دوشنبه 5 آذر 1403
خانهاخبار روزآموزش و پرورش نباید به عنوان بخش مصرف‌کننده دیده شود

آموزش و پرورش نباید به عنوان بخش مصرف‌کننده دیده شود

رئیس سازمان بسیج فرهنگیان گفت:آموزش و پرورش به عنوان بخش مصرف کننده دیده شده که اشکالات بنیادین و کلان در این رویکرد دیده می‌شود.

 به گزارش رتبه آنلاین از رویداد۲۴، رئیس سازمان بسیج فرهنگیان گفت:آموزش و پرورش به عنوان بخش مصرف کننده دیده شده که اشکالات بنیادین و کلان در این رویکرد دیده می‌شود.اختتامیه چهاردهمین جشنواره علمی فرهنگی فرهنگیان بسیجی با حضور سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش، سردار رودکی؛ مسئول پژوهشگاه دفاع مقدس، خاکی؛ معاون توسعه دانشگاه فرهنگیان شهید رجایی و دبیر جشنواره و حسن مرادی؛ رئیس سازمان بسیج فرهنگیان  در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.

حسن مرادی (رئیس سازمان بسیج فرهنگیان) در ابتدای نشست عنوان کرد:استقلال، آزادی و عدالت اجتماعی محور حرکت های این سرزمین است. تحقق این اهدف در سایه اقتدار رخ می‌دهد و امکان  ندارد در کشوری  آرمان هایش بدون قدرت تحقق پیدا کند و مهم ترین ابزار قدرت در دنیا ابزار علم است.

وی ادامه داد: اگر شما تابع قدرت در کشورهای دیگر را بررسی کنید به این می رسید که با ابزار علم هر قدرتی توسعه می‌یابد. اگر قدرت علمی در هر رسته‌ای دچار چالش شود آن بخش قدرتش کاهش می‌یابد و بستگی دارد این علم در جهت کدام بینش پیش برود.

رئیس سازمان بسیج فرهنگیان بیان کرد: متاسفانه در دهه های مختلف بعد از انقلاب در دولت های گوناگون شاهد اشکالات اساسی در برخی رویکردها بوده ایم، بطوری که آموزش و پرورش به عنوان بخش مصرف کننده دیده شده است که اشکالات بنیادین و کلان در آن دیده می‌شود.

او افزود:حوزه تعلیم و تربیت دارای دو عنصر مهم علم و فرهنگ است که امروزه این دو عنصر اساسی ترین منابع برای کشورهاست. از این دو منظر ما شاهد غفلت نگاه و عمل بسیاری از مسئولیت آموزش و پرورش بوده ایم و امیدواریم به زودی اصلاح شود.

مرادی عنوان کرد: حوزه آموزش و پرورش اگر بخواهد سرمایه گذاری کند مهم ترین سرمایه اش بخش منابع انسانی است که دو عنصر تعیین کننده تمام فلسفه آموزش و پرورش است. در وهله اول عنصر دانش آموز که خمیرمایه تامین کننده به عنوان مهمترین منبع این سیستم و مکانیزمی است که باید تحویل جامعه داده شود. و دوم معلم است که با نگاه فکورانه باید دانش‌آموز را پرورش دهد. این ظرفیت در بین فرهنگیان فرهیخته وجود دارد تا این نقش که انتظار می‌رود به وقوع بپیوندد.

مرادی با اشاره به سه سطح مهم آموزش و پرورش بیان کرد: چالش های آموزش و پرورش در سه سطح قابل طبقه بندی است. یکی چالش هایی است که در سطح بنیادی وجود دارد. دوم چالش های راهبردی آموزش و پرورش است که اینها امروز باید بررسی شود نه تا 10، 15 سال آینده. مسائل جاری هم در طبقه سه قرار دارد.مسائل مربوط به آموزش وپرورش باید در سایه این سه سطح ذکر مورد بررسی قرار گیرد.

منبع: ایلنا
اخبار مرتبط

بیشترین بازدید