پنج‌شنبه 1 آذر 1403
خانهاخبار روزگزارش جالب توجه مالی بنیاد مستضعفان

گزارش جالب توجه مالی بنیاد مستضعفان

بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، در سال 1395 معادل 28 هزار و 360 میلیارد تومان درآمد عملیاتی کسب کرده است. همان‌طور که در صورت سود و زیان تلفیقی قابل‌ملاحظه است، 6هزار و 230 میلیارد تومان از این رقم به‌عنوان سود ناخالص، 3 هزار و 313 میلیارد تومان به‌عنوان سود عملیاتی و 2 هزار و 692 میلیارد تومان به‌عنوان سود خالص شناسایی شده است.

به گزارش رتبه آنلاین، نزدیک به 80 درصد درآمد ارائه خدمات به دو بخش بانکداری و ارتباطات تعلق دارد. بنیاد در حوزه بانکداری مالک بانک سیناست و در حوزه ارتباطات نیز سهامدار شرکت ایرانسل است.

نزدیک به یک‌سوم سود ناخالص 7هزار و 62 میلیارد تومانی درآمدهای عملیاتی نیز مربوط به ارائه خدمات ارتباطات و اطلاعات است. به این ترتیب شرکت ایرانسل در میان شرکت‌های گروه، بیشترین سود را نصیب بنیاد مستضعفان می‌کند. برخلاف سهم قابل‌توجه درآمدهای عملیاتی بانکداری اما سود ناخالص این فعالیت‌ها بسیار کمتر از سود چندین صنعت زیرمجموعه بنیاد است.

 

پس از ایرانسل و بخش ارتباطات، فروش محصولات روانکارهای خودرو که بیشتر در قالب شرکت «نفت بهران» است، بیشترین سود را نصیب بنیاد می‌کند. فروش محصولات روانکارها بیشترین سهم را در بخش فروش محصولات دارد. سه بخش «املاک و مستغلات»، «برق و انرژی» و «حفاری و نفتی» نیز به ترتیب پس از دو بخش ارتباطات و روانکارها، بیشترین سود را برای مجموعه تولید می‌کنند.
بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی شرکت‌هایی نیز در زیرمجموعه خود دارد که حاصل فعالیت آنها، انباشت زیان بوده است. میزان زیان انباشته این شرکت‌ها در مجموع 860 میلیارد تومان در پایان سال 95 بوده است.

در این میان، سه شرکت سیمانی گیلان سبز، نهاوند و پیوند گلستان به‌ترتیب با 125، 53 و 49میلیارد تومان بیشترین زیان انباشته را به صنعت سیمان مجموعه اختصاص داده‌اند. بنیاد با اصلاح ساختار مالی و امید به بهبود وضعیت صنعت سیمان، امیدوار است زیان انباشته این شرکت‌ها جبران شود. دو شرکت الیاف و چینی ایران نیز 86 و 68 میلیارد تومان زیان انباشته دارند که شرکت الیاف در سال 96 به فروش رسیده است و مصوب شده تا شرکت چینی ایران منحل شود.

بنیاد در نظر دارد زیان انباشته شرکت «تولید نیروی جنوب شرق صبا» را که به‌خاطر هزینه‌های مالی ناشی از خرید شرکت از سازمان خصوصی‌سازی بوده، با سود آینده این شرکت برقی جبران کند. به کمک اصلاح ساختار و فروش دارایی‌های راکد نیز قصد جبران زیان انباشته 34‌میلیارد تومانی شرکت زمزم ایران وجود دارد. شرکت سینمایی نورتابان نیز 28 میلیارد تومان زیان انباشته دارد که مطابق توضیح صورت‌های مالی، این شرکت پروژه‌ای است که به‌علت مشکلات ایجادی توسط عوامل بیرونی، امکان اکران فیلم در کشورهای اروپایی و آسیایی فراهم نشده است.

بنیاد در حوزه احداث آزادراه تهران – شمال بسیار فعال است.
از 2 هزار و 46میلیارد تومان سرمایه‌گذاری که بنیاد در سهام شرکت‌ها انجام داده است،

453 میلیارد تومان مربوط به احداث این آزادراه است که پس از سرمایه‌گذاری در بانک سینا، بیشترین رقم است. بیشترین مطالبات بلندمدت از شرکت‌ها نیز به شرکت آزادراه تهران – شمال با هزار و 307 میلیارد تومان تعلق دارد در‌حالی‌که مجموع مطالبات بلندمدت از شرکت‌ها 4 هزار و 533 میلیارد تومان است

بنا به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی در تاریخ 29 بهمن 1367 و به استناد تبصره سه از ماده 2 قانون مالیات‌های مستقیم که در 27 بهمن 1380 تصویب شده و ابلاغیه 23 تیرماه 1376 دفتر مقام معظم رهبری، تصویب شده که بنیاد مستضعفان از معافیت مالیاتی استفاده کند.

سود انباشته بنیاد در ترازنامه تلفیقی سال 95 به 13 هزار و 844 میلیارد تومان رسیده است.

منبع:جامعه فردا

اخبار مرتبط

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

بیشترین بازدید