رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: امروز نقصهای زیادی در مقوله کیفیت ساخت و سازهای کشور داریم که ضعف اصلی آن به آموزشهای ارائه شده باز میگردد و باید جدی گرفته شوند.
به گزارش رتبه آنلاین، «نیره پیروزبخت» در مراسم روز ملی کیفیت در محل مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما افزود: با اینکه در زمینه طراحی مهندسان خوبی با برخورداری از آموزش های مناسب آکادمیک داریم و استانداردها،
آییننامهها و مقررات فنی خوبی هم پیشبینی شده است، اما همچنان در کیفیت ساخت و سازها با مشکلات عدیدهای مواجهایم.
این مقام مسئول اظهار کرد: در ساختمانهای قدیمی یا روستایی نقص در پایهریزی اولیه است، اما امروز به سمت فناوریهای نوین ساخت و ساز رفتهایم.
وی یادآور شد: در فرآیند ساخت عوامل متعددی از جمله سرمایه، مصالح ساختمانی، نیروی انسانی، ماشین آلات و شیوه های ساخت و تولید دخیل هستند که مهمترین آنها نیروی انسانی و برخورداری آنها از آموزش است.
پیروزبخت ادامه داد: مهندسان ما فقط از آموزش آکادمیک برخوردارند و کارگران بخشهای مختلف ساختمانی از آموزشها و گواهینامههای مختلف برخوردار نیستند.
وی تصریح کرد: اگر در حوزه ساختمان و آموزش و پرورش توجه کافی به مقوله کیفیت داشته باشیم، جای امیدواری است که بسیاری از مشکلات برطرف شوند.
معاون رئیس جمهوری با تکذیب برخی ادعاها درباره بیکیفیت بودن مصالح ساختمانی، گفت: مصالح ساختمانی موجود در بازار از کیفیت لازم برخوردارند، اما همه مولفههای موثر در حوزه ساختمان بویژه منابع انسانینیازمند ارتقای کیفیت هستند.
پیروزبخت با اشاره به آموزش به عنوان یک اصل بنیادین اجتماع، خاطرنشان کرد: امروز شاهد تغییرات گستردهای در جهان هستیم که مستلزم کنار گذاشتن رویکردهای سنتی گذشته بویژه در مقوله استاندارد است.
وی اضافه کرد: در این پیوند باید به بسط و توسعه شناخت خود در حوزههای مختلف بپردازیم و نسبت به تغییر در آگاهیهایمان اهتمام داشته باشیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به ارزیابی کیفی واحدهای آموزشی در مراسم امسال روز ملی کیفیت و تجلیل از واحدهای برتر کشور، تصریح کرد: با حرکت جدیدی که در نظام آموزش و پرورش آغاز کردهایم،
بطور قطع و یقین تحولاتی بویژه در زمینه «آگاهانه تغییر دادن» را شاهد باشیم.
وی با تاکید مجدد بر لزوم استقرار کیفیت در نظام آموزشی، اظهار داشت: این نظام باید به سمت یک نظام یادگیرنده حرکت کند.
پیروزبخت همچنین با اشاره به پیگیری سازمان ملی استاندارد برای استقرار راهبرد ملی کیفیت و تعریف آن برای کالاها، خدمات و فرآیندهای مختلف، تصریح کرد: رویکرد جدید این سازمان بر صدور گواهی محصول برپایه
استاندارد و کیفیت است؛ در این زمینه فقط به علامت استاندارد بسنده نکرده و به دنبال گواهی محصول و کیفیت هستیم.
وی گفت: امروز بسیاری محصولات و تولیدات شرکتهای دانشبنیان نتوانستهاند، نشان استاندارد بگیرند که در این زمینه نیز پیگیر بوده و این شرکتها را به همین صورت رها نخواهیم کرد.