فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور
بر اساس آمار بانک مرکزی، نرخ تورم در ماه های فروردین و اردیبهشت به ترتیب 9.2 درصد و 9.1 درصد بود اما بازار مسکن رشد قیمت جهشی را در این دو ماه ابتدایی سال پشت سر گذاشت.
در فروردین ماه امسال متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در تهران 55.3 میلیون ریال بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل 29.5 درصد افزایش نشان می دهد؛ در اردیبهشت ماه نیز متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی به 59.8 میلیون ریال رسید که نسبت به اردیبهشت پارسال 34.8 درصد رشد داشت.
این آمار نشان می دهد که ظرف 2 ماه قیمت مسکن در شهر تهران به عنوان دماسنج تحولات صنعت ساخت و ساز کشور به طور متوسط رشد 32 درصدی را تجربه کرده در حالی که نرخ تورم در ماه های یاد شده زیر 10 درصد بوده است.
اگر دولت ها بتوانند نرخ تورم سالیانه را کنترل کنند، نباید شاهد رشد قیمت های نامتعارف مسکن در بازار باشیم.
یکی از مولفه های موثر بر میزان تولید مسکن در کشور افزایش نرخ تورم است. افزایش نامتعارف قیمت مسکن بر میزان عرضه آن نیز تاثیرگذار است و در مجموع ثبات بازار مسکن را به هم می زند.
البته با اعمال سیاست های سرکوبگرانه نیز نمی توان بازار مسکن را کنترل کرد و این بخش برای رسیدن به ثبات بیش از هر چیز به تعادل در عرضه و تقاضای مسکن بستگی دارد.
بر اساس جدیدترین گزارش بانک مرکزی، اردیبهشت ماه گذشته بیش از 19 هزار واحد مسکونی در تهران به فروش رفت که نسبت به اردیبهشت ماه پارسال 16.7 درصد افزایش نشان می دهد؛ بیشترین فروش واحدهای مسکونی به منطقه 5 تهران اختصاص دارد ضمن آنکه این منطقه با رشد 53.5 درصدی بیشتری افزایش قیمت را نیز نسبت به اردیبهشت پارسال داشته است.
در مجموع در 2 ماهه نخست امسال 24 هزار و 200 واحد مسکونی در شهر تهران به فروش رفته است که نسبت به مدت مشابه پارسال 11 درصد رشد دارد.
در این مدت متوسط قیمت یک مترمربع بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی در شهر تهران 57.5 میلیون ریال بوده است که نسبت به مدت مشابه پارسال 32.2 درصد افزایش نشان می دهد.