شنبه 3 آذر 1403
خانهخبرفرهنگی و هنریتیراژ کتاب کودک و نوجوان قابل قبول نیست

تیراژ کتاب کودک و نوجوان قابل قبول نیست


مرتضی حاتمی می‌گوید: تیراژ کتاب کودک و نوجوان قابل قبول نیست.

به گزارش رتبه آنلاین، این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هرچند مؤلفان و ناشران خوبی در دو بخش دولتی و خصوص تلاش‌های ارزنده‌ای در تولید و آفرینش آثار خواندنی و جذاب و مناسب برای کودکان و نوجوانان کرده‌اند، اما این ادبیات به عنوان بخشی زنده و فعال از بدنه‌ ادبیات ملی هنوز به بلوغ محتوایی و تکنیکی مناسب نرسیده است.

او با بیان این‌که تیراژ و نوع کتاب‌ها و تلاش‌های این دو قشر (ناشر و مؤلف) در این راستا قابل ستایش است، بیان کرد: با نگاهی تحلیلی و آسیب‌شناسانه باید گفت که تلاش‌ها و اقدامات انجام‌شده کافی نیست.

حاتمی ادامه داد: کودکان و نوجوانان امروز بنا به شرایط روحی، روانی، فرهنگی، اجتماعی، خانوادگی، عاطفی و … نسبت به کودکان و نوجوانان دهه‌های پیش دارای ویژگی‌های خاص و متفاوت و مطالبه‌گر هستند و پدیدآورندگان آثار کودک و نوجوان باید در تأمین و تولید محتوای ادبی برای آن‌ها حساب‌شده‌تر و با رعایت ذائقه‌ها و سلایق آن‌ها اقدام کنند.

بازآفرین مجموعه ۱۵ جلدی «حکایت‌های مرزبان‌نامه» برای کودکان و مؤلف مجموعه داستان «بیمارستانی در باغچه» گفت: تیراژ کتاب کودک و نوجوان، وضعیت مناسبی ندارد و با توجه به جمعیت جامعه‌ی هدف، میانگین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ جلد برای هر عنوان رخداد خوب و قابل قبولی نیست چون بی‌شک تولید و آفرینش آثار مناسب و خواندنی برای جامعه‌ هدف در تیراژ بالا و توزیع گسترده با قیمت مناسب، در افزایش سرانه‌ مطالعه‌ کتاب در جامعه بسیار مؤثر خواهد بود.

او با اشاره به اهمیت نامگذاری روز ادبیات کودک و نوجوان در تقویم ملی بیان کرد: باید تلاش شود که این روز رسمی در تقویم ملی نقش‌آفرین و مؤثر و مهم و جلوه‌گر باشد و مثل روزی از روزهای عادی در تقویم نباشد، مثلاً در این روز می‌توان برنامه‌ریزی کرد تا خانواده‌ها و کودکان و نوجوانان به دیدار مؤلفان و پدیدآورندگان آثار ادبی بروند؛ همان کاری که نیاکان ما در سده‌های گذشته انجام می‌دادند و برای قلم و اهل قلم اعتبار و ارزش قائل بودند، حتی مردم در ماه تیر رخت نویسندگان پوشیده و آنان را تکریم می‌کردند.

حاتمی گفت: اهدای کتاب به کودکان و نوجوانان، رونمایی از کتاب‌های تازه در حوزه‌ ادبیات کودک و نوجوان و تجلیل و تقدیر از تلاشگران این عرصه می‌تواند بر اهمیت روز ادبیات کودک و نوجوان بیفزاید.

نویسنده‌ رمان نوجوان «راز کوچه باغ هفت توت» در پایان اظهار کرد: پیشنهاد می‌کنم که در روز ۱۸ تیرماه در جهت تقدیر از تلاش‌ها و زحمات بسیار و راهگشای مهدی آذریزدی به عنوان یکی از پیشکسوتان فعال و پرتلاش بازنویسی و بازآفرینی از ادبیات کلاسیک برای کودکان و نوجوانان در ایران و نیز توجه جدی‌تر به ادبیات کودک و نوجوان، جایزه‌ای به نام ایشان به مؤلفان و ناشران فعال در این عرصه اهدا شود.

بعد از درگذشت مهدی آذریزدی در ۱۸ تیرماه سال ۱۳۸۸ در سن ۸۸ سالگی، این روز به عنوان روز رسمی «ادبیات کودک و نوجوان» نام‌گذاری شده است.

 

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید