جمعه 2 آذر 1403
خانهاخبار روزنمایش کتاب‌های کودک یک گنجینه

نمایش کتاب‌های کودک یک گنجینه


مجموعه‌ای از کتاب‌های داستانی موجود در گنجینه‌ موزه کتابخانه سلطنتی نیاوران به مناسبت روزجهانی کودک به نمایش درآمدند.


به گزارش رتبه آنلاین به نقل از روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، موزه کتابخانه سلطنتی نیاوران در ادامه طرح نمایشگاه‌های دوره‌ای و رونمایی آثار خود، به مناسبت ۱۳ فروردین «روز جهانی کتاب کودک»، مجموعه‌ای از کتاب‌های داستانی موجود در گنجینه این موزه را به نمایش گذاشته است.

علاقه‌مندان جهت بازدید  از این نمایشگاه تا پایان فرودین ماه می‌توانند از ساعت ۹ تا ۱۸ به موزه کتابخانه سلطنتی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران واقع در میدان شهید باهنر (نیاوران) مراجعه کنند.

روز دوم آوریل برابر با ۱۳ فروردین سالروز تولد هانس کریستین آندرسن نویسنده، نمایشنامه‌نویس و شاعر ملی نامدار دانمارکی است و به منظور ارج نهادن به کوشش‌های او در خلق آثار داستانی ارزنده کودکان، این روز را به عنوان روز جهانی کتاب کودک نامگذاری کرده‌اند.

کتاب‌های داستانی به نمایش درآمده در موزه کتابخانه سلطنتی نیاوران از آثار هانس کریستین آندرسن پدر افسانه‌های نو  با عناوین «باغ بهشت»، «دخترک دریا»، «ملکه برف‌ها» و «دوشیزه یخ‌ها»  است که بین سال‌های ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۲ در ایران ترجمه، تصویرگری و به چاپ رسیده است.

اندرسن با آمیختن قصه‌های عامیانه با تخیل خود، ۱۶۸ افسانه نو نوشته و داستان‌هایش به ۱۵۰ زبان ترجمه شده ‌است و همچنان میلیون‌ها نسخه از این داستان‌ها در سراسر جهان چاپ می‌شود. برای آندرسن کاغذ وسیله‌ای برای بیان تخیلاتش بود. او بر روی کاغذ می‌نوشت و بر روی آن طراحی می‌کرد و تصاویر شگفت انگیزی را با برش بر روی کاغذ به وجود می‌آورد. او این کاغذ برش‌ها را برای سرگرم کردن دوستان و کودکانشان می‌ساخت و با قصه‌های شگفت انگیزش همراه می‌کرد. 

پیشنهاد نامگذاری روزی با نام «روز جهانی کتاب کودک» در سال ۱۹۶۷ میلادی از سوی دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان مطرح شد تا بدین وسیله فعالیت‌های دفتر بین المللی کتاب برای کودکان و نوجوانان در سراسر جهان افزایش یابد.

در این روز توسط دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان مراسم باشکوهی به مناسبت بزرگداشت مقام کتاب کودک و ادبیات کودک و نوجوان در کشورهای جهان جشن گرفته می‌شود.

شورای کتاب کودک ایران، تاکنون ۲ مرتبه، نخست در سال ۱۳۵۵ و بار دوم در سال ۱۳۷۲ از سوی دفتر بین المللی کتاب این وظیفه را به عهده گرفته است.

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید