شنبه 3 آذر 1403
خانهاسلایدر اصلی25 مکانیسم‌ برای توسعه بیمه‌های زندگی

25 مکانیسم‌ برای توسعه بیمه‌های زندگی

عباس رنجبر کلهرودی- مدیر بیمه‌های عمر و حوادث شرکت بیمه رازی

انسان موجودی آینده‌نگر و دوراندیش وخطر گریز است و ابهام نسبت به آینده و نیازهای آتی، تأمین آتیه خانواده، ازدواج،خرید مسکن، تولد فرزندان، تحصیلات عالی و دغدغه‌ها و دل‌مشغولی‌هایی از اینقبیل، نیازهایی است که فقط با بهره‌گیری از بیمه و مزایای آن مرتفع خواهد شد. امروزه بیمه در جوامع مختلف نقش‌ها و کارکردهای زیادی دارد. صنعت بیمه که از ارکان مهم اقتصادی و از پشتوانه‌های بازارهای مالی است.فایده اصلی بیمه، دادن اطمینان به افراد جهت مقابله با خطرات احتمالی و پشتیبانی از او در هنگام وقوع خطر است.

فارغ از نوع بیمه می‌توان گفت، بیمه علاوه بر ایجاد محیطی امن برای فعالیت‌های اقتصادی، باعثایجاد اطمینان برای کار و تولید وسرمایه‌گذاری و به‌طورکلی ایجاد فضای امن و آرام برای فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی است.از سویی مبالغ حاصل‌شده ازفروش بیمه‌های مختلف، باعث رونق اقتصادی، ایجاد فرصت‌های شغلی و سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت و سودآور است و از سوی دیگر صنعت بیمه با جبران خسارت‌های ناشی از حوادث ناگوار و ارائه پوشش‌های بیمه‌ای جهت مقابله با ریسک‌های مختلف، پشتوانه عظیمی برای کلیه بخش‌های اقتصادی است و امنیت و آرامش خاطر جامعه و آحاد مردم را فراهم می‌سازد و از سوی دیگر باعث ارتقای سطح رفاه اجتماعی مردم خواهد شد و از این منظرراهکار مناسبی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی و دغدغه‌های روانی ناشی از آن است.

بیمه‌های عمر انواع گوناگونی دارد که علاوه بر ارائه طیف وسیعی از پوشش‌هایبیمه‌ای شامل ارائه تأمین‌های مناسب در صورت فوت، نقص عضو، ازکارافتادگی، ابتلا به بیماری‌های خاص و… سرمایه‌گذاری مناسبی رأی برای آینده بیمه‌شده و خانواده او فراهم می‌کند. این نکات را عباس رنجبر کلهرودی مدیر بیمه‌های عمر و حوادث شرکت بیمه رازی مطرح ساخته و معتقد است که در این حوزه باید اقدامات تازه‌ای را مدنظرقرارداد. لذا وی بر این باور است که مکانیسم‌هایی که به توسعه بیمه‌های زندگی می‌انجامد در بیست و پنج مورد می توان خلاصه کرد.

-1اصلاح ساختارهای اداری شرکت‌های بیمه و سازمان‌دهی مجدد آن به‌منظور توسعه بیمه‌های عمر

-2 تعیین و تبیین استراتژی کلان صنعت بیمه با توجه به چشم‌انداز 20 ساله و لایحه قانونی اصل 44 قانون اساسی و تنظیم برنامه عملیاتی و تعیین سهم هر رشته بیمه‌ای ازجمله بیمه عمر.
-3 سیاست‌گذاری در مورد ترویج و تبلیغ بیمه‌های عمر با همکاری بیمه مرکزی، شرکت‌های بیمه و سایر سازمان‌ها و نهادهایذی‌ربط
-4تدوین یک برنامه آموزشی فراگیر و گسترده جهت ارتقای دانش و تخصص نیروی انسانی شاغل در صنعت بیمه به‌ویژه نمایندگان و بازاریابان و ایجاد یک مرکز آموزشی فعال به همین منظور
-5 مهندسی مجدد شبکه فروش با ارزیابی جایگاه شغلی و حرفه‌ای و حقوقی نمایندگان و بررسی مشکلات شبکه فروش، بازاریابان و نیز استفاده از راهکارهای جدید
-6 استفاده از روش‌های جدید بازاریابی و فروش ازجمله: فروش بیمه‌نامه‌های عمر و سرمایه‌گذاری به‌صورت گروهی/جایگزینی بیمه‌های عمر و پس‌انداز و تمام عمر به‌جای بیمه‌های خطر فوت مصوبه کارکنان دولت/جهت‌دهیپس‌اندازهای متنوع قانونی مربوط به کارکنان بخش دولتی و خصوصی/فراهم ساختن بسترهای لازم فروشاینترنتی بیمه عمر و سایر بیمه‌های خرد/بررسی درباره ایجاد صندوق‌های بازنشستگی توسط شرکت‌های بیمه بازرگانی/فروش بیمه از طریق تشکیل کنسرسیوم با همکاری بانک‌ها و مؤسسات تولیدی و خدماتی به‌ویژه در بخش مسکن.
7 – تدوین یک برنامه راهبردی به‌منظور تقویت همکاری‌های شرکت‌های بیمه در برنامه‌های تحقیق و توسعه.
8- بررسی راه‌های اشاعه و تعمیم فرهنگ بیمه در جامعه و اجرایی نمودن آن با ایجاد کمیته‌ای متشکل از نمایندگان صنعت بیمه، وزارت اقتصاد و دارایی، آموزش‌وپرورش، آموزش عالی، کار، صنایع و…
9 – استفاده از تجربه سایر کشورها با انجام اقدامات زیر:تشکیل یک گروه تحقیق به‌منظور انجام مطالعات تطبیقی در بیمه مرکزی ایران و یا..
/ترجمه کتب و مقالات بیمه‌ای و دستاوردهای بیمه‌ای در جهان/ اعزام کارشناسان به کشورهای دیگر جهت طی دوره‌های آموزش و یا بازدید

-10برطرف نمودن مشکلات فنی موجود بیمه‌های عمر شامل: اصلاح نرخ بهره فنی با وضعیت اقتصادی و نرخ تورم و انعطاف‌پذیر نمودن آن/اصلاح مقررات بازخرید بیمه‌های عمر و سرمایه‌گذاری/تدوین دستورالعمل‌های فنی در مورد نحوه پذیرش ریسک، چگونگی اعمال اضافه نرخ پزشکی و…
-11 اصلاح قوانین و مقررات بیمه‌ای و بازنگری همه‌جانبه در آن و تدوین دستورالعمل‌های حقوقی در موارد مختلف ازجملهتوفیق بیمه‌نامه، انتقال آن، شرایط تعلیق و…
-12 تشکیل بانک بیمه با مشارکت شرکت‌های بیمه و در راستای پشتیبانی درفروش بیمه‌نامه‌ها، تسهیل وصول حق بیمه‌ها، سهولت در سرمایه‌گذاری ذخایر ریاضی و…
13 – مطالعه، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری در مورد فروش بیمه‌های خرد برای اقشار کم‌درآمد با کمک و حمایت دولت.
14-مطالعه و تحقیق و طراحی بیمه‌های جدید با توجه به نیاز اقشار مختلف مردم.
-15 کاهش نارضایتی مردم از خدمت‌رسانیشرکت‌های بیمه، بابررسینظرات بیمه‌شدگان و نظرسنجیمستمر استفاده از CRM
-16 استفاده از اعجاز فنّاوری و سرمایه‌گذاری لازم در این بخش و ترغیب و تشویق سایر متصدیان.
-17 ایجاد پایگاه‌های اطلاعاتی و آماری و بهنگام در صنعت بیمه جهت کمک به تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های اجرایی.
– 18اجرایی شدن اعمال معافیت‌های مالیاتی موجود و ارائه پیشنهادهای جدید دراین‌بارهبه‌منظور حمایت از بیمه‌شدگان بیمه‌های عمر
-19 تنوع بخشیدن به شیوه‌های وصول حق بیمه بیمه‌شدگان، به‌ویژهاستفادهازفنّاوری‌های جدید ازجمله استفاده از کارت وپول الکترونیکی و….
-20 استاندارد نمودن خدمات بیمه‌ای در فرآیندهای صدور و پرداخت خسارت با اعمال مدیریت کیفیت.
-21 اهمیت به مطالعه و تحقیق در صنعت بیمه و ایجاد واحدهای ستادی و تحقیقاتی در راستای پشتیبانی از واحدهای اجرایی.
-22 توجه به ساختار فرهنگی و مذهبی اقوام و فرق در کشور جهت شناسایی نیازهای واقعی مردم کشور متناسب با ویژگی فرهنگی آنان.
-23 توجه بیشتر به نقش دولت درحمایت ازصنعت بیمه به ‌عنوان مجری سیاست‌های دولت و اجرای برنامه‌ها در راستای اصل 29 قانون اساسی جمهوری اسلامی‌ایران.
-24اعطای مجوز فعالیت به شرکت‌های بیمه خارجی به‌صورت محدود جهت کسب تجربیات آنان در عرضه و فروش بیمه‌های عمر
– 25تعیین چشم‌اندازهای  5،  10،  15 و 20 ساله جهت توسعه بیمه‌های عمر و سرمایه‌گذاری

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید