مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی، از برنامهریزی این شرکت برای بازطراحی سامانه پس از معاملات و رونمایی از آن در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش رتبه آنلاین، حسین فهیمی گفت: سال گذشته در اسفندماه این سامانه به شکل آزمایشی راهاندازی شد و به اصطلاح بهصورت گرم زیر بار رفت و دو، سه روز هم با آن معامله شد تا عملکرد واقعی آن ارزیابی شود.وی افزود: بعد از این اقدام، اشکالات این سامانه به پیمانکار آن ارجاع شد تا اولا مجددا روی آن کار کند و برخی تغییرات جدید را هم که در سیستمهای جدید معاملاتی اتفاق افتاده بود، اعمال کند و ثانیا سناریوی راهاندازی جدیدی ارائه دهد که راهاندازی آن هیچ گونه اختلالی در روند جاری فعالیتهای بازار ایجاد نکند.فهیمی با بیان اینکه پیمانکار سامانه پس از معاملات، دوباره آن را آماده کرده است، اظهار کرد: برنامهریزی میشود که یک پلان راهاندازی دیگری نیز ارائه شود. ممکن است بخشهایی تا پایان سال به تدریج وارد فرآیند عملیاتی شود و تلاش میشود روی بخشهای دیگر نیز بررسی بیشتری صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی با اشاره به فرآیندی که در دیگر کشورها برای پیادهسازی سامانههایی از این دست طی میشود، گفت: در کشورهای مختلف هم که سیستمهای تسویه و پایاپای مختلف بررسی شده است، به استثنای بعضی کشورهای کوچک، بقیه کشورهایی که از بازار سرمایه قابل توجهی برخوردارند، بخشهایی از سیستمهای پس از معاملات را خودشان نوشته و توسعه دادهاند. وی افزود: عمده فعالیتهای سامانههای پس از معاملاتی، مبتنی بر مجموعهای از مقررات بومی است و از این رو فرآیند بومیسازی به اندازه طراحی و تدوین یک سامانه، زمانبر و هزینهبر است. از این رو حتی در کشورهایی که از خارج سیستم خریداری کردهاند، مجموعهای از ماژولها را خودشان نوشتهاند.
به گفته فهیمی، شرکت سپردهگذاری مرکزی، به سمتی رفته که سیستم جامعی را بنویسد و همچنان روی این سیستم کار میکند تا با نیازهای روز تطبیق داده شود.مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی در پایان تصریح کرد: فعالیتها، خدمات و زیرساختهای قبل و بعد از معاملات ما بسیار گسترده است. در برخی بخشها مثل سیستمهای مدیریت ریسک مرکزی و سیستمهای تسویه و پایاپای اوراق مشتقه که دانش و امکانات کمتری در داخل وجود دارد، باید از تکنولوژی روز در جهت ارتقای استانداردها استفاده کرد.سامانه جدید پس از معاملات شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه پس از تجربه موفق سامانه تسویه و پایاپای نت کلیر که از سال ۱۳۹۰ بهصورت پیوسته مورد استفاده کارگزاران قرار گرفته، مطابق زمانبندی از پیش تعیین شده، آماده بهرهبرداری در آینده نزدیک است. این سامانه بهصورت هیبریدی کامل عمل کرده است و ذینفعان مختلف اعم از کارگزاریها، ناشران، بورسها و… میتوانند سرویسهای مورد نیاز خود را با اتصال به پلتفرم تحت وب این سامانه در اختیار گیرند.
منبع : دنیای اقتصاد