بررسی سهم بخش های مختلف اقتصاد از اشتغال نشان می دهد در یک دهه گذشته بخش خدمات بیشترین رشد را در عرصه ایجاد شغل تجربه کرده است.
به گزارش رتبه آنلاین، به گزارش خبرآنلاین، بررسی ها نشان می دهد سهم بخش خدمات در حالی به ۵۰ درصد رسیدهاست که پیش از این یعنی در سال ۱۳۸۴ این بخش ۴۵ درصد از اشتغال کشور را در خود جایداده بود.
اینتغییر معنادار نشان می دهد سرمایه گذاری در این حوزه طی یک دهه گذشته بیشترینبازدهی را داشته است.
بر ایناساس در حالی که در سال ۱۳۸۴ برابر ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در بخش خدمات ایرانمشغول به کار بوده اند، شمار کارکنان این بخش در پایان سال گذشته به ۱۱ میلیون و۳۰۰ هزار نفر رسیده است. به این ترتیب ۲ میلیون نفر از کسانی که وارد بازار کارشده اند، در این بخش اشتغال به کار را برگزیده اند.
در ایندوره زمانی سهم بخش صنایع و معادن نیز از بازار کار ایران رشدی در حدود ۲ درصد راشاهد بوده است.
در سال۱۳۸۴ برابر ۳۰ درصد از بازار کار ایران به بخش صنایع و معادن اختصاص داشت اما درپایان سال گذشته این رقم به ۳۲ درصد افزایش یافت. به این ترتیب شمار کارکنان بخشصنایع و معادن از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر افزایشیافته است.
اینگزارش نشان می دهد در عین افزایش سهم بخش صنایع و معادن و خدمات از بازار کارایران، سهم بخش کشاورزی با کاهش روبرو شد. در حالی که در سال ۱۳۸۴ در حدود ۵میلیون و صد هزار نفر در بخش کشاورزی مشغول به کار بود ه اند اما این رقم در پایانسال گذشته به ۴ میلیون و صد هزار نفر رسیده است. به این ترتیب سهم بخش کشاورزی ازبازار کار ایران از ۲۵ درصد به ۱۸ درصد کاهش یافته است.
سیاستهای ضد تولیدی دولت های نهم و دهم و تمرکز بر واردات مواد غذایی از یک سو و بیتوجهی به مساله کم آبی در ایران که افزایش هزینه های تولید را در پی داشته استمهمترین دلیل تغییرات مذکور عنوان می شود.
بیکارییکی از مهمترین معضلات اقتصادی ایران در دهه های گذشته و آینده پیش روست . در حالحاضر بیش از سه میلیون بیکار از یافتن شغل در بازار کار ایران بازمانده اند.