در تحقیقی که از سوی راجر بیلهام از دانشگاه کلرادو و ربکا بندیک از دانشگاه مونتانا در نشست سالانه انجمن زمینشناسی آمریکا ارائه شد، آمده است که بهخاطر کاهش سرعت حرکت وضعی زمین باید انتظار حتی دو برابر شدن زلزلههای شدید و قدرتمند را داشت.
به گزارش رتبه آنلاین، بهگزارش خبرآنلاین،اين دانشمندان اعتقاد دارند كه تغييرات در سرعت حركت چرخش زمين بهدور خود ميتواند فعاليتهاي لرزهاي شديد را بهويژه در مناطق بسيار پر جمعيتگرمسيري ايجاد كند.
دانشمندانميگويند اگرچه تغيير سرعت حركت وضعي زمين اندك است و باعث كاهش طول روزها بهاندازه يك ميليونيوم ثانيه ميشود، اما همين تغيير به ظاهر اندك، باعث آزاد شدن ميزانعظيمي از انرژيهاي دروني زمين و در نتيجه بروز زلزلههاي ويرانگر خواهد شد.
بر اساس گزارش گاردین،اين دودانشمند در تحقيق خود زلزلههاي با قدرت ۷ ريشتر و بيشتر را طي ۱۱۷ سال اخير بررسيكردهاند و مشخص شده كه در پنج دوره زماني تعداد زلزلههاي مهيب افزايش چشمگيرداشته است. در اين دورهها كه زمين كاهش سرعت حركت وضعي داشته هر سال ۲۵ تا ۳۰زلزله شديد رخ داده درحاليكه در دورههاي ديگر بهصورت ميانگين اين رقم ۱۰ تا ۱۵زلزله در سال بوده است.
راجر بيلهامدر اين رابطه ميگويد: اين روند شروع شده و از ابتداي امسال تاكنون ما حدود شش زلزلهشديد در نقاط مختلف جهان داشتهايم و به سادگي ميتوان دريافت كه سال آينده ميلاديبايد منتظر حدود بيست زلزله ديگر باشيم.
۵۴۵۴
منبع : خبرآنلاین