یکشنبه 4 آذر 1403
خانهگوناگوننفت در مدار افزایش قیمت

نفت در مدار افزایش قیمت

نفت روز سه‌شنبه تحت تاثیر تعطیلی خط لوله فورتیز در دریای شمال و ادامه کاهش تولید اوپک و غیراوپک افزایش یافت با این‌همه تولید رو به رشد آمریکا، افزایش بیشتر قیمت‌ها را محدود کرد.

به گزارش رتبه آنلاین، نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۷ سنت یا ۰.۳ درصد افزایش نسبت به قیمت نهایی معاملات روز دوشنبه، به ۵۷.۳۳ دلار در هر بشکه رسید.

بهای معاملات نفت برنت که قیمت پایه بازار بین‌المللی است با ۱۴ سنت یا ۰.۲ درصد افزایش، ۶۳.۵۵ دلار در هر بشکه معامله شد.

در معاملات اخیر قیمت‌ها تغییر چندانی نداشتند و برنت از جمعه گذشته تاکنون در محدوده ۶۳ تا ۶۳.۹۱ دلار در هر بشکه معامله شده است.

پس از این‌که اعتصاب کارکنان نفتی در نیجریه لغو شد تا اندازه‌ای از روند صعودی قیمت‌ها کاسته شد، با این‌همه قیمت‌های نفت همچنان از ادامه تعطیلی سیستم خط لوله فورتیز در دریای شمال و همچنین ادامه کاهش عرضه داوطلبانه از سوی تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک مورد حمایت قرار گرفته است.

کاهش تولید این کشورها در ژانویه آغاز شده و قرار است تا پایان سال میلادی آینده ادامه پیدا کند، اما شرکت روس‌نفت روسیه روز دوشنبه اعلام کرد کاهش تولید ممکن است پس از سال ۲۰۱۸ نیز تمدید شود. در نتیجه این محدودیت عرضه، ذخایر نفت در سطح جهانی کاهش پیدا کردند.

طبق گزارش شرکت “برن اشتاین انرژی” ذخایر کشورهای صنعتی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در اکتبر ۴۰ میلیون بشکه کاهش یافت و به ۲.۹۲ میلیارد بشکه رسید در حالی که ذخایر جهانی با ۶۱ میلیون بشکه کاهش، به ۵.۴۸ میلیارد بشکه رسید. این آمار نشان می‌دهد که بازار در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۷ با کمبود عرضه مواجه خواهد شد، اما رشد تولید آمریکا که از اواسط سال ۲۰۱۶ به میزان ۱۶ درصد افزایش یافته و به ۹.۸ میلیون بشکه در روز رسیده،  ممکن است تلاش‌های اوپک برای حذف مازاد عرضه را تهدید کند.

بر اساس گزارش رویترز، اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش‌بینی کرد تولید شیل در ژانویه ۹۴ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت که سیزدهمین افزایش ماهانه متوالی خواهد بود. این سازمان دولتی اعلام کرد انتظار دارد تولید نفت آمریکا در سال ۲۰۱۸ به رکورد ۱۰.۰۲ میلیون بشکه در روز صعود کند که به سطح تولید بزرگترین تولیدکنندگان جهان شامل عربستان سعودی و روسیه نزدیک خواهد شد.

منبع : اقتصاد آنلاین

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید