پنج‌شنبه 1 آذر 1403
خانهبازار پولی مالیبازار سرمایه (بورس)تله بورسی برای تازه‌واردها

تله بورسی برای تازه‌واردها

علی صالحی میانگین ارزش معاملات روزانه به‌عنوان یکی از معیارهای ورود نقدینگی به بورس اوراق بهادار شناخته می‌شود. ورود پول‌های تازه به بازار سرمایه نیز به‌عنوان عاملی برای سنجش جذابیت این بخش از اقتصاد حائز اهمیت است. از ابتدای سال تا روز یکشنبه هفته گذشته (۱۹ آذر)؛ میانگین ارزش معاملات سهام به ۱۲۶ میلیارد تومان رسیده‌است.

به گزارش رتبه آنلاین، اما طی ۴ روز کاری گذشته این شاخص به رقم میانگین ۲۵۰ میلیارد تومان در روز نزدیک شده‌است. ارزش معاملات با رشد بیش از ۳۴۰۰ واحدی شاخص کل در ۴ روز معاملاتی اخیر، مهر تاییدی بر آغاز جذب سرمایه‌های سرگردان خارج از بورس است. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که از ابتدای سال تاکنون ارزش بازار ۳۰ شرکت بزرگ بورسی رشد ۳۰ درصدی را تجربه می‌کنند. صنعت فرآورده‌های نفتی (عمدتا پالایشگاهی‌ها) با ثبت رشد ۶۴ درصدی شاخص از ابتدای سال تاکنون میان صنایع بزرگ بورسی جایگاه نخست رشد را از آن خود کرده‌است. فلزات اساسی با ثبت رشد ۶۰ درصدی جایگاه دوم را میان صنایع بزرگ در اختیار دارد. به همین ترتیب صنایعی چون رایانه (رشد ۳۵ درصد)، کانه فلزی (رشد ۳۶ درصد) و شیمیایی (رشد ۱۷ درصد) را به ثبت رسانده‌اند.  با توجه به اینکه نگاه اهالی بازار کاملا به این صنایع معطوف است و در روزهای اخیر شاهد شکسته شدن رکورد تاریخی شاخص کل بوده‌ایم؛ سرمایه‌گذاری در این شرایط می‌تواند تحت‌تاثیر هیجان ورود نقدینگی جدید در سهم‌هایی باشد که رشد خود را کرده‌اند، بنابراین اگر افراد بدون تحلیل و صرفا براساس موج نقدینگی وارد بازار سهام شوند، از آنجایی که پایان این رالی مشخص نیست، امکان تحمل ضرر و زیان سنگین برای آنها وجود دارد.

تجربه رشدهای بزرگ در سنوات گذشته نشان می‌دهد با شدت گرفتن هیجان و ورود بیشتر نقدینگی، رفته‌رفته شاهد تشکیل حباب قیمتی می‌شویم. به‌عنوان مثال در سال ۹۴ و با آشکار شدن نشانه‌های توافق هسته‌ای؛ شاخص خودروسازی در فصل زمستان رشد بیش از دو‌برابری را به ثبت رساند. قیمت سهم‌های بزرگ این صنعت مانند ایران‌خودرو و سایپا به ترتیب ۲۱۳ درصد و ۱۹۴ درصد رشد کردند. اما سهم افراد تازه‌وارد در این سودآوری بسیار اندک و بعضا تنها زیان بود چرا‌که پس از این رشد سرسام‌آور، قیمت سهام این شرکت‌ها دیگر به سطوح قبلی بازنگشت و کسانی که در موج‌های آخر اقدام به خرید کرده‌اند پس از گذشت نزدیک به دو سال هنوز در ضرر بیش از ۳۰ درصدی هستند. یا تجربه سال ۹۲ و ۸۳ سرمایه‌گذاران که منجر به زیان سهمگین تعداد قابل‌توجهی از افراد تازه‌وارد شد. این اتفاقات در حالی رخ می‌داد که برخی افراد با استفاده از تحلیل‌های افراد و تیم‌های خبره؛ هم از سود رشد قیمت‌ها استفاده کردند و هم سر بزنگاه با شناسایی به‌موقع سود از ریزش‌های بزرگ جان سالم به‌در بردند.  تیم تحلیلی «دنیای بورس» در سایت خود سعی کرده است با تکیه بر تجربه و دانش فنی به جای فروش سیگنال یا ارائه پیشنهادهای خرید و فروش، قدرت تحلیل فعالان بازار سرمایه را تقویت کند تا افراد بتوانند در شرایط حساس به دور از هیجان؛ شناخت درستی از وضعیت شرکت‌ها به‌دست بیاورند و با اطمینان بیشتری اقدام به خرید و فروش سهام کنند.  متقاضیان با مراجعه به آدرس www.donyayebourse.com می‌توانند امکانات و سابقه مطالب تحلیلی «دنیای بورس» را رصد کرده و به منظور بهره‌مندی از خدمات کامل این سایت با پرداخت هزینه‌ای مناسب ثبت‌نام کنند.

منبع : دنیای اقتصاد

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید