دوشنبه 5 آذر 1403
خانهنفت و نیروسانچی همه گواهینامه‎ها و استانداردهای بین‎المللی را داشت

سانچی همه گواهینامه‎ها و استانداردهای بین‎المللی را داشت

مدیر بخش عملیات موسسه رده‎بندی دی.ان.وی جی.ال (DNV.GL) که کلاس و رده‎بندی کشتی سانچی را برعهده داشته است، گفت: این موسسه هیچگونه نقصی که منجر به عدم صلاحیت کشتی سانچی برای اخذ کلاس و گواهینامه‎های لازم شود را مشاهده نکرده است.

به گزارش رتبه آنلاین، موسسه رده‎بندی دی.ان.وی جی.ال نروژ یکی از معتبرترین موسسه های رده‎بندی در جهان و عضو انجمن بین‎المللی موسسات رده‎بندی(IACS) است که رده‎بندی و کلاس کشتی نفتکش سانچی را نیز برعهده داشته است.

کیجل اولیسن (Kjell Olaisen) با اشاره به آخرین ارزیابی انجام گرفته از کشتی سانچی گفت: در آخرین ارزیابی این موسسه از سانچی، هیچگونه نقصی با توجه به قوانین حاکم بر رده‎بندی و گواهینامه‎ها در این کشتی مشاهده و گزارش نشده است.

وی افزود: این کشتی، ارزیابی های دوره ای را در تاریخ 2 مارس 2017 (11 اسفند 1395) میلادی با موفقیت گذراند و بدون آنکه مشکلی در شرایط کلاس و یا مجوزها داشته باشد پس از طی موفقیت آمیز این ارزیابی، کلاس و گواهینامه های مربوط برای آن صادر شد.

اولیسن اضافه کرد: آخرین ارزیابی این موسسه که روی عرشه کشتی انجام شد، در ششم آوریل 2017 میلادی (17 فروردین 96) بود که طی آن تجدید گواهینامه آی.او.پی.پی(IOPP) با موفقیت انجام و تجهیزات پایداری کشتی با رعایت قوانین جدید و بازگشتی تطبیق داده شد.

وی تصریح کرد: در آخرین ارزیابی که روی عرشه این کشتی انجام گرفت هیچگونه نقصی با توجه به قوانین حاکم بر رده بندی و گواهینامه‎ها مشاهده نشد.

مدیر بخش عملیات موسسه رده بندی دی.ان.وی.جی.ال یادآور شد: این موسسه هیچ گونه نقصی که در هر زمانی منجر به عدم صلاحیت آن برای اخذ کلاس و گواهینامه های لازم شود را مشاهده نکرد.

وی با بیان اینکه نفتکش سانچی از ابتدا با توجه به قوانین موسسه DNV و قوانین بین المللی مرتبط ساخته شد، افزود: این بدان معنی است که در آن زمان، این موسسه، نفتکش سانچی و تجهیزات آن را با در نظر گرفتن قوانین بین المللی تائید کرده است.

اولیسن خاطر نشان کرد: تمامی گواهینامه های لازم در زمان حادثه، معتبر بوده اند و هیچ ارزیابی معوقه ای مربوط به آنها وجود نداشت.

وی درباره ارزیابی موسسه دی.ان.وی از حادثه برخورد نفتکش سانچی با کشتی کریستال، بیان داشت: بررسی دلایل تصادم کشتی‎های یادشده مسئولیتی است که بر عهده شرکت‎های مالک کشتی و مقام‎های دریایی است.

وی با بیان اینکه این موسسه از انجام بررسی‎ها حمایت می‎کند، ادامه داد: موسسه دی.ان.وی بر اساس پرونده رده‎بندی کشتی، هیچگونه شواهدی برای بررسی اینکه دلایل برخورد کشتی چه بوده است در اختیار ندارد.

اولیسن درباره شرایط سایر نفتکش های ایران، اظهار داشت: تمامی کشتی‎های نفتکش ناوگان ایران که در کلاس این موسسه هستند دارای گواهینامه‎های معتبر بوده و هیچ یک از آنها بازرسی معوقه و یا شرایط غیر معتبری ندارند.

وی درباره گواهینامه‎های صادر شده برای نفتکش سانجی گفت: این نفتکش «گواهینامه رده بندی، مقررات رده بندی DNV. GL»، «گواهینامه بین المللی Load Line، کنوانسیون بین المللی Load Line» ، «گواهینامه ساخت ایمن کشتی باری، کنوانسیون SOLAS»، «گواهینامه تجهیزات ایمن کشتی باری، کنوانسیون SOLAS »، «

گواهینامه ارتباطات رادیویی ایمنی کشتی باری، کنوانسیون SOLAS»، «گواهینامه مدیریت ایمنی، کنوانسیون SOLAS»، «گواهینامه کار دریایی، کنوانسیون کار دریایی»، «گواهینامه بین المللی جلوگیری از آلودگی نفتی، تایپ B، کنوانسیون MARPOL»، «گواهینامه جلوگیری از آلودگی فاضلاب، کنوانسیون MARPOL»، «گواهینامه سازگاری با جلوگیری از آلودگی زباله، کنوانسیون MARPOL»، «گواهینامه جلوگیری از آلودگی هوا، کنوانسیون IAPP MARPOL»، «گواهینامه بهره وری انرژی EEC، کنوانسیون MARPOL»، «گواهینامه بین المللی سامانه Anti-Fouling، کنوانسیون بین المللی Anti-Fouling»، «گواهینامه تبادلی مدیریت آب توازن، کنوانسیون بین المللی مدیریت آب توازن»، «گواهینامه سازگاری با جمع آوری مواد خطرناک، مصوبه (A.96223) سازمان بین المللی دریانوردی در زمینه اوراق کشتی‎ها»، «گواهینامه سازگاری با کنوانسیون ILO شماره 92، اقامت خدمه»، «گواهینامه سازگاری با کنوانسیون ILO شماره 133، اقامت خدمه»، «گواهینامه سازگاری با برنامه نظارت EU MRV، قانون (EU2015/757) »، گواهینامه تناژ، کنوانسیون بین‎المللی تناژ (1969) »، «گواهینامه ویژه تناژ کانال سوئز، قوانین تناژ کانال سوئز»، « گواهینامه سازگاری با تجهیزات بالابر محموله، کنوانسیون ILO شماره 152» را داشته است.

16 دی یک کشتی فله بر چینی حامل 64 هزار تن گندم در سواحل شانگهای به نفتکش ایرانی سانچی که حامل بیش از 130 هزار تن میعانات گازی بود، برخورد کرد.

در این حادثه، نفتکش سانچی با 30 تبعه ایرانی و دو بنگلادشی دچار حریق و انفجارهای سنگین شد که کار امداد رسانی در منطقه را با مشکل مواجه و در برخی مواقع ناممکن کرد.

با دستور و تاکید رییس جمهوری علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان مسئول ویژه رسیدگی به این واقعه تعیین شد و گروه های کارشناسی و امدادی از جمله تکاوران ارتش به منطقه اعزام شدند تا با هماهنگی مقامات و مسئولان چینی و همکاری برخی کشورهای دیگر کارهای مربوط انجام گیرد، اما اقدام های فوریتی و ضربتی برای خاموش کردن شعله ها و تعیین وضعیت خدمه نفتکش ایرانی به دلیل گستردگی دامنه انفجارها و همچنین دمای بسیار زیاد حاصل از آتش سوزی بی ثمر ماند، زیرا نزدیک شدن به کشتی سانچی و حضور طولانی مدت در آن برای بررسی وضعیت میدانی ناممکن شده بود و درنهایت این کشتی پس از 8 روز غرق شد.

بررسی های کارشناسی در این زمینه با هدف تعیین علل واقعه در دست اقدام است.

منبع : اقتصاد آنلاین

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید