بعضی افراد مانند چوپانها و علاقهمندان به سگ، این حیوانات را مجبور به جفتگیری میکنند تا چنین موجودی به وجود آید، اما چون معمولاً نمیتوانند کنترلش کنند در طبیعت رهایش میکنند. همینطور گرگهای پیر که از گله جدا و به تنهایی زندگی میکنند، میتوانند با سگ و شغال هم جفتگیری کنند.
وقتی چنین موجود خطرناکی در طبیعت رها شود ، به نوعی باعث برهم زدن اکوسیستم میشود.
گرگاس جسورتر و قویتر از گرگ و باهوشتر از سگ است و برخلاف گرگ، از انسان نمیهراسد و قویتر و تهاجمیتر هم است.
گرگها معمولاً زمستانها به خاطر گرسنگی شدید به انسان حمله میکنند، اما گرگاس انسان را در هر فصلی ببیند امکان حمله کردن دارد حتی بهار و تابستان بیشتر، حیوانات در شرایط عادی دشمنی در طبیعت ندارد.
گلههای گرگ به هيچ عنوان اجازه حضور گرگ و سگ غريبه را در خانواده خود نميدهند، به این ترتیب گرگاسها، از طبيعت طرد شده و به ناچار براي تغذيه كردن به حاشيه شهرها و روستاها آمده و به دليل خوي وحشيگري خود، منجر به صدمات و تلفات انساني و كشاورزي ميشوند. سگهای گله در روستاها نیز به لحاظ اینکه این حیوان مشترکات زیادی با آنها دارد تحرک خاصی نسبت به گرگاس نشان نمیدهند.
متاسفانه در کشور ما این اتفاق بسیار زیاد شده است و این چند سال اخیر دهها کودک توسط همین گرگاسها از داخل حیاط خانهها دزدیده شده و خورده میشوند. حتی در این رابطه مستندی ایرانی ساخته شده به اسم گرگینگی.
در حال حاضر غرب استان خراسان رضوی به وجود گرگاسها آلوده شده است. برابر آمار رسمی آنها هر بار به صورت گلههای هفت تا 10 تایی حمله میکنند. چند سال پیش جمعیت گرگهای اصیل در این منطقه بسیار کم بود. با توجه به تصاویر ضبط شده و مدارک هم اینک 80 درصد جمعیت گلههای گرگها را در این منطقه گرگاسها تشکیل میدهند.