جمعه 7 اردیبهشت 1403
خانهتجارتصنعت‌ومعدن کشور، منتقد سود بالای بانکی

صنعت‌ومعدن کشور، منتقد سود بالای بانکی

رئیس خانه صنعت و معدن کشور در مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن در اراک گفت: صاحبان صنایع و کارآفرینان توان پرداخت سود بانکی بالا را ندارند.

به گزارش رتبه آنلاین ، سیدعبدالوهاب سهل آبادی گفت: صاحبان صنایع و کارآفرینان توان پرداخت سود بانکی بالا را ندارند و این امر باعث شده تسهیلات پرداختی دردی از تولید دوا نکند.

سهل آبادی با اشاره به اینکه بدهی‌های سنگین بانکی قدرت حرکت تولید در مسیر رونق را سلب کرده است افزود: تولید کشور نیازمند حمایت های عملیاتی است و اصلاح نظام بانکی ضرورت اصلی در حمایت از تولید است.

وی با بیان اینکه هم اکنون در کشور بسیاری از صنعت گران وجود دارند که به علت مشکلات نقدینگی و بدهی‌های ناخواسته به بانک ها دچار مشکلات بسیار شده اند اضافه کرد :امیدواریم رئیس جمهور در دولت دوازدهم به بخش صنعت و معدن توجه ویژه داشته باشد و مجلس و سازمان های مرتبط و نظام بانکی کشور در این رابطه تجدید نظر جدی اعمال کنند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با انتقاد از پرداخت نشدن سهم 30 درصدی صنعت از محل هدفمندی یارانه ها ادامه داد :خانه صنعت و معدن ایران به دنبال این است تا بتواند بخشی از مسایل و مشکلات جامعه هشتاد هزار واحدی صنعت و معدن کشور را تا جایی که ممکن است برطرف کند.

وی تصریح کرد: استان مرکزی استانی صنعتی است و تجهیزات کارخانجات نیاز به تعویض و نو شدن دارند و بدون این کار عملا نمی‌توان به دیگر کشورها صادرات داشت و رقابت در بخش صادرات بی معنی است.

رئیس خانه صنعت و معدن ایران با بیان اینکه ورود کالای قاچاق به کشور حساب شده است، گفت: ۲۰ میلیارد از کل واردات ۵۰ میلیارد دلاری کشور قاچاق است.

سیدعبدالوهاب سهل آبادی گفت: اگر مصوبات مجلس شورای اسلامی در مورد رفع موانع تولید اجرایی شود مشکلات صنایع کاهش می‌یابد.

وی با اشاره به تصویب قوانین رفع موانع تولید در دی‌ماه سال۱۳۸۷ افزود: اگر این قوانین رعایت و اجرایی شود اقتصاد مقاومتی به بهترین شکل روی خواهد داد.

رئیس خانه صنعت و معدن ایران با بیان اینکه باید از توان فنی و مهندسی بومی برای کار و تولید استفاده کنیم، گفت: نباید اجازه داد کالا‌ها و اجناس خارجی به هر قیمتی وارد کشور شود.

وی با انتقاد شدید از سفر اخیر هیئت تجاری هند به کشور، افزود: در حالی که نساجی کشور با مشکل اساسی فروش مواجه است هیئت هندی تمام اجناس نساجی خود را به کشور تحمیل کرد.

بی‌تعهدی دولت نسبت به بدهی‌ها

سهل آبادی با بیان اینکه دولت در جریان مشکلات بازار کالاهای ایرانی است، افزود: برخی از سفرهای هیئت‌های خارجی که به نام برجام تمام می‌شود بی‌فایده و مشکوک است.

وی با تأکید بر اینکه ورود کالاهای قاچاق بی‌رویه و حساب شده است، گفت: مگر می‌شود و می‌توان باور کرد ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق را تنها از طریق کوله پشتی و بی‌راهه‌ها وارد کشور کرد.

رئیس خانه صنعت و معدن با انتقاد از عدم تعهد دولت نسبت به پرداخت بدهی‌های خود به تولیدکنندگان، گفت: واحد تولیدی که بیش از ۷۵ میلیارد تومان به دولت جنس فروخته اما بعد از گذشت یکسال تنها ۱۸۰ میلیون تومان را پس گرفته است.

وی با بیان اینکه دولت حتی حاضر به تها‌تر بدهی‌های متقابل نیست، افزود: چرا زمانی که عوامل دولت از ما طلب دارند دنبال دریافت سررسید آن هستند و اگر دیر کنیم باید جریمه بدهیم اما در مقابل هیچ تضمینی نداریم که طلب خود را دریافت کنیم.

سهل آبادی با بیان اینکه پرداخت‌های وعده داده شده قانون هدفمندی یارانه‌های تولید کنندگان انجام نشده است، گفت: مگر قرار نبود دولت ۳۰ درصد از درآمد حاصل از هدفمندسازی یارانه‌ها را به صنعت تزریق کند؟

تعطیلی ۶۸۰۰ واحد تولید در سال ۹۴

رئیس خانه صنعت و معدن با اشاره به تعطیلی واحدهای تولیدی گفت: از سال ۸۰ تا ۹۳ بیش از ۵۷۰۰ واحد تولیدی تعطیل شده بود اما در سال ۹۴ بیش از ۶۸۰۰ واحد تولیدی به تعطیلی و ورشکستگی کشید.

وی از فعالیت تنها ۷۰ درصد واحدهای تولیدی کشور خبر داد و گفت: از این تعداد نیز تنها ۳۸ درصد با ظرفیت فعال تولید می‌کنند.

سهل آبادی با بیان اینکه در کشور ۵۵۰۰ واحد معدنی وجود دارد، گفت: متأسفانه به دلیل عدم حمایت و سرمایه‌گذاری کافی بیشتر این معادن مورد تعرض محلی قرار دارند.

وی از عقب ماندگی ماشین آلات واحدهای معدنی انتقاد کرد و گفت: به دلیل نبود بودجه خرید ماشین آلات مدرن، اکثر واحدهای تولیدی با ماشین آلات ۴۰ سال پیش فعالیت می‌کنند.

رئیس خانه صنعت و معدن کشور با تأکید بر اینکه صنعتگران سربازان مقدم جبهه اقتصاد مقاومتی هستند، گفت: دولت نباید اجازه دهد برخی به بهانه پسا برجام کالاهای بی‌کیفیت و مشابه خود را به کشور وارد کنند.

سید عبدالوهاب سهل آبادی صبح شنبه در مراسم تقدیر از برترین های صنعت و معدن استان مازندران با بیان اینکه مازندران متعلق به تمام ایرانیان است خواستار توجه بیشتر به آن  شد و گفت: مازندران با پتانسیل بالای گردشگری نیازمند توجه است.

وی با اشاره به جنگ اقتصادی دشمنان یادآور شد: بخش خصوصی برای مقابله با دشمن در این جنگ آماده است و لشکرهای بخش خصوصی آمادگی کامل کردند.

وی به تحریم ها اشاره و اضافه کرد: در این تحریم همه تاوان را نباید بخش صنعت بدهد و وام هایی با سودهای بالا نیز از جمله مشکلات بخش صنعت است.

سهل آبادی با بیان اینکه مطالبه و وصول ارزش افزوده به عهده صنعتگران نباید باشد از شکل گیری یک هاب صادراتی در خانه صنعت و معدن خبر داد و گفت: در این هاب و گروه مشکلات حوزه صنعت و معدن بررسی و پیگیری می شود.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران از مجلس و مسئولان بخش های دولتی خواست برای رفع موانع تولید برنامه ریزی کنند گفت: تامین اجتماعی حق ندارند دفترچه های بیمه کارگران را تمدید نکنند.

وی یادآور شد: باید از لشکر بخش خصوصی که در جنگ اقتصادی همراهی و مقابله می کند حمایت کرد وبخشی از مایملک صنعتگران توسط بانک ها به دلیل بدهی ها توقیف شده است.

وی همکاری با شبکه توزیع برای جلوگیری از قاچاق کالا را ضروری برشمرد و گفت: وقتی در کشور لوازم خانگی خوب تولید می کنیم، چرا شاهد ورود اجناس خارجی هستیم و باید تسهیل و نظارت لازم صورت گیرد.

سهل آبادی ادامه داد:  بخش صنعت پشتوانه نظام و دولت است اما انتظار حمایت دو سویه از سوی دولت برای رفع مشکلات را دارد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به فروش ۵۲ تن سکه در کشور گفت: عواید حاصل از فروش این سکه ها به جیب چه کسانی رفت و باید این مسئله بررسی شود.

وی نجات صنعت را امری مهم برشمرد و از مسئولان خواست تا به دل صنعت بروند و مسائل را بررسی کنند و گفت: کل ارزی که از کشور خارج شده هنوز جنس آن وارد کشور نشده و به کشورهای دیگر روانه شده است.

سهل آبادی با بیان اینکه رصد شود میزان خرید ملک در ترکیه توسط ایرانی ها در این چندماه گذشته چقدر افزایش یافته است گفت: واردات کود انسانی جای تاسف دارد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه نرخ تعرفه ای واردات باید توسط اهل فن و متخصصان تعیین شود گفت: همچنین باید واحدهای مورد نیاز صنعتی و تولید احداث شود و اجازه ایجاد هر واحد به هرکسی داده نشود.

وی فرسودگی تجهیزات را از مشکلات برشمرد و گفت: صنایع و معادن ما با تجهیزات سال ۱۹۷۵ میلیادی چگونه رقابت و فعالیت کنند.

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید