سه‌شنبه 6 آذر 1403
خانهخبراقتصادیرونق تولید؛ مهم ترین رکن اقتصاد مقاومتی

رونق تولید؛ مهم ترین رکن اقتصاد مقاومتی

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه سامانه بهین‌یاب را برای طرح‌های گردشگری باز خواهیم کرد، اظهار کرد: سال ۱۳۹۷ سال امید در اقتصاد ایران است و سال خوبی برای فعالیت‌های تولیدی و اقتصادی کشور خواهد بود.

محمد شریعتمداری در قرارگاه اقتصاد مقاومتی استان همدان در شهرستان تویسرکان، با اشاره به پیگیری پروژه‌های استان خاطرنشان کرد: در زمینه پتروشیمی هگمتانه همدان پیگیری خواهم کرد تا مشکل برطرف شود و به بهره‌برداری برسد و طرح جاده گنجنامه تویسرکان- همدان را هم پیگیر خواهم بود. به گزارش رتبه آنلاین، وی با تأکید بر اینکه باید به سمت نوسازی صنعتی و معدنی ایران برویم و برای شروع ۱۰ هزار منابع برای این منظور درنظر گرفته شده است، تصریح کرد: با توجه به وجود معادن متعدد در ایران و به ویژه وجود 273 معدن فعال در استان همدان، نقشه راه معدن تهیه شده و ابلاغ خواهد شد.

شریعتمداری گفت: برای تولید کالای رقابتی نیازمند منابع بانکی هستیم چرا که هم حجم منابع کافی نیست و هم نرخ آن مناسب نیست بنابراین منابع و سرمایه بانک‌ها  افزایش خواهد یافت و در کنار آن سیستم مشارکت را با بانک‌ها، دولت، صندوق توسعه و بخش خصوص پیش‌بینی کرده‌ایم به طوریکه اگر این اتفاق رخ دهد کار بزرگی است و مشکل ناکافی بودن منابع را مرتفع می‌کند.

وی یادآور شد: از میزان رشد متقاضیان مجوز واحدهای صنعتی در استان همدان به میزان ۵۰ درصد، خوشحال شدم که این نشانه اقبال به سرمایه‌گذاری و امید به آینده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه باید روش مالیات قانون ارزش‌افزوده اصلاح و فشار آن از روی واحدهای تولیدی برداشته شود، خاطرنشان کرد: رشد تقاضا برای مجوزها در استان نشانگر این است که مدیریت استان توانسته امیدی ایجاد کند. استاندار با قدرت و قوت دارند استان را اداره می‌کنند و امیدواریم با این قدرت و قوت شاهد توسعه بیشتر استان همدان باشیم.

وی با ابرازخرسندی از برگزاری قرارگاه اقتصاد مقاومتی در بهشت غرب، پایتخت طلای سبز، تویسرکان اعلام کرد: باید حرکات خود را بسیار سریع‌تر و دقیق‌تر انجام دهیم و رضایتمندی را بین شهروندان ببینیم چرا که علاقمندیم وقتی در جمعی حاضر می‌شویم بیشتر از پیشرفت‌ها بگویند و مشکلاتی نداشته باشند.

وی ادامه داد: آنچه امروز به عنوان نخستین رکن اقتصاد مقاومتی به آن نیاز داریم مسأله اشتغال، رفع بیکاری و تولید است بنابراین باید در اقتصاد مقاومتی اهداف کمی مناسب را پیگیری و به نتیجه برسانیم.

محمدناصر نیک‌بخت استاندار همدان نیز با گرامیداشت سالگرد شهادت آیت‌الله دکتر مفتح، سفر دکتر شریعتمداری برای استان را برکت و فرصتی دانست تا بتوانیم از آن استفاده کنیم و گفت: از اینکه فرصت شد ستاد اقتصاد مقاومتی را با حضور دکتر شریعتمداری برگزار کنیم تا برخی موارد و مشکلات به هیئت دولت منتقل شود، تشکر می‌کنم.

وی اظهار کرد: امسال با همه محدودیت‌های منابع،۱۵۰۰ میلیارد تومان از سوی دولت برای اشتغال در استان تسهیلات درنظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه از بانک‌ها نارضایتی ندارم البته میران رضایت، نسبی است، اضافه کرد:بانک صنعت و معدن در استان عملکرد خوبی دارد به طوریکه با همکاری بانک‌ها ۲۵۲ میلیارد تومان فقط از بخش رونق، تسهیلات در استان ارائه شده است.

استاندار همدان با اشاره به اینکه ۱۱ هزار و ۸۰۰ نفر از سهمیه رونق در این چند ماه در استان اشتغال ایجاد شده است، ادامه داد: اگر بتوانیم تمام سهمیه تسهیلات اشتغال استان را جذب کنیم در اشتغال همدان موثر خواهد بود که بسیار به این جذب امیدوار هستیم.

به گفته نیک‌بخت، رتبه کسب و کار استان بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس از ۲۴ به ۱۱ رسیده که نشان‌دهنده بهبود شرایط کسب و کار در استان است.

وی از همراهی‌های دکتر مفتح، فرزند شهید مفتح و نماینده مردم تویسرکان در مجلس و تلاش‌های فرماندار شهرستان تشکر کرد و گفت: تویسرکان یک کارگاه بزرگ شده و در حال جهش است و امیدوارم بتوانیم در این راستا کمک کنیم.

نیک‌بخت با بیان اینکه ۳۵۵ پروژه نیمه‌تمام به بخش خصوصی واگذار و ۱۲۰ پروژه هم آماده واگذاری داریم، تصریح کرد: در استان همدان فعالیت خوبی صورت گرفته و نیروگاه‌های خورشیدی با سرمایه‌گذار مستقیم خارجی برای ۲۰۰ مگاوات نهایی شده، ۴ واحد به بهره‌برداری رسیده و ۵ واحد هم آماده بهره‌برداری است.

وی با اشاره به اینکه استان همدان پایلوت نیروگاه‌های خورشیدی است، خاطرنشان کرد: پساب فاصلاب همدان برای نخستین‌بار در کشور به نیروگاه شهید مفتح همدان منتقل و ۲۸ چاه که موجب ایجاد فروچاله می‌شد، آزاد شد و عملکرد نیروگاه از ۳۰ درصد به صد درصد رسید و باقی پساب برای منطقه اقتصادی جهان‌آباد فامنین گذاشته شده که برای فعالیت منطقه اقتصادی نیاز به حمایت وزیر صنعت هم داریم.

وی در ادامه با بیان اینکه مشکلات واحدهای تولیدی را به صورت بانک به بانک بررسی کرده و هفته آینده هم بانک کشاورزی را بررسی می‌کنیم، اظهار کرد: در سال ۲۰۱۸ دو جشنواره بزرگ جهانی و آسیایی گردشگری را برای همدان داریم و از هم‌اکنون باید برای این جشنواره تدارک ببینیم.

نیک‌بخت با اشاره به اینکه هیچ جای ایران مزیت گردشگری استان همدان را ندارد به طوریکه استان ۱۸۰۰ اثر تاریخی از همه ادوار تاریخی دارد، افزود: به دنبال تعریف همدان به عنوان مقصد گردشگری هستیم و امیدواریم به کمک دولت این اتفاق رخ دهد.

وی با بیان اینکه هر گام مثبتی در شهرستان تویسرکان برداشته شد، دکتر مفتح سهم داشته است،  کسب رسمی نشان جغرافیایی منبت تویسرکان را مژده داد و تبریک گفت و اظهار کرد: هر کاری برای تویسرکان شود، کم است، حدود ۱۰ هزار نفر از مبل و منبت تویسرکان نان می‌خورند.

استاندار همدان در ادامه درخواست کرد اکنون که همه کارهای قرارداد ژئوفیزیک هوایی انجام شده، در ۳ فاز و ۳ سال انجام شود، گفت: ۲ پتروشیمی در همدان داریم که پتروشیمی همدان ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مشکلات آن در مرحله‌ای است که می‌شود حل کرد، درخواست داریم در جلسه‌ای با حضور وزیر صنعت، وزیر نفت و خصوصی‌سازی این مشکل حل شود.

وی با بیان اینکه درخواست داریم در سامانه بهین‌یاب، طرح‌های گردشگری نیز ثبت شود، خاطرنشان کرد: جاده گنجنامه تویسرکان- همدان به عنوان یکی از طرح‌های اقتصاد مقاومتی استان باشد و در کشور هم درخواست داریم از سوی شما نیز این طرح به عنوان طرح اقتصاد مقاومتی کشور مطرح شود، این طرح بسیار در گردشگری استان موثر است.

وی در پایان یادآور شد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان عملکرد بسیار خوبی دارند و برای تولید بسیار تلاش می‌کنند.

منبع : اقتصاد آنلاین

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید