نایبرییس کمیسیون خصوصیسازی اتاق ایران گفت: طبق آخرین تصمیمگیریها، مقرر بود شرکتهایی که در فهرست طلایی تجاری قرار میگیرند، بتوانند از مسیر سبز گمرکی عبور کنند اما این مشوق نیز مانند دیگر قولها به شرکتهای برتر ضامن اجرایی نداشت.
به گزارش رتبه آنلاین، فرشید شکرخدایی، نایبرییس کمیسیون خصوصیسازی اتاق ایران با اشاره به رتبهبندی 1600 شرکت در اتاق ایران و نیازمندی شرکتهای برتر به ارائه تسهیلات گمرکی برای بهبود کار، تاکید کرد: تمامی کشورها دارای فهرستی از برترین شرکتهای تجاری هستند که بنا به عملکرد آنها، مشوقهایی گمرکی برای آنها در نظر گرفته میشود.
وی ادامه داد: اما در ایران مقرر بود شرکتهایی که در فهرست طلایی تجاری قرار میگیرند، بتوانند از مسیر سبز عبور کنند اما این مشوق اجرایی نمیشود.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: البته پیشنهاد ما این است که شرکتهایی که در فهرست نقرهای هم قرار میگیرند شامل این مشوقها شوند و چنانچه خطایی از ناحیه این شرکتها سر زد، گمرک به ما اعلام کند تا در رتبهبندی خود اعمال کنیم.
شکرخدایی با اشاره به اینکه تجار و بازرگانان باید از سوبسیدهای داخلی بهرهمند شوند، تاکید کرد: نظرسنجی و ارزیابیهای مختلف در حوزه بازرگانی باعث افزایش رضایتمندی تجار از نحوه بازخورد کشور نسبت به عملکرد آنها خواهد شد زیرا این اقدام، تاثیر مهم و مستقیمی بر بازدهی آنها میگذارد چراکه آنها نیز میفهمند در این اقتصاد سهم دارند و بهبود عملکرد آنها برای دولت حائز اهمیت است.
این عضو کمیسیون خصوصی سازی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: دولت نیز بهعنوان خطمشی دهنده اقتصاد، شرکتهای برتر را زیرمجموعه خود حساب کند و برای آنها در سیستم تجاری کشور، سوبسیدی نظیر مسیر سبز گمرکی، تسهیل حملونقل و … را لحاظ کند زیرا نتیجه پایانی این اقدام دولت، چیزی به غیر از افزایش راندمان شرکتهای تجاری نیست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شرکتهای تجاری، شریک دولت در اقتصادند بنابراین دولت در اقدامی سنجیده باید اصلاحاتی را در راستای بهبود و رفع ضعفهای صادراتی را انجام دهد تا این شرکتهای برتر بهعنوان شریک استراتژیک دولت به شمار آیند البته با چنین اقدام دولت، دیگر شرکتها نیز دلگرم به بهبود وضعیت بهرهوری خود خواهند شد و برای استفاده از مزیتهای دولتی طبیعتا در مسیر رشد تراز تجاری قرار خواهند گرفت.