یکشنبه 4 آذر 1403
خانهبازار پولی مالیبازار سرمایه (بورس)رشد تا ۱۲۰ هزار واحدی بورس

رشد تا ۱۲۰ هزار واحدی بورس

مصطفی بابالو کارشناس بازار سرمایه| پس از پشت سر گذاشتن فصل سرد مجامع در خرداد و تیرماه سال جاری کمتر کسی انتظار داشت، بازار سهام در ۵ ماه پیش رو با بازدهی بیش از ۲۰ درصد (شاخص کل) همراه شود. صنایع وابسته به بازارهای‌ جهانی یا به اصطلاح کامودیتی بیس‌ها در این مدت تحت تاثیر رشد بازارهای جهانی بیشترین توجهات را معطوف خود کردند.صنعت فلزات اساسی در این مدت بازدهی قابل توجه ۴۵ درصدی را برای خود به ثبت رساند و در کنار فلزات، صنایع فرآورده‌های نفتی و کانی‌های فلزی با بازدهی ۴۴ و ۴۳ درصد خوش درخشیدند. صنعت شیمیایی هم از دیگر صنایع رشدی در این مدت بوده و بازدهی بیش از ۳۵ درصدی را برای خود به ثبت رساند.

به گزارش رتبه آنلاین، اما در اینجا یک سوال بزرگ مطرح می‌شود: آیا این روند رو به رشد صنایع مورد بحث همچنان ادامه خواهد داشت؟ با توجه به اینکه انتظار نمی‌رود اصلاح سنگینی در بازارهای جهانی در ماه‌های پیش رو داشته باشیم و البته انتظار برای ادامه رشد دلار در بازار داخل ادامه خواهد داشت، می‌توان به این سوال پاسخ مثبت داد. هر چند تکرار بازدهی‌های ایجاد شده در ماه‌های گذشته کمی سخت به نظر می‌رسد، اما همچنان می‌توان به ادامه روند صعودی این صنایع امیدوار بود.از جمله صنایعی که در فصول پیش رو می‌توانند تا حدودی عقب‌ماندگی بازار را جبران‌ کنند، صنعت خودرو و صنعت دارو هستند؛ صنعت خودرو به‌صورت سنتی با نزدیک شدن به فصل مجامع با افزایش حمایت‌ها از سوی سهامداران عمده رشد نسبی را تجربه می‌کنند. هر چند با توجه به وضعیت نه‌چندان مطلوب سودسازی صنعت نمی‌توان انتظار رشد قیمت قابل توجه برای این صنعت را داشت.

اما به نظر می‌رسد می‌توان بازدهی حداقل ۲۰ درصدی را برای این صنعت تا فصل مجامع انتظار داشت.  صنعت دارو نیز با توجه به اینکه معمولا در ماه‌های سرد سال با بهبود محسوس در عملکرد عملیاتی خود مواجه می‌شوند، از جمله صنایعی هستند که می‌توان انتظار داشت در ماه‌های پایانی سال و همچنین ماه‌های ابتدایی سال آینده با اقبال بازار مواجه شوند. برای این گروه نیز انتظار بازدهی حداقل ۲۰درصدی را می‌توان متصور بود.در رابطه با شرایط کلی بازار، همان‌طور که در بالا نیز اشاره شد، شاخص کل در ۵ ماه اخیر بازدهی بیش از ۲۰ درصدی را تجربه کرده است. با توجه به اینکه انتظار داریم صنایع بزرگ بازار از جمله فلزی و معدنی، فرآورده‌های نفتی، شیمیایی، مخابرات و… با افزایش سودآوری در گزارش‌های پیش رو همراه شوند. همچنین با توجه به عدم انتظار برای افزایش مجدد سود بانکی و رشد نسبی تورم در ماه‌های انتهایی سال و چندین و چند عامل بزرگ و کوچک دیگر، انتظار رشد شاخص کل و رسیدن به محدوده‌های ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار واحد غیر منطقی نیست.

منبع : دنیای اقتصاد

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید