وی با اشاره به ثبت حجم زیادی از تقاضای برای برخی مشاغل روستایی و عشایری گفت: به دلیل تقاضای زیاد برای دریافت تسهیلات جهت برخی از رسته فعالیتها، امکان پرداخت تسهیلات در برخی از رسته فعالیتها وجود ندارد.
این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان این که درخواست پرداخت تسهیلات در فعالیتهای مرتبط با دام سبک بیش از نیاز و ظرفیت مراتع کشور است، گفت: بنابراین ظرفیت پرداخت تسهیلات برای این رشته فعالیت اشباع شده و تکمیل است.
مدیر طرح ملی طرح تکاپو ادامه داد: در حوزه فرش نیز به همین ترتیب به دلیل مشکلات در بازار صادراتی و فروش این محصول، امکان ایجاد مشاغل در این حوزه وجود ندارد.
تازیکی با تاکید بر اینکه پس از بازگشایی مجدد سامانه کارا بیشتر تقاضاها باید در مشاغل و کسب و کارهای مرتبط با بخش خدمات و تولید ثبت شود، افزود: در چندماه گذشته تقاضای زیادی در کسب و کارهای مرتبط با حمل و نقل، خودرو، خرید انواع وسایل حمل و نقل ثبت شد اما پرداخت تسهیلات در رسته فعالیت های مرتبط با بخش حمل و نقل مجاز نیست و تقاضاهای ثبت شده به هیچ وجه مورد تایید قرار نخواهند گرفت.
به گفته وی، متقاضیان دریافت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری میتوانند طی چند روز آینده با مراجعه به سامانه کارا به نشانی http://kara.mcls.gov.ir تقاضای خود را در طرحهای دارای اولویت اشتغال ثبت کنند تا پس از بررسی و احراز شرایط توجیه اقتصادی مشمول پرداخت تسهیلات شوند.
بر اساس این گزارش، با هدف حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری و به استناد آیین نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، پرداخت تسهیلات اشتغال زا به سرمایه گذاران، کارآفرینان و متقاضیان بخش خصوصی و تعاونی از محل تلفیق منابع صندوق توسعه ملی با موسسات عامل، با لحاظ نکات ذیل انجام می شود:
۱- متقاضیان بر اساس چارچوب و ضوابط تعریف شده، باید طرحهای خود را از طریق سامانه کارا به ثبت برسانند.
۲- طرحها باید در ذیل رسته های اولویت دار اعلام شده باشد که این رسته ها در قسمت مربوطه این سامانه در دسترس قرار دارد.
۲- برای اعطای تسهیلات، طرحها به ترتیب به تأیید دستگاه اجرایی ذیربط، کارگروه اشتغال (کمیته فنی) استان و موسسه عامل می رسند.
۴- موسسات عامل پرداخت تسهیلات عبارتند از: بانک های کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید.
۵- نرخ سود تسهیلات عبارتند از
الف- نرخ ۴ درصد برای مناطق روستایی و عشایری مرزی.
ب- نرخ ۶ درصد برای مناطق روستایی و عشایری غیر مرزی.
ج- نرخ ۱۰ درصد برای تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی مستقر در نواحی صنعتی و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت
۶- بررسی توجیه نهایی طرح از بعد فنی، اقتصادی، مالی و بازار بر عهده موسسه عامل خواهد بود.
۷- تمامی طرح های سرمایه گذاری در چارچوب نظام نظارت، مدیریت و کنترل طرح های سرمایه گذاری و با ابزارهای مختلف نظارت می شوند.
۸- در صورت همراستا نبودن طرح با اولویت های اعلام شده و یا انحراف در استفاده از منابع در زمان اجرا، نرخ سود مورد محاسبه ۱۸ درصد خواهد بود.