جمعه 14 دی 1403
خانهصنعتماشين آلات و تجهيزات30درصد تولید فولاد کشور باید صادر شود

30درصد تولید فولاد کشور باید صادر شود

سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین‌آلات، تجهیزات و صنایع وابسته (ایران کان‌مین 2017) روز گذشته کار خود را در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز کرد‌.


این نمایشگاه که از سوی خانه معدن ایران با حضور 146 شرکت و واحد تولیدی داخلی و 139 شرکت خارجی یا نمایندگی‌های آنها در تهران آغاز به‌کار کرده، در فضایی به وسعت 16 هزار مترمربع با حضور 13 کشور خارجی شامل اسپانیا، استرالیا، اتریش، ایتالیا، آفریقای جنوبی، آلمان، تایوان، ترکیه، چین، سنگاپور، سوییس، جمهوری کره و لهستان در حال برگزاری است که در آن کشورهای آلمان، ایتالیا و چین به صورت گروهی و رسمی مشارکت دارند‌. این نمایشگاه تا 16 آبان در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپاست‌.
«ایران کان‌مین ۲۰۱۷» با اهداف عرضه و ارائه پتانسیل‌های موجـود و توانمنـدی‌های کشـورمان، ایجاد فرصت جهت جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی، ایجاد زمینه انتقال فناوری و‌.‌.‌. به مدت چهار روز برگزار می‌شود‌.
همزمان با برگزاری نمایشگاه «ایران کان‌مین 2017» نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی توسط اساتید، صاحب نظران و دست‌اندرکاران صنعت موضوعی نمایشگاه برگزار می‌شود‌.

لزوم صادرات 15میلیون تنی فولاد 
وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین گشایش این نمایشگاه طی سخنانی با اشاره به برنامه ششم توسعه که در آن تولید 55 میلیون تن فولاد برنامه‌ریزی شده است، تصریح کرد: باید بتوانیم 15 میلیون تن از مجموع فولاد تولیدی کشور تا آن زمان را صادر کنیم زیرا بازار داخل کشش استفاده از مجموع ظرفیت فولاد در آینده را نخواهد داشت‌.
محمد شریعتمداری افزود: به کارگیری مغزهای ارزشمند جایگاه بالاتری نسبت به سرمایه‌گذاری تجهیزات و ماشین‌آلات دارد‌.
وی با بیان اینکه باید تاکید بیشتری بر اکتشاف داشته باشیم، خواستار آن شد تا سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی کشور (ایمیدرو) در توسعه آموزش و پژوهش فعالیت بیشتری داشته باشد‌.
این مقام مسوول بیان کرد: باید با همکاری‌ شرکت‌های خارجی، در حوزه اکتشاف و کشف ذخایر بیشتر مشارکت کنیم‌.
وی برای نمونه به استان یزد اشاره کرد و گفت: معدن سنگ‌آهنی که در جنوب یزد کشف شده است، بیش از کل ذخایر فعلی سنگ‌آهن ایران ذخیره دارد‌.
شریعتمداری تاکید کرد: باید کاری کرد که صنعت ساختمان تحرک بیشتری داشته باشد و نقش وزارت راه‌وشهرسازی در این بین بسیار مهم است‌.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: امسال یکصد هزار میلیارد ریال برای نوسازی صنایع اختصاص یافته و 5/1 میلیارد دلار برای صنایع کوچک که معادن هم جزو آنهاست، با نرخ تسهیلات اعطایی 11 درصد اختصاص یافته است‌.
وی گفت: باید شرایطی فراهم شود که ماشین‌آلات مدرن معدنی هم در داخل ساخته شود، باید در ایجاد اشتغال از شعار خارج شد و اینجانب دست کسانی که اشتغال ایجاد می‌کنند را می‌بوسم‌.
در این آیین مهدی کرباسیان، رییس هیات عامل ایمیدرو نیز گفت: تکمیل زنجیره تولید در آلومینیوم، مس و فولاد از اولویت‌های ما در دولت دوازدهم است‌.
به گفته وی، پیش‌بینی می‌شود امسال صادرات فولاد با ثبت رکورد، به هشت میلیون تن برسد‌. کرباسیان با بیان اینکه نیازمند ارتقای فناوری در معادن به‌ویژه معادن زیرزمینی هستیم، خاطرنشان کرد: با توجه به مذاکراتی که با شرکت‌های بزرگ دار‌ای مارک استرالیا انجام دادیم، با پیگیری‌هایی که خواهد شد، شاهد نتایج آن برای همکاری در بخش فناوری خواهیم بود‌.

معدن پیشران توسعه اقتصادی است
همچنین محمدرضا بهرامن، رییس خانه معدن ایران نیز در این مراسم با تاکید بر ارتباط بین مسوولیت‌های اجتماعی و معدنکاری در دستیابی به اهداف توسعه‌ای در این بخش ادامه داد: نمایشگاه ایران کان‌مین 2017 با اهداف توانمندی‌های کشورمان توسط دست‌‌اندرکاران، متخصصان و کارشناسان در زمینه‌های ایجاد فرصت برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بخش صنعت، نمایش آخرین تحولات و دستاوردهای علمی، فنی و صنعتی کشورهای شرکت‌کننده برگزار خواهد شد‌.
وی گفت: توجه به مسوولیت اجتماعی در حوزه معدن و صنایع معدنی یک اصل محسوب می‌شود و معدنکاری بدون مسوولیت اجتماعی بی‌معناست‌.
بهرامن اظهار کرد: نمایشگاه ایران کان‌مین 2017 با هدف عرضه و ارائه قابلیت‌های موجود و توانمندی‌های کشورمان توسط دست‌اندرکاران، متخصصان و کارشناسان در زمینه‌های ایجاد فرصت برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بخش صنعت، نمایش آخرین تحولات و دستاوردهای علمی، فنی و صنعتی کشورهای شرکت‌کننده در نمایشگاه در زمینه‌های موضوعی نمایشگاه، فراهم کردن بستر مناسب برای انتقال بیشتر فناوری‌های روز به کشورمان و ایجاد ارتباط‌های تجاری جدید و تقویت روابط پیشین برگزار می‌شود‌.
رییس خانه معدن ایران افزود: معادن زیرزمینی و روباز، دستگاه‌ها، تجهیزات و ماشین‌آلات خاکبرداری، ماشین‌آلات مشترک راهسازی و معدنی، دستگاه‌ها، تجهیزات و ماشین‌آلات حفر و نگهداری تونل، انواع ماشین‌آلات و تجهیزات حفاری، دستگاه‌ها و تجهیزات مرتبط با کانه‌آرایی و فرآوری معدنی، تجهیزات وابسته به ذوب و استحصال فلزات، سنگ‌های قیمتی و گرانبها، معدن و محیط زیست، سیستم‌های تهویه معادن، نرم‌افزارها و سیستم‌های پردازش داده‌های معدنی، مواد منفجره و تجهیزات انفجار، فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش معدن، بخش بیمه در صنعت معدن و بنادر و کشتیرانی از جمله موضوعات محورهای 29 گانه این نمایشگاه را تشکیل می‌دهند‌.
بهرامن با بیان اینکه بخش معدن پیشران توسعه اقتصادی است، گفت: توجه به مسایل زیست‌محیطی، استانداردسازی معادن، به‌کارگیری توانمندی‌های بانوان و تعریف نیازمندی‌های علمی حوزه معدن و صنایع معدنی از الزامات این حوزه محسوب می‌شود‌.
وی با تاکید بر ضرورت افزایش سرمایه صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی به منظور حمایت از فعالان این حوزه افزود: این صندوق اوایل دولت دهم با سرمایه‌ای بالغ بر 10 میلیارد تومان تشکیل شد و طبق برنامه قرار است میزان سرمایه آن تا 1500 میلیارد تومان افزایش یابد‌.

اخبار مرتبط

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

بیشترین بازدید