مدیرعامل فرابورس ایران در پنل تخصصی «یکپارچهسازی کسبوکارهای مختلف مالی» با اشاره به اینکه در حال حاضر در زمینه قوانین و مقررات و در لایههای راهبردی، میان بازار سرمایه و نظام بانکی ارتباط مناسبی برقرار است، راهاندازی کمیته بند «ل» را موجب تقویت تعامل میان بازار سرمایه و بازار پول دانست. به گزارش فرابورس ایران، امیر هامونی در این پنل که طی هفتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک برگزار شد، با بیان این مطلب که کمیته بند «ل» که در تبصره قانون بودجه سال ۹۶ قید شده بود، راهاندازی شده است، توضیح داد: این کمیته متشکل از رئیسکل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور و با نظارت یک نماینده از مجلس، نرخ و حجم بازار بدهی و همچنین شرایط بازار سرمایه و اقتصاد هنگام انتشار اوراق دولتی، در آن مورد بررسی قرار میگیرد.
به گزارش رتبه آنلاین، به گفته هامونی، ذیل کمیته بند «ل» همواره جلسات مشترکی میان این مجموعه، نمایندگان سازمان بورس، فرابورس، ذینفعان و دستگاهها برگزار میشود تا تمامی جوانب امر درخصوص پذیرش اسناد خزانه اسلامی بررسی و از بروز مشکلات احتمالی درخصوص زمانسنجی انتشار، فرآیند پذیرش، زمان آن و… جلوگیری شود. به اعتقاد هامونی، رشد بازار سرمایه وابسته به نظام بانکی است و اگر بازار پول نتواند همپای بازار سرمایه در حوزه تکنولوژی رشد کند، هماهنگی بین این دو بازار به هم میخورد. وی یکی از همکاریهایی را که میان فرابورس ایران و نظام بانکی شکل گرفته و ادامه دارد، در زمینه انتشار و مبادله اوراق تسهیلات مسکن دانست و افزود: اوراق تسه ابزاری دوطرفه است که از سوی بانک مسکن تولید شده و در فرابورس کشف قیمت و معاملات ثانویه آن انجام میشود. پیمان قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی نیز وارد شدن اوراق سخاب که توسط دولت منتشر میشد به بازار فرابورس را منجر به کاهش و تعدیل نرخهای بالای این اوراق دانست و تاکید کرد که با توجه به این تجربه موفق، لازم است همکاری میان نهادهای مالی همچون بازار سرمایه و نظام بانکی بیشتر شود.
برگزاری فیناستارز ۲۰۱۸
هامونی همچنین از برگزاری فیناستارز ۲۰۱۸ که هدف آن حمایت از استارتآپهای مالی از طریق سرمایهگذاری در آنهاست، همزمان با نمایشگاه بورس، بانک و بیمه خبر داد. مدیرعامل فرابورس به یکی از چالشهای فعلی استارتاپها اشاره و اظهار کرد: باید استارتآپها بتوانند به آسانی وارد بازار سرمایه شوند و نباید روندهای طولانی برای ورود این گونه شرکتها به وجود آید.
درخواست پذیرش ۸ صندوق بانکی در فرابورس
هامونی به درخواستهای پذیرش صندوقهای بانکی در فرابورس نیز اشاره کرد و با بیان اینکه در حوزه VC بیش از۲۰ صندوق درخواست پذیرش دادهاند که در این میان ۸ صندوق وابسته به بانک هستند، افزود: برای تسریع فرآیند پذیرش این صندوقها در تلاش هستیم و در این خصوص به کمک بانک مرکزی نیز نیاز داریم تا در آیندهای نزدیک، شاهد فعال شدن این صندوقها در بازار سرمایه باشیم.
منبع : دنیای اقتصاد