ورود بوکینگ دات کام به ایران و امکان رزرو هتل با کارت شتاب و معرفی شخصی بهعنوان نماینده بوکینگ در ایران، جزو اخبار پربازدید در بخش گردشگری در مورد اخیر قرار داشته است. اما برای صحتسنجی این خبرها، پایگاه خبری تحلیلی ۵۵آنلاین در گفتوگویی با دکتر رادفر مدیریت گروه اینترکانکت به ابهامات مساله پرداخت.
به گزارش رتبه آنلاین، رادفر در مورد ورود بوکینگ دات کام در ایران و خدماتی که ارائه میکند، گفت: «بعد از اجرایی شدن توافق برجام و افزایش ناگهانی ورود جهانگردان خارجی به ایران تعدادی از سایتهای رزرو بینالمللی تصمیم به ورود به بازار ایران گرفتند که بوکینگ دات کام از جمله این سایتها بود.» او ادامه داد: «پرسنل دفتر دوبی این سایت خرداد ماه سال ۱۳۹۴ به تهران آمدند و با پنج هتل اصلی تهران جلسه داشتند که در نهایت سه هتل روی این سایت برای انتخاب گردشگران قرار گرفتند که اولین هتل در بهمن ماه سال ۱۳۹۴ یعنی تقریبا ۲سال پیش وارد لیست شد.»
رادفر درباره شایعاتی درباره اتصال به شبکه شتاب و دریافت ریالی توضیح داد: «سیاست بوکینگ دات کام بر این منوال است که مسافر از هر کشوری که به این سایت وارد شود، نرخها را براساس واحد پولی کشور خود مشاهده میکند. این مساله چند سالی است در مورد ایران نیز برقرار است و ارتباطی به تحریمها ندارد. البته تبدیل نرخ ارز بر اساس سایتهای بینالمللی تبدیل ارز صورت میگیرد که نرخ تبدیل را نرخ بانک مرکزی در نظر میگیرند اما پرداخت به هتل باید به واحد پولی کشوری که هتل مقصد در آن مستقر است، صورت بگیرد.»
مدیر گروه اینترکانکت ادامه داد: «نکته دیگر اینکه بوکینگ دات کام اصلا پولی از مسافر دریافت نمیکند که ریالی باشد یا نباشد، صرفا هتلها را روی سایت خود لیست میکند. همین امر موجب شده که با در اختیار داشتن نزدیک به ۷۰ درصد بازار، بوکینگ دات کام یکه تاز این میدان باشد. حالا سیاست بعضی هتلها دریافت پیشپرداخت است، بعضی شب اول را از پیش دریافت میکنند؛ بعضی هتلها اگر تمام مبلغ از پیش، پرداخت شود تخفیف ویژه ارائه میدهند که اینها نیازمند داشتن کارتهای اعتباری بینالمللی است اما بسیاری از هتلها، مثلا در استانبول که از مقاصد اصلی گردشگران ایرانی است، هیچ پیشپرداختی مطالبه نمیکنند و هموطنان ما میتوانند از امکانات این سایت بهره ببرند.»
او افزود: «متاسفانه به دلیل تحریمهای مستقیم ایالات متحده بوکینگ دات کام اطلاعات کارت اعتباری میهمانان را در اختیار هتلهای ایرانی قرار نمیدهد ولی حتی اگر قرار هم میداد هتلهای ایرانی به دلیل عدم اتصال به شبکه بانکی و کارتی بینالمللی امکان دریافت پول نداشتند. البته گروه اینترکانکت این مساله را حل کرده و بهعنوان شرکتی که در اروپا مستقر است قبل از ورود میهمانان به ایران از طرف هتل از آنها پیشپرداخت دریافت میکند که مشمول تحریمها هم نمیشود.» رادفر ادامه داد: «سیاست بوکینگ دات کام ارتباط مستقیم با هتل و اتصال هتل به میهمان است، حتی ما در گروه اینترکانکت بهعنوان شرکت پرداخت بینالمللی که بهعنوان توزیعکننده اصلی در ایران مطرح هستیم، این ادعا که نماینده آنها در ایران باشیم را نداریم؛ اما الان برای بار چندم است که شرکتهای خدمات کامپیوتری یا آژانسهای مسافرتی چنین ادعایی را مطرح میکنند.»
منبع : دنیای اقتصاد