شنبه 7 مهر 1403
خانهاخبار روزتبدیل لرستان به قطب تولید دارو

تبدیل لرستان به قطب تولید دارو


رئیس سازمان صمت گفت: بیش از ۵۰۰ قلم دارو در کارخانه‌های داروسازی لرستان تولید می‌شود و شاهد صادرات ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار دلاری دارو از استان به کشورهای مختلف هستیم.

به گزارش رتبه آنلاین از ایسنا، محمدرضا صفی‌خانی در بازدید از کارخانه‌های داروسازی اکسیر بروجرد با اشاره به ظرفیت‌های بی‌بدیل استان در حوزه صنعت دارو، بیان کرد: یکی از دستاوردهای مهم چهل‌ساله نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران توجه ویژه به صنعت داروسازی و توسعه این حوزه در مناطق مختلف کشور است.

وی ادامه داد: خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته اکنون شاهد هستیم که لرستان به‌عنوان یکی از قطب‌های تولید دارو در کشور به شمار می‌رود و ۴ واحد تولید داروهای شیمیایی و گیاهی با ظرفیت بالای ۷۰ درصد در استان مشغول به فعالیت هستند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان عنوان کرد: استقرار این واحدهای بزرگ داروسازی در لرستان موجب شده تا شرایط برای ایجاد اشتغال پایدار جوانان تحصیل‌کرده این دیار مهیا شود.

صفی‌خانی در ادامه با اشاره به اینکه خوشبختانه اکنون بیش از ۵۰۰ قلم دارو در کارخانه‌های داروسازی لرستان تولید می‌شود، افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی حتی یک‌قلم دارو در لرستان تولید نمی‌شد اما در ۴۰ سالگی انقلاب تنها در داروسازی اکسیر بروجرد ۱۸۶ قلم داروی انسانی تولید و به ۲۰ کشور جهان صادر می‌شود.

وی همچنین اظهار کرد: همچنین ۹۸ درصد داروی ویال انسولین کشور در داروسازی اکسیر بروجرد تولید و ظرفیت منحصربه‌فرد لرستان در بخش دام موجب شده تا با راه‌اندازی کارخانه داروسازی زاگرس فارمد پارس ضمن تولید ۹۰ قلم داروی دامی ۳۰ درصد داروی دامی موردنیاز کشور را این کارخانه تولید کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان بیان کرد: بزرگ‌ترین کارخانه داروسازی خاورمیانه به نام بایر افلاک در شهرستان ازنان ایجاد شده که این مجتمع داروسازی مشتمل بر ۷ کارخانه است که بخش دامی آن سالانه ۲۰۰ قلم دارو معادل ۳۰ هزار تن را وارد مدار تولید کرده است.

صفی‌خانی ادامه داد: در بخش داروهای انسانی کارخانه بایر افلاک ازنا با ظرفیت تولید ۵۰۰ قلم دارو ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با افتتاح آن در آینده نزدیک ضمن سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد تومانی در بخش داروسازی تعداد زیادی از افراد جویای کار شغل ایجاد خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به میزان صادرات دارو از کارخانه‌های استان لرستان، افزود: خوشبختانه کارخانه‌های داروسازی لرستان علاوه بر اینکه بخش قابل‌توجهی از نیاز داخل را تأمین می‌کنند وارد بازارهای صادراتی شده و بر اساس آمارها بیش از ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار صادرات به کشورهای هدف داشته‌اند و باید گفت که ۳۰ درصد از صادرات کشور در این حوزه از لرستان انجام شده است.

این مسئول بیان کرد: با توجه به موارد اشاره شده و وجود ظرفیت‌های بی‌بدیل لرستان باید گفت که خوشبختانه این دیار به قطب تولید دارو در کشور تبدیل شده به‌نحوی‌که حدوداً ۳۰ درصد از داروی موردنیاز کشور در کارخانه‌های بزرگ داروسازی لرستان تولید می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در ادامه گریزی نیز به برنامه‌های این سازمان برای توسعه صنعت داروسازی استان داشت و گفت: مطمئناً اجرای طرح توسعه در واحدهای داروسازی لرستان و همچنین حمایت همه‌جانبه از تولیدکنندگان این عرصه در اولویت برنامه‌های مدیریت ارشد استان و سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان قرار دارد.

صفی‌خانی گفت: با توجه به اقدامات در حال انجام قطعاً در آینده واحدهای داروسازی لرستان افزایش ظرفیت را خواهند داشت.

 

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید