدیدپذیر تعیین کرده است. این در حالی است که پیش از نیز، دولت فرانسه با ارائه برنامههایی اعلام کرده بود که در نظر دارد سهم انرژیهای تجدیدپذیر در تولید کل برق کشور را تا سال ۲۰۳۰ به ۴۰ درصد برساند. بریتانیا نیز، در سال 2016، سهمی معادل 9.3 درصد در مصرف انرژیهای تجدیدپذیر داشت. این کشور هدف خود را در جایگزینی انرژیهای بازگشتپذیر تا سال 2020، حدود 15 درصد اعلام کرده بود.
آنطور که در این گزارش گفته شده، ضمن اینکه کاهش گازهای گلخانهیی دلیل اصلی هدفی است که کشورهای عضو برای مصرف انرژیهای تجدیدپذیر خود در سال ۲۰۲۰ تعیین کردهاند، آنها میخواهند از عرضه مطمئن انرژی در اروپا و کاهش واردات آن نیز اطمینان یابند. علاوه بر این، هدف افزایش سهم مصرف انرژیهای تجدیدپذیر را میتوان به نوآوری صنعتی و رهبری فناورانه در اروپا نیز نسبت داد. هدف جدید تعیین شده در اتحادیه اروپا برای سهم انرژیهای تجدیدپذیر از کل مصرف انرژی ۲۷درصد برای سال ۲۰۳۰ است.
منبع : اقتصاد آنلاین