یکشنبه 4 آذر 1403
خانهتجارتاصناف و اتاق‌هاکاهش ۷ درصدی صادرات ایران به ترکمنستان/ انجام سرمایه‌گذاری مشترک در مناطق...

کاهش ۷ درصدی صادرات ایران به ترکمنستان/ انجام سرمایه‌گذاری مشترک در مناطق مرزی


رایزن بازرگانی ایران در ترکمنستان از کاهش هفت درصدی میزان صادرات ایران به ترکمستان خبر داد.

به گزارش رتبه آنلاین، رحمت‌اله خرمالی، رایزن بازرگانی ایران در ترکمنستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان شمالی، با اشاره به اینکه طی ۹ ماه نخست سال جاری ۳۰۵ میلیون دلار کالا از ایران به ترکمنستان صادر شده است، گفت: این رقم نسبت به ۹ ماه نخست سال گذشته کاهش شش تا هفت درصدی داشته است.

وی با اشاره به اینکه ترکمنستان سیزدهمین کشور هدف صادراتی ایران برای کالا است، افزود: کشورهای چین، روسیه، ترکیه و ایران چهار کشوری هستند که بیشترین صادرات کالا را به ترکمنستان دارند که البته میزان صادرات کالا از دیگر کشورها به ترکمنستان نیز کاهش یافته است.

خرمالی درباره علت کاهش میزان واردات کالا به ترکمنستان اظهار کرد: نرخ رشد اقتصادی ترکمنستان طی چند سال گذشته با کاهش مواجه بوده است در نتیجه این کشور به دنبال آن است تا مدیریت واردات کالا را در پیش گیرد و به دنبال کالاهای جایگزین واردات است به همین دلیل میزان واردات کالا به ترکمنستان طی چند سال اخیر با کاهش ۴۰ درصدی مواجه بوده است.

وی تصریح کرد: مسئولان ترکمنستان به دنبال آن هستند تا در بخش‌هایی همچون نفت، گاز، انرژی برق، کشاورزی، صنایع الکترونیک و … سرمایه گذاری کنند و باید تولیدکنندگان ایران به دنبال سرمایه گذاری در این حوزه‌ها باشند.

رایزن بازرگانی ایران در ترکمنستان در پاسخ به این سوال که سرمایه گذاران و تولیدکنندگان ایرانی تا چه میزان موفق بوده‌اند تا در این حوزه ورود داشته باشند؟ بیان کرد: تاکنون ورود چندانی نداشته‌اند که یکی از عوامل آن ملاحظاتی بوده که وجود داشته است.

وی توضیح داد: ساختار اقتصاد ترکمنستان به صورت دولتی بوده و هم اکنون به سوی خصوصی سازی رفته است و در سال ۲۰۱۷ نیز قانون مناطق آزاد در این کشور صادر شد و از سال ۲۰۲۰ نیز فضا برای سرمایه گذاری‌های مشترک به طور قطع رو به رشد خواهد بود.

رایزن ایران در ترکمنستان تاکید کرد: علاوه بر این ما می‌توانیم از سرمایه گذاران ترکمنستانی در ایران برای انجام سرمایه گذاری‌های مشترک استفاده کنیم و در استان‌های مرزی می‌توانیم در حوزه محصولاتی همچون محصولات معدنی، نساجی و … استفاده کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در حال حاضر مطالبات تجار ایران از ترکمنستان به چه میزان است و چگونه می‌توان آنها را وصول کرد؟ گفت: یکی از عللی که موجب شده تا تجار ایران از ترکمنستان مطالبه داشته باشند فقر آگاهی تجار است. به تجار توصیه می‌کنیم که در عرصه سرمایه گذاری و تجارت در این کشور حتماً در قالب قرار داد فعالیت کنند و این قراردادها حتماً با ارز خارجی و در حال حاضر با یورو صورت گیرد.

وی تصریح کرد: اگر زمان زیادی از پرداخت مطالبات گذشته تجار می‌تواند از طریق مراجع قضائی اقدام کند اما اگر زمان زیادی از این مطالبات نگذشته است در صورتیکه اسناد لازم موجود باشد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بخشی به عنوان کمیته مطالبات وجود دارد که از طریق آن می‌توان پیگیری کرد.

 

 

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید