شنبه 1 اردیبهشت 1403
خانهخبراقتصادیسالگرد یک روز تاریخی در بورس

سالگرد یک روز تاریخی در بورس

۱۰ خرداد ماه ۱۴۰۰، یادآور اولین سالگرد آزاد سازی سهام عدالت برای جامعه نزدیک به ۵۰ میلیون نفری در کشور است.

این روز تاریخی که در اقتصاد و بازار سرمایه ایران از آن به عنوان یک روز ویژه با هدف تحقق راهبرد عدالت محوری برای عموم مردم یاد می‌شود، به روشنی ثابت کرد که سهم آحاد مردم در توسعه اقتصاد، تحرک تولید، رونق کسب و کارها از بستر بازار سرمایه و با سهام عدالت چقدر مهم و تاثیر گذار است.

در نهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ بعد از ابلاغیه آزادسازی سهام عدالت توسط مقام معظم رهبری، ایشان تاکید داشتند که اگر مردم به دنبال مدیریت سهام خود به صورت مستقیم هستند، باید شرایطی فراهم شود تا مدیریت آن در اختیار این افراد قرار بگیرد که به دنبال این تصمیم، ۱۹ میلیون نفر مدیریت سهام عدالت را تحت اختیار خود قرار دادند.

    در همین راستا سال گذشته مأموریت تاریخی و بی‌سابقه آزادسازی سهام عدالت به شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه محول شد؛ پروژه‌ای که پس از سالها تلاش برای عملیاتی کردن آن، سرانجام بعد از محول شدن آن به بازار سرمایه، این آزادسازی صورت گرفت.

    این مهم یک اتفاق تاریخی و بزرگ را رقم زد که شاید در تاریخ فعالیت های اقتصادی کشور در هر ۱۰۰ سال یک بار صورت بگیرد.

    اجرای چنین پروژه بزرگی در شرایط شیوع کرونا و نوسانات شدید بازار سرمایه کشور وضعیت پیچیده ای را رقم زد که علیرغم این شرایط سخت، دشوار و پیچیده با همت دسته جمعی به عنوان یکی از مدرن ترین پروژه‌های تاریخی بازار سرمایه در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی محقق شد.

     این خدمات بی سابقه در حالی به بیش از ۴۹ میلیون مشمول سهام عدالت ارائه شد که قبل از عملیاتی شدن آن، در ابتدا برای خیلی‌ها باورکردنی نبود، اما وقتی در ۱۰ خرداد ماه ۹۹ آزادسازی سهام عدالت انجام شد و در همان روز همه سهامداران می‌توانستند از طریق سامانه سهام عدالت دارایی‌های خود را مشاهده کنند.

    در روز آزادسازی سهام عدالت ۲۵۰ میلیارد تومان سهام عدالت به فروش رسید و در روزهای بعد نیز بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر سهام عدالت خود را فروختند که بالغ بر ۱۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان پول با درصد خطای بسیار کم و نزدیک به صفر به حساب مشمولان واریز شد که یک موفقیت عظیم رقم زده شد.

    بر اساس آخرین آمارها، در روش مستقیم آزادسازی سهام عدالت از ۱۹ میلیون نفر، حدود سه‌ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر سهام خود را فروخته‌اند و اکنون ۳۰ میلیون نفر نیز در روش غیرمستقیم سهام عدالت باقی ماندند که این سهامداران با انتخاب مدیران شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی دارایی‌های خود را مدیریت می‌کنند.

    در نهایت همه به این باور رسیدند که با خرد جمعی، همفکری و تلاش سیستماتیک می‌توان پروژه‌های کلان ملی بزرگ را پیاده سازی و اجرایی کرد.

    منبع: فارس
    اخبار مرتبط

    ارسال یک پاسخ

    لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
    لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

    بیشترین بازدید