مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی از آغاز برنامهریزی و طراحی بیست و دومین رتبهبندی شرکتهای برتر ایران (IMI100) خبر داد و گفت که امسال برای اولین بار نمایشگاهی برای نمایش توانمندیهای ۵۰۰ شرکت برتر با هدف تقویت اعتماد عمومی و تقویت برند شرکتها برگزار خواهد شد.
به گزارش رتبه آنلاین از ایسنا، امروز (یکشنبه) نشست خبری بیست و دومین سال رتبهبندی شرکتهای برتر ایران “IMI100 ” با حضور مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد.
ابوالفضل کیانی اظهار کرد: سازمان مدیریت صنعتی ایران برای بیست و دومین سال متوالی ۵۰۰ شرکت بزرگ و موثر در اقتصاد کشور را طی همایشی در روز ۲۹ دی ماه سال جاری معرفی خواهد کرد.
همچنین به گفته وی امسال برای اولین بار نمایشگاهی با همکاری شرکت سهامی نمایشگاهای بینالمللی برای نمایش توانمندیهای ۵۰۰ شرکت برتر برگزار خواهد شد که میتواند به تقویت اعتماد عمومی و تقویت برند شرکتها کمک کند و حضور در آن برای شرکتها داوطلبانه است.
کیانی با اشاره به اهمیت بنگاههای بزرگ به دلیل سال رونق تولید، گفت: امسال انتظارها از نقشآفرینی بنگاههای بزرگ اقتصادی به عنوان پیشرانهای اقتصاد دو چندان است.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی با اشاره به سنجش شرکتها در ۳۳ شاخص اصلی، اظهار کرد: این شاخصها در هفت دسته اندازه و رشد، سودآوری و عملکرد، بهرهوری، صادرات، نقدینگی، بدهی و بازار در نظر گرفته شدهاند.
چرا رتبهبندی میکنیم؟
وی همچنین با اشاره به رتبهبندی بنگاههای اقتصادی در سایر کشورها، تصریح کرد: یکی از دلایل عمده رتبهبندی شرکتها، تولید اطلاعات درباره بنگاههای اقتصادی است که میتواند باعث ایجاد شفافیت، تحلیل فضای کسب و بررسی فراز و فرود رشتههای مختلف صنعتی شود.
کیانی با بیان اینکه رتبهبندی باعث افزایش رقابتپذیری و تقویت برندسازی میشود، گفت: با استفاده از اطلاعاتی که در رتبهبندی ۵۰۰ شرکت برتر تولید میشود، سایر شرکتها میتوانند در برنامههای استراتژیک خود بازنگری کنند و تلاش کنند که به مسیر شرکتهای پیشران نزدیک شود.
به گفته وی سیاستگذاران، فعالان اقتصادی و پژوهشگران نیز از جمله گروههایی هستند که میتوانند از نتایج این رتبهبندی استفاده کنند.
فروش ۵۰۰ شرکت برتر معادل ۴۴ درصد تولید ناخالص داخلی
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی با اشاره به تاثیر بنگاههای بزرگ در تولید ناخالص داخلی، گفت: برای مثال بررسی سال مالی ۱۳۹۶ نشان میدهد که ۱۰۰ شرکت اول ۱۲ درصد و ۵۰۰ شرکت برتر ۱۴ درصد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص دادند.
همچنین به گفته وی میزان فروش ۵۰۰ شرکت برتر ایران در سال ۱۳۹۶ معادل ۴۴ درصد تولید ناخالص داخلی بوده است.
کیانی با اشاره به سهم ۵۶ درصدی بنگاههای بزرگ اقتصادی در صادرات، تصریح کرد: بررسی ۵۰۰ شرکت برتر در سال گذشته نشان میدهد که صادرات غیرنفتی معادل ۴۷ میلیارد دلار بوده که ۲۷ میلیارد دلار از آن توسط ۵۰۰ شرکت برتر انجام شده است.
حرکت به سوی انقلاب صنعتی چهارم و جامعه پنجم
این مقام مسئول با بیان اینکه در بررسیهای امسال بر رونق تولید و صادرات تاکید داریم، گفت: بنگاههای اقتصادی باید به سوی استقرار مولفههای اقتصاد مقاومتی حرکت کنند و با روشهای فناورانه جدید همسو شوند. همچنین بنگاهها اقتصادی باید موضوع سازمانهای هیبریدی مانند مدیریت منابع سبز، حرکت به سوی استقرار مولفههای انقلاب صنعتی چهارم شامل هوشمندسازی کسب و کارها و جامعه پنجم مانند حرکت به سمت انسان محوری و تسلط انسان بر ابزارها را نیز در نطر بگیرند.
شرکتهای برتر چه خدماتی دریافت میکنند؟
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی با اشاره به اهمیت اتصال بنگاهای کوچک و متوسط به بنگاههای بزرگ، تصریح کرد: مشاوره و ارائه کیلنیکهای صنعتی، توانمندسازی از طریق آموزش، فرآیندسازی هوشمند از جمله خدماتی است که سازمان مدیریت صنعتی برای کشورهای برتر در نظر گرفته است.
دوره تحول دیجیتال با حضور فرانسویها
کیانی در ادامه از شکلگیری مرکز تحول دیجیتال در سازمان مدیریت صنعتی خبر داد و گفت که دورههایی با همکاری یک موسسه فرانسوی برای آموزش مدیریت کسب و کارهای نوپا یا استارتاپها طراحی شده است.
تنها شرط حضور در این رتبهبندی انحصاری نبودن شرکتهاست
در ادامه این نشست مجدید درویش – مدیر مرکز رتبهبندی شرکتهای برتر – اظهار کرد: در این رتبهبندی شرگتها بر اساس شاخص فروش رتبهبندی میشوند و برای گسترش رقابت به شرکتهای انحصاری اجازه حضور داده نمیشود.
وی افزود: در این رتبهبندی شاخصها ترکیب نمیشوند و هر شرکت رتبه مشخصی در هر یک از شاخصها دارد.
درویش با اشاره به دستهبندی شرکتها در سه گروه خصوصی، دولتی و عمومی، گفت: بررسی شرکتها در سال ۱۳۹۶ نشان میدهد بانکها با اختصاص ۲۶ درصد سهم فروش به خود قویترین گروه بودند و بعد از آن گروههای پتروشیمی، فرآوردههای نفتی، فلزات اساسی و خودروسازی به ترتیب ۱۴، ۱۳، ۷، ۶ درصد فروش را به خود اختصاص دادند.
به گفته وی مقام اول و دوم در اشتغالزایی نیز در سال مالی ۱۳۹۶ به ترتیب به بانکها و خودروسازیها اختصاص داشته است.
مدیر مرکز رتبهبندی شرکتهای برتر در پایان با بیان اینکه بیشترین تمرکز شرکتها در تهران است، خاطرنشان کرد که از بین ۵۰۰ شرکت برتر، ۲۵۰ شرکت در تهران، ۳۴ شرکت در اصفهان و ۲۰ شرکت در خوزستان فعال هستند.