در این مراسم که با عنوان «حذف رواید؛ پیام صلح و دوستی اروند به جهان» برگزار شد علاوه بر فعالان اقتصادی خوزستان و مسئولان محلی، مرتضی بانک دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور و سرکنسول عراق در خوزستان نیز حضور داشتند.
هانی فیصلی، رئیس اتاق خرمشهر، در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران با اعلام خبر حذف روادید در منطقه اروند گفت: بر اساس موافقت وزارت امور خارجی کشور، از این پس اتباع سایر کشورهای جهان میتوانند بدون نیاز به اخذ روادید، وارد منطقه آزاد اروند شده و از منطقه بازدید کنند.
فیصلی گفت: حذف روادید میتواند گامی بزرگ در توسعه منطقه و ارتقای سطح اقتصادی آن شود. با این فرآیند میتوان جذب سرمایهگذار خارجی و همچنین سطح امکانات و زیر ساخت های اقتصادی، صنعتی، گردشگری و رفاهی منطقه را بهبود بخشید و سرعت رونق و ترقی منطقه را افزایش داد.
رئیس اتاق خرمشهر افزود: منطقه آزاد اروند به عنوان اولین و تنها منطقه کشور جهت ورود اتباع خارجی بدون روادید، شناخته میشود و این امتیاز که پس از 11 سال پیگیری به این منطقه داده شده می تواند کمک بی بدیلی در توسعه همه جانبه شهرهای خرمشهر و آبادان باشد.
ظرفیت بالای شهرهای مرزی
مرتضی بانک در مراسم لغو روادید منطقه آزاد اروند گفت: شهرها و مناطقی که با کشورهای همسایه ما هممرز هستند ظرفیتهای اقتصادی بالایی دارند. اگر از این ظرفیت استفاده نکنیم باید به خودمان برگردیم و ببینیم چرا استفاده نکردیم. یکی از مهمترین خصوصیتهای کشور ما تنوع قومی در مرزها است که ضامن وحدت و امنیت در مرزهای ما نیز هست.
بانک گفت: لغو روادید نشان میدهد که علیرغم همه محدودیتهایی که به کشور ما تحمیل شده، ایران محل امنی است که مقتدرانه و بدون نگرانی اتباع همه کشورها را دعوت میکند.
وی گفت: سرمایهگذار برای فعالیت در کشور نیاز به امنیت دارد و اینها مشوقهایی برای کشور است. عراق از ظرفیتهای ویژهای برخوردار است و لغو روادید در منطقه آزاد اروند شرایط را بهتر از گذشته فراهم کرده تا از این ظرفیت استفاده کنیم.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور گفت: پیام این کار پیام صلحدوستی ما به جهانیان است و درحالیکه بسیاری از کشورها علاقهمند به گسستگی هستند اقدام ما در لغو روادید در اروند در راستای صلح، دوستی و رفتار پسندیده است و میتواند پیام ارزشمندی برای کسانی که به دنبال ایجاد اختلاف در منطقه هستند باشد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور بیان کرد: ما در حقیقت بستر ارتباطات گسترده را ایجاد کردهایم؛ این شرایط برای برادران و خواهران عراقی ما توجهی بیشازپیش را میطلبد و باید بسترهای لازم برای دو طرف فراهم شود.