به گزارش رتبه آنلاین به نقل از کوین تلگراف، ویتالیک بوترین به تازگی مقاله بلندبالایی در مورد محدودیتهای مقیاس پذیری بلاک چین منتشر کرده و در آن ادعاهای ایلان ماسک درباره برتری دوج کوین را مورد انتقاد قرار داده است. این مقاله که در ۲۳ می (۲ خرداد) در بلاگ شخصی بوترین منتشر شد، روی تعادل بین تمرکز زدایی (decentralization) و مقیاس پذیری (scalability) تاکید دارد. این اقدام ویتالیک در پاسخ به توییتی که ایلان ماسک در ۱۵ می (۲۵ اردیبهشت) به اشتراک گذاشت، انجام شده است. آقای ماسک در این توییت مدعی شده بود اگر اندازه بلاک دوج کوین ۹۰۰ درصد افزایش یابد، برتری آن حتمی خواهد شد:
در شرایط ایدهآل اگر دوج سرعت اضافه کردن بلاکهای جدید را ۱۰ برابر و اندازه هر بلاک را ۱۰۰ برابر افزایش و همچنین کارمزدها را ۱۰۰ برابر کاهش دهد، بدون شک پیروز خواهد شد.
مشکل برنامه ایلان ماسک برای افزایش مقیاس پذیری دوج کوین چیست؟
ویتالیک بوترین برنامه ایلان ماسک برای دوج کوین را به چالش کشیده و معتقد است که یک افزایش ناگهانی در میزان مقیاس پذیری و توان عملیاتی، بدون ایجاد تغییراتی که به متمرکز شدن شدید بلاک چین و در معرض خطر قرار گرفتن ویژگیهای اساسی آن بینجامد، امکان پذیر نیست. بوترین میگوید تمرکز زدایی باعث میشود شبکه یک نقطه شکست خاص نداشته باشد و به همین دلیل ضروری است. در ضمن، یک شبکه توزیع شده در مقابل حملات هماهنگ شده مقاوم است و تمرکز زدایی تنها در صورتی اعمال میشود که کاربران عادی بتوانند بدون محدودیت نودها را اجرا کنند.
برای اینکه یک بلاک چین غیر متمرکز باشد، کاربران عادی باید حتما توانایی اجرای نود را داشته باشند و در جامعه کاربری این فعالیت باید عادی تلقی شود.
بنیانگذار اتریوم میگوید شاردینگ (sharding) میتواند میزان مقیاس پذیری را تا حدی افزایش دهد که با بیشتر بلاک چینهای متمرکز قابل رقابت باشد. بر اساس شرایط فعلی اتریوم، بوترین پیشبینی میکند این شبکه شارد شده احتمالا توانایی پردازش ۱ میلیون تراکنش در ثانیه (که همگی از امنیت بلاک چین بهرهمند خواهند بود) را خواهد داشت. وی در ادامه افزود:
اما انجام دادن این کار بدون فدا کردن تمرکز زدایی که بلاک چینها را ارزشمند میکند، به تلاش زیادی نیاز خواهد داشت.
ویتالیک بوترین در ماه مارس اعلام کرد راه حلهای بهبود مقیاس پذیری ETH تا قبل از فرا رسیدن زمان اعمال شاردینگ در قالب بروزرسانی اتریوم 2 ارائه خواهند شد.