شاخصهای اقتصاد کلان و صنعت در دوره فعالیت علینقی عالیخانی، ماندگار شد چراکه به طور متوسط رشد بالای 10 درصد و تورم کمتر از 3 درصد را برای اقتصاد به ارمغان آورد. ایران در این دوره صاحب صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، صنایع معدنی و چندین صنعت دیگر شد.
به گزارش رتبه آنلاین از پایگاه خبری اتاق ایران، علینقی عالیخانی که در طلاییترین دوره اقتصاد ایران به عنوان وزیر اقتصاد فعالیت کرد، درگذشت.
عالیخانی از سال 1341 در حالی که 34 سال بیشتر نداشت، وزیر امور اقتصادی و دارایی شد و توانست موفقترین دوران اقتصاد ایران را در این دهه رقم بزند.
صنایع نوین ایران در دوره فعالیت او پا گرفت و بسیاری از تجار صاحبنام ایران با مشوقهای طراحی شده توانستند وارد میدان تولید شوند و حرکت نوین صنعتی را رقم بزنند.
او که در جوانی به وزارت رسیده بود، معاونانی را به کار گرفت که هر کدام در حوزه وظایف خود سرآمد شدند. به همین دلیل او و همراهانش را به عنوان نسل اول تکنوکراتها در ایران میشناسند.
شاخصهای اقتصاد کلان و صنعت در این دوره، ماندگار شد چراکه به طور متوسط رشد بالای 10 درصد و تورم کمتر از 3 درصد را برای اقتصاد به ارمغان آورد. ایران در این دوره صاحب صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، صنایع معدنی و چندین صنعت دیگر شد.
علینقی عالیخانی متولد سال 1307 شمسی در تهران بود. پدرش عابدینخان درجهدار قزاق بود و به دلیل دوستی با رضاخان رئیس املاک او در تاکستان قزوین و بعدها هم متصدی املاک تاجالملوک شد.
عالیخانی تحصیلات خود را در دانشگاه تهران در رشته علوم سیاسی به پایان رساند. در سال 1950 برای ادامه تحصیل رهسپار فرانسه شد و در دانشگاه پاریس، ابتدا در رشته حقوق بینالملل عمومی به اخذ دیپلم مطالعات عالی و سپس در رشته اقتصاد به اخذ دکترای دولتی اقتصاد نائل شد.
او در سال 1336 به ایران بازگشت. ابتدا دعوت سازمان امنیت و اطلاعات کشور را پذیرفت و به عنوان تحلیلگر اقتصادی در این سازمان فعالیت کرد. پس از مدت کوتاهی این سازمان را ترک کرد و در نخستوزیری و سپس در شرکت ملی نفت ایران به کار مشغول شد و به موازات آن مشاور اتاق بازرگانی تهران بود.
عالیخانی در بهمن 1341 به عنوان وزیر اقتصاد انتخاب شد و تا مرداد 1348 در این سمت باقی ماند. از 1348 تا 1350 نیز رئیس دانشگاه تهران بود اما پس از آن از کارهای دولتی کناره گرفت و در بخش خصوصی به فعالیت پرداخت.