قائممقام وزیر نیرو در چهارمین نشت کار گروههای اجرایی نظام جامع کیفیت منابع آب گفت: هزینه کردن برای ارتقای کیفیت آب، سرمایهگذاری برای سلامت جامعه است.
به گزارش رتبه آنلاین، “ستار محمودی” قائممقام وزیر نیرو در چهارمین نشست کارگروههای اجرایی نظام جامع کیفیت منابع آب با رویکرد “کیفیت آب، کیفیت زندگی، امنیت اجتماعی” در تالار آبگینه شرکت آب و فاضلاب استان تهران تاکید کرد: وزارت نیرو هرگز کیفیت را فدای کمیت نمیکند.
وی با اشاره به اینکه کیفیت آب شرب، خط قرمز وزارت نیرو است، افزود: هرگز اجازه نخواهیم داد تا کمیت بر کیفیت پیشی بگیرد و در شرایط حساس ترجیح می دهیم کمیت را کاهش دهیم ولی کیفیت آب مورد نیاز جامعه پایدار بماند.
قائممقام وزیر نیرو با اشاره به اینکه در سال های 69 و 70 به کیفیت آب توجه نمی شد و فقط در آزمایشگاه های محدود آن زمان، کدورت سنجی مطرح بود، گفت: امروزه متخصصان آب وزارت نیرو در بحث کیفیت آب مورد نیاز به شدت حساس هستند و در این زمینه احساس مسئولیت می کنند.
وی با اشاره به اینکه در 26یا 27 سال گذشته ساختارها تغییر کرده و زیرساخت ها و ظرفیت سازی های خوبی صورت گرفته است، افزود: در زمان حاضر بیش از 800 آزمایشگاه به منظور پایداری کیفیت آب شرب کشور به طور شبانه روزی در حال فعالیت هستند و وزارت نیرو تلاش دارد تا بهره وری و راندمان بخش آب را توام با نیاز کشور افزایش دهد.
محمودی با اشاره به این مطلب که استاندارد آب کشور بر اساس استاندارد جهانی است، افزود: در برخی جهات استاندارد آب کشور قویتر از استاندارد جهانی WHO است.
وی با بیان اینکه بیش از 29 میلیارد مترمکعب ذهاب، پساب و فاضلاب داریم که نه تنها قابل شرب نیستند؛ بلکه آلوده کننده آب شرب نیز هستند، اذعان داشت: اگر این 29 میلیارد مترمکعب بتواند در مجموعه بیلان آبی مورد استفاده قرار گیرد، نزدیک به 30 درصد آن تهدید زا است که بایستی برای آن چاره اندیشی کرد.
قائممقام وزیر نیرو ادامه داد: هرچه بتوانیم این تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم میتوانیم از پساب به عنوان منبع دوم آبی استفاده کنیم و زهآبها و مواردی که در کشاورزی به عنوان زهکشها از آنان استفاده می کنیم را می شود با تغذیه زمین کشاورزی و استفاده از آنها به عنوان آفتکشها و سموم به سمت مبارزه بیولوژیکی سوق داد.
وی با اشاره به اینکه در زمینه های پایش کار سامانههای اندازه گیری بایستی متناسب با علم روز باشد، افزود: به مدد خرد و دانش نیروهای داخلی در زمینه های نرم افزاری و سامانه های مجازی، تلاش می کنیم تا از این شیوه ها برای پایش اطلاعات استفاده کنیم.
ستار محمودی با اشاره به دو روش پیشگیرانه و علاج بخشی در بخش کیفیت آب، گفت: یکی دیگر از مواردی که بایستی به آن پرداخت آگاهی بخشی عمومی و مشارکت مردم در خدماتی است که با آنها مرتبط است.
وی اضافه کرد: در پایش حوضه های آبریز بیشترین مناضعات بر روی کمیت است که بایستی به سوی کیفیت تغییر جهت دهد.
قائم مقام وزیر نیرو افزود: اقدامات به سازی با مجموعه فرآیندهای آن ، بروز کردن سامانه های سنجشی و سامانه های هشدار دهنده، و اعمال مقررات از جمله مواردی است که بایستی همیشه مدنظر باشد.
وی تصریح کرد: اعتقاد به کیفیت می تواند در زندگی شخصی و اجتماعی ما نیز دارای سود مضاعف باشد.
منبع : اقتصاد آنلاین