بیمههای عمر و زندگی از مهمترین و البته معتبرترین انواع بیمههای صادر شده در صنعت بیمه هستند؛ تنها بیمهنامههایی که در صورت عدم وصول آن، بیمه مرکزی بیمهها را مجبور به فروش اموال و داراییهایشان میکند. یکی از شرکتهای بیمه اخیرا بزرگترین بیمهنامه صادر شده در صنعت بیمه که به مدت ۱۰ سال صادر شده بود را به مبلغ ۶۳۳ میلیون تومان پرداخت کرده است.
به گزارش رتبه آنلاین از ایسنا، بر اساس آمارهای بیمه مرکزی سهم بیمههای عمر از کل پرتفوی حق بیمه حدود ۱۴.۴ درصد از کل تعهدات بیمههای کشور مربوط به بیمههای عمر بوده است که رشد این نوع از بیمهها در همین سال حدود ۱۳.۵ درصد و در سال ۱۳۹۵ هم حدود ۳۸ درصد برآورد شده است؛ امری که نشاندهنده رشد شتابان این نوع از بیمهها است.
بیمههای عمر یا بیمههای زندگی به نوعی بیمههای سرمایهگذاری نیز هستند؛ به این معنا که بیمهگزاران با مبالغ پرداختی خود به بیمهها در طول زمان میتوانند از مزایایی چند برابر بیشتر از آورده خود بهرهمند شوند. علت هم این است که شرکتهای بیمهای همانند بانکها با سرمایههای دریافتی به سرمایهگذاریهای مختلف میپردازند.
علاوه بر اینها آن چیزی که باعث میشود بیمهگذار از تعهد شرکت بیمهای مطمئن باشد، این است که بیمهها از پوشش اتکایی هم برخوردار هستند؛ به این معنی که خود بیمهها هم در صورت ناتوانی در بازپرداخت تعهداتشان تحت پوشش بیمههای دیگری قرار میگیرند.
بیمههای عمر و زندگی به شیوه اتکایی هم حمایت میشوند
پیش از این مجید تقیلو، مدیرکل نظارت بر بیمههای زندگی بیمه مرکزی، با بیان اینکه بیمههای عمر انفرادی دارای ماهیت بلند مدت هستند، گفته بود که در همه جای دنیا این دغدغه برای مردم وجود دارد حالا که ما یک مدت طولانی حق بیمه خود را پرداخت میکنیم به چه اطمینانی میتوانیم از مزایای آن استفاده کنیم؟
مدیرکل نظارت بر بیمههای زندگی بیمه مرکزی با بیان اینکه بیمه مرکزی به عنوان یک نهاد ناظر بر همه بیمههای عمر نظارت فعال دارد، اظهار کرد: این نظارت میتواند باعث اطمینان دادن به مردم برای خرید بیمههای عمر باشد. از آنجایی که شرکتهای بیمه به دلیل نوع فعالیت خود همیشه در معرض بروز خسارتهای پیشبینی نشده و بزرگ قرار دارند، قانون ابزارهایی را برای مدیریت ریسکهای مختلف پیش بینی کرده است.
او با اشاره به انتقال ریسک از طریق شیوه “اتکایی” به عنوان یکی از این ابزارهای حمایت از بیمههای عمر و زندگی ادامه داد: بیمه مرکزی به واسطه اتکایی اجباری، بخشی از ریسکهای شرکتها را میپذیرد. همچنین شرکتهای بیمه میتوانند از طریق واگذاری اختیاری، سهم بیشتری از تعهدات خود را به شرکت بیمه دیگر انتقال دهند. در زمان بروز خسارت، این شرکتهای اتکایی و بیمه مرکزی به اندازه سهم خود برای جبران خسارت به کمک شرکت بیمه می آیند.
۶۳۳ میلیون تومان برای پرداخت یک بیمهنامه جامع
در همین راستا یکی از شرکتهای بیمه، از پرداخت بزرگترین سرمایه سررسید بیمه نامه جامع عمر و پس انداز در صنعت بیمه کشور به مبلغ ۶۳۳ میلیون تومان خبر داد.
احمد سربخشیان، مدیر کل بیمههای عمر و زندگی بیمه آسیا با اشاره به ظرفیت بالای بیمههای زندگی در جذب و هدفمندسازی نقدینگی در اقتصاد و برنامههای مدون بیمه آسیا در سال آتی برای توسعه بیمههای زندگی، گفت: پرداخت سرمایه یک سررسید بیمهنامه جامع عمر و پسانداز ۱۰ ساله که در بهمنماه مورخ سال ۱۳۸۷ خریداری و در بهمنماه امسال سررسید شده بود، به مبلغ ۶۳۳ میلیون تومان به عنوان بزرگترین سرمایه سررسید بیمه نامه جامع عمر و پسانداز صنعت بیمه کشور طی یک فقره چک و لوح تقدیر به بیمهگذار تحویل شد.
آن چیزی که علاوه بر سازوکارهای قانونی بیمه مرکزی، باعث میشود تا بیمهگذار بتواند از تعهدات شرکتهای بیمهای مطمئن باشد، این است که بیمهها علاوه بر نظارتهای بیمه مرکزی از پوشش اتکایی هم برخوردار هستند؛ به این معنی که بیمهها در صورت ناتوانی در بازپرداخت تعهداتشان، خودشان هم تحت پوشش بیمههای دیگری (داخلی و خارجی) قرار میگیرند. از این جهت بیمهها مانند یک شبکه به هم متصل حمایتی عمل میکنند که در صورت وارد آمدن شوکهای مالی به آنها، آن فشار تقسیم میشود.