وزیرصنعت،معدن و تجارت گفت:« نباید برای توسعه صنعت خودرو در جایگاه کنونی درجا بزنیم، بلکه باید اقدامات موثر را برای ارتقای جایگاه این صنعت انجام دهیم.»
به گزارش رتبه آنلاین از خبرآنلاین، محمد شریعتمداری در پنجمین همایش بینالمللی صنعت خودرو با بیان این که پس از پیروزی انقلاب پیشرفتهای زیادی در صنعت کشور داشتیم، اظهارداشت:«امروز که با هم صحبت میکنیم، ایران در تولید فولاد در جایگاه چهاردهم قرار دارد. نزدیک به ۳۰۰ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد در کشور خواهیم داشت.»
او افزود:«در حوزه مس نیز شرایط مشابهی داشتیم. در سال ۵۷ برداشت حتی یک گرم مس را نداشتیم، اما الان شرایط متفاوت شده است. در سایر اقلام نیز پیشرفتهای خوبی داشتیم.»
شریعتمداری با بیان اینکه ملت ایران برپایه تواناییهای خود توانسته قدمهای موثری را در حوزههای صنعتی بردارد، تصریح کرد:«علاوه بر همه مشکلاتی که در کشور وجود دارد، امید نیز رو به رشد بوده است؛ مدیران ما برخاسته از مردم و جزیی از مردم هستند.»
او با طرح این پرسش که انتظار مردم چیست؟ و آیا با وجود حمایتهایی که پس از جنگ تحمیلی از مجموعه صنعت خودرو شده، در جایگاه شایستهای قرار دارد یا خیر؟ گفت:« پاسخ مردم به این موضوع خیلی خوب نیست؛ آنچه که ما تولید میکنیم را مردم میخرند. حال آنکه گزارشها و نظرسنجیها نشان میدهد که باید در جهت افزایش کیفیت خودروها گامهای بلندتری برداریم.»
وزیر صنعت،معدن و تجارت با اشاره به اینکه فاصله رضایت مشتری از خودروها مطلوب نیست، عنوان کرد:« در این زمینه بیشتر تشریفاتی عمل میشود؛در حالی که باید به این پرسش هم جواب داد که علت و عوامل آن چیست؟»
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که صنعت خودروسازی بومی نیست و رقبا در دنیا دارای تجربیات مختلفی هستند، تصریح کرد: «در جذب سرمایهگذاری خارجی به معنای واقعی کار نکردیم و در تعهد متقابل، عمق ساخت داخل و تولید اجزای خودرو نتوانستیم در قراردادهای فبلی موفق باشیم.»
شریعتمداری متذکر شد:«امروز هم از سرمایهگذاری خارجی استقبال میکنیم؛ حتی آنهایی که سهم ۵۰ درصدی از تولید را میخواهند.»
وی افزود:«در تولید خودروهای برقی هنوز فاصله زیادی با دنیا نداریم؛ اگر در این رابطه کار موثری انجام دهیم، موفق خواهیم بود.»
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد:« ۳.۵ تا ۴ درصد تولید ناخالص داخلی سهم شرکتهای خودروسازی است، ۱۲ درصد اشتغال صنعت نیز در بخش خودرو انجام میشود که جایگاه این صنعت را نه تنها در بخش اقتصادی، بلکه در بخش سیاسی و اجتماعی نیز بالا میبرد.»