علیاکبر صالحی در گفتگویی مدعی شد، وضعیت فعلی اقتصاد و رشد قیمت ارز عمدتاً ناشی از فشارهای خارجی است، ولی بررسی سوابق عملکرد مسئولان و اظهارات کارشناسان خلاف این ادعا را ثابت میکند.
به گزارش رتبه آنلاین از تسنیم ، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در گفتوگو با یورو نیوز اعلام کرده، تا یک سال قبل براساس دلار حقوق 3000دلاری دریافت میکرده که الآن این میزان به 700 دلار رسیده است.
وی مدعی است: ملت ایران بهقدری هوشیار و آگاه هستند که بدانند این وضعیت عمدتاً ناشی از فشارهای خارجی است؛ البته او میگوید: ما هم بهعنوان مسئول ممکن است قصوری داشته باشیم اما ملت میداند که این وضعیت عمدتاً از فشارهای خارجی است.
اگر ملاک آقای صالحی از مشکلات اقتصادی کاهش ارزش دلاری حقوق دریافتیشان است که باید متذکر شویمقیمت دلار قبل از آغاز فشارهای خارجی در کشور اوج گرفت که بهاذعان خود دولتیها علت اوجگیری دلار سیاستهای غلط دولت و بانک مرکزی وقت بوده است و اگر غیر از این میبود، باید از 13 آبان و همزمان با جوسازی آمریکا برای آغاز دور جدید تحریمها، نرخ دلار روند صعودی در پیش میگرفت، ولی اتفاقاً از آغاز این دور تحریمها، قیمت دلار و سکه نزولی شده و با اصلاح برخی تصمیمات غلط ماههای گذشته نرخ دلار تا کانال 10 هزار تومان هم سقوط کرده است.
افزایش قیمت دلار از روزهای ابتدایی سال 97 رسماً کلید خورد و ضعف مدیریت در بانک مرکزی موجب شد تا دلار از 5 هزار تومان روزهای پایانی سال 96 به 19 هزار تومان چند ماه بعد از آغاز سال 97 برسد.
قاطبه کارشناسان و فعالان اقتصادی اذعان دارند که در کشور ما گرانی دلار و ضعف نظارت مسئولان دو عامل اصلی گرانی کالاها و خدمات در بخشهای مختلف اقتصادی است و با افزایش قیمت دلار در ماههای اخیر قیمتها در تمام بازارهای ایران افزایش چشمگیری داشت.
اما با وجود روشن بودن این وضعیت، موافقان افزایش قیمت دلار در دولت با همکاری بانک مرکزی توانستند وضعیت اسفباری را در اقتصاد ایران بهثبت برسانند و رکورددار گرانترین دلار تاریخ شوند.
گفتوگوی اخیر صالحی و ربط دادن مشکلات اقتصادی به فشارهای خارجی شاید نمونه تداوم تفکر غلط در دولت باشد که سالها کشور را درگیر خود کرده بیآنکه قدمی برای حل مشکلات در داخل کشور بردارد. اما گذشت زمان نشان داد که اعتماد به غرب و دادن امتیازهای فروان راه چاره مشکلات کشورمان نبود.
دولت روحانی در سالهای قبل و از همان ابتدا که سکان دولت را بهعهده گرفت ریشه حل مشکلات را در خارج از کشور میدانست و بهجای تقویت ظرفیتهای داخلی اقتصاد، تلاش میکرد با مذاکره گامی برای حل مشکلات بردارد.
اما ماحصل مذاکره و امضای برجام و… بهاذعان ولیالله سیف “تقریباً هیچ” شد و دست آخر دولت و مردم ماندند و یک دنیا گرانی و مشکل اقتصادی!
مشکلات اقتصادی که در این سالها بهویژه ماههای اخیر در کشور بهوجود آمده بر کسی پوشیده نیست و همه میدانند که الآن چرخ اقتصاد کشورمان با چه سختیهایی بهکندی میچرخد.
گرانیهای سرسامآور، تعطیلی واحدهای تولیدی، بیکاری جوانان، عدمتأمین هزینه معاش توسط خانوارهای کمدرآمد و… بخشی از مشکلاتی است که در این دوره تشدید شده است.
دلار 19000تومانی که اثرات روانی منفی متعددی در بازارهای مختلف اقتصادی گذاشت و هنوز هم با دلار 11هزارتومانی به حالت عادی برنگشته است، حاصل سیاستهای غلط اقتصادی همین دولت بود و قبل از آنکه تحریمهای آمریکا اعمال شود، در بازار ثبت شد اما با این حال هنوز برخی از دولتیها تلاش دارند که ریشه این مشکلات را به خارج از کشور ارتباط دهند.
این درحالی است که حتی موافقان دولت هم اذعان داشتند که تحریمها اثری در اقتصاد نداشته و آنچه رخ داده ماحصل سیاستهای غلط اقتصادی دولت بوده است.