کارشناسان بازاریابی دیجیتال مطرح کردند؛ معرفی کالای ایرانی در فضای دیجیتال با دور زدن تحریم یک راهکار است.
کارشناسان بازاریابی دیجیتال با بیان اینکه سایت ها و پلت فرم هایی برای دور زدن تحریم ها وجود دارد ، تولید محتوا در فضای دیجیتال را به عنوان بهترین روش برای رونق کسب و کار معرفی کردند.
برنامه ” ضرب سکه ” رادیو گفت و گو با موضوع چگونه کالای ایرانی را با بازاریابی دیجیتال، به دنیا معرفی کنیم؟ با حضور مجتبی خلیل نژاد امیری ، مدیرعامل فناوری و کارشناس مشاور معاونت علمی ریاست جمهوری ، سیدرضا موسوی دوست ، مدرس بازاریابی و فروش و مشاور ارشد فناوری یکی از شرکتهای اینترنتی و احمد کلاته ، متخصص کارآفرینی اینترنتی و مدیر آکادمی کسب و کار اینترنتی روانه آنتن شد.در ادامه خلاصه ای از مباحص این میزگرد را می خوانید:
* با توجه به محدودیت هایی که به واسطه تحریم ها در سایت ها و پلت فرم های خارجی برای ایرانیان وجود دارد ، چگونه می توان به بازاریابی دیجیتال در سطح بین الملل فکر کرد؟
مجتبی خلیل نژاد امیری : باید توجه داشته باشید این چند پلت فرم همه امکانات لازم برای بازاریابی و فروش بین المللی نیست.ما جامعه ای از بازار جهانی داریم که در کشورهای مختلف تقسیم شده است.به عنوان مثال در چین پلت فرم علی بابا و … که قطعا ابزار های داخلی هر کشور می تواند به ما کمک کند که تحریم ها را دور بزنیم و حتی از کشوری مانند عراق که زمینه خوبی برای صادرات دارد می توان بسیاری از مشکلات را برطرف نمود.
*آیا نمونه های موفقی از دیجیتال مارکتینگ ایرانی وجود دارد که بتوانند کالای ایرانی را در سطح بین المللی به فروش برسانند ؟
سیدرضا موسوی دوست : نمونه های بسیار زیادی از موفقیت بازاریابی دیجیتال داخلی وجود دارد.به عنوان نمونه ما برای فروش یک کالای مورد استفاده در آشپزخانه ، ابتدا برای آن کمپین بازاریابی تعریف کردیم . در این کمپین برای رسیدن به هدف فروش ۱/۳میلیاردی در سه ماه به ۴هزار کاربر وفادار نیاز داشتیم که بتوانیم با ارتباط برقرار کردن با آنها ، کالای مورد نظر خود را حداقل به هزار نفر بفروشیم.
با برنامه ریزی صورت گرفته و صرف هزینه ۲۵۰میلیون برای بازاریابی ما توانستیم به رقم فروش ۱/۳میلیارد در سه ماه دست پیدا کنیم.
احمد کلاته : در حال حاضر موثرترین راه برای معرفی کالای ایرانی به سراسر دنیا بحث بازاریابی دیجیتال است که متاسفانه در بسیاری از موارد اولین چیزی که به دلیل کمبود بودجه حذف می شود بازاریابی است.
سایت هایی مانند علی بابا Alibaba در کشورهای خارجی وجود دارد که تجار زیادی محصولات خود را به صورت عمده در آن به فروش می رسانند و درآمدهای بالایی کسب می کنند و همچنین پلت فرم علی اکسپرس aliexpress نیز برای فروش جزئی در کشور چین ایجاد شده است.این سایت ها امنیت فوق العاده ای برای مشتریان ایجاد کرده اند تا با اطمینان خاطر خرید خود را انجام دهند.
سایت های داخلی مانند زودل zoodel وجود دارند که برای جذب بازرگانان باید بیشتر بر روی پلت فرم خود کار کنند. چرا که فعالان اقتصادی باید مکان خوبی برای معرفی کالای خود داشته باشند.
* خانواده های ایرانی که دست به کارآفرینی زده اند ، چگونه می توانند تولیدات خود را به خارج از کشور صادر کنند؟
سیدرضا موسوی دوست : می توان بهترین متد بازاریابی دیجیتال را معرفی نمود اما بهترین راه را نه.چرا که بازاریابی دیجیتال باید به صورت کمپینی دیده شود.بهترین متد که همه انواع بازار یابی ها زیر مجموعه آن هستند ، بازاریابی محتوایی است.
شما برای مدیریت ، فروش و صادرات در یک کسب و کار یا پول زیاد و وقت کم یا پول کم و وقت زیاد دارید که برای کسب و کارهای کوچک و خانوادگی مورد دوم صادق است.بنابراین شما در وقت خوبی که دارید می توانید محتوا تولید کنید.
هر زمان که ایده یک کسب و کار به ذهنتان رسید ابتدا وب سایت آن را ثبت کنید و شروع به تولید محتوا در سایت کنید.برخی معتقدند هزینه راه اندازی سایت بسیار بالاست در حالی که در دنیای امروز متدهای زیادی برای طراحی پلت فرم ها ایجاد شده است که با یک جستجوی ساده در اینترنت می توانید آموزش های مربوطه را فرا بگیرید.
احمد کلاته : افرادی که در منزل کسب و کار دارند ابتدا باید بازار داخلی خود را به حد مطلوبی برسانند تا پس از آن به بازار یابی بین المللی برسند.
خوشبختانه تا کنون ۲ هزار نفر با آموزش های کار آفرینی توانسته اند کالای خود را به کشور معرفی کنند و برخی از آنها تولیدات فوق العاده ای برای عرضه دارند.در حال حاضر محتوا همه چیز است و بسیاری از سایت های قدرتمند ایران به دلیل وجود همین محتوای مطلوب به این جایگاه رسیده اند و معروف شده اند.بنابراین پرداختن به محتوای دیجیتال از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
* با توجه به اینکه شما در بدنه دولت حضور دارید و با وجود تحریم های موجود ، برای خانواده ها چه راهکاری دارید تا بتوانند کالای خود را به جهان معرفی و صادر کنند؟
مجتبی خلیل نژادامیری : با توجه به اینکه در چند سال گذشته به عنوان مشاور و کارشناس در کنار شرکت های داخلی در ارتباط بوده ام با دغدغه آنها آشنایی دارم.
دغدغه مارکتینگ در ۳ سطح قابل بررسی هستند. نخستین آنها شرکت های بزرگ هستند که بازار داخلی دارند و قطعا دوست دارند صادرات نیز داشته باشند که اکثر آنها در صادرات نا موفق هستند. سطح دوم شرکت های کوچک هستند که دغدغه اصلی آنها فروش است و سوال اصلی آنها این است که چگونه بازار خود را گسترش دهند. سطح سوم که با توجه به اقتصاد مقاومتی ما باید مورد توجه قرار بگیرد کسب و کار خانگی است.این دسته از کسب و کارها دانش ، مهارت و بودجه کافی برای گسترش کالای خود را ندارند.
دسته آخر باید با کمترین هزینه ، تمرکز و زمان خود را بر محتوای واقعی که به وسیله آن می خواهند محصول خود را معرفی نمایند ، صرف کنند یعنی ویژگی های اصلی محصول خود را در شبکه های پیام رسان مختلف ، وب سایت ، صفحه اینستاگرام و هر جایی که کوچکترین سیگنال را به بازار می دهد مطرح کنند.بنابراین تمرکز بر تولید محتوا در کسب و کارهای خانگی کمترین هزینه و بالاترین تغییرات را ایجاد می کند.