به گزارش رتبه آنلاین به نقل از ارزدیجیتال، مسدودسازی درگاه پرداخت پلتفرمهای مبادلاتی ارز دیجیتال در ایران؛ موضوعی که طی دو ماه گذشته یکی از مهمترین بحثها در میان فعالان ارز دیجیتال در ایران بوده است و با نامه فوری رئیس مجلس به بانک مرکزی در هفته اخیر، این بحث از همیشه داغتر است. از طرف دیگر، معاملهگران ایرانی ارز دیجیتال نگران سرمایههای خود و آینده معاملات ارز دیجیتال در ایران هستند. ارائهندادن درگاه پرداخت به پلتفرمهای معاملاتی ارز دیجیتال در ایران چه عواقبی خواهد داشت؟ فردای مسدودسازی چه خواهد شد؟ آیا همچنان امکان معامله ارزهای دیجیتال در ایران وجود خواهد داشت؟ برای پاسخ به این سوالات، به سراغ چند تن از فعالان این حوزه رفتیم.
افشار جوکار، مدیرعامل کوین نیک مارکت: شیوع قارچگونه کانالهای تلگرامی معامله ارزهای دیجیتال
«با این اقدام، اول از همه ترس برآمده از این خبر باعث میشود مردم نگران سرمایه خود شوند و آنها را به پلتفرمهای خارجی منتقل کنند که این خودش خطر از دست دادن سرمایه را افزایش میدهد. اتفاق دیگری که قطعاً رخ خواهد داد رشد قارچگونه کانالهای تلگرامی جهت خرید و فروش ارزهای دیجیتال خواهد بود. به این دلیل که نیاز از بین نرفته است و همین حالا هم مشتریان زیادی از ما این سوال را میپرسند که در آینده چطور درآمد ترید خود را به تومان تبدیل کنیم. تلگرامیشدن معاملات بهمعنای افزایش کلاهبرداری و سوءاستفادههای بیحد و مرز خواهد بود که در چند سال اخیر شاهدش بودیم. طی دو سال گذشته صرافیهای معتبر توانسته بودند با انجام احراز هویت پیشرفته جلوی این مشکل را بگیرند. اینها فقط تأثیرات واضح این اتفاق خواهد بود و قطعاً تأثیرات دیگری نیز وجود خواهد داشت که تازه بعد از اقدام سلبی مشخص میشود.»
سعید عبادتی، دبیر کارگروه تبادل انجمن بلاک چین ایران: راه پولشویی باز میشود
«مسدودکردن درگاهها بهطور کلی تبعات زیادی دارد که مشخصترینشان عبارتاند از: زیرزمینیشدن فعالیتها، افزایش پروندههای کلاهبرداری توسط فعالان جدید و ناشناخته و هجوم شاکیان به قوه قضاییه و پلیس فتا، انتقال سرمایههای مردم به پلتفرمهای خارجی با خطر مسدودسازی به بهانه تحریم و از همه مهمتر غیرشفافشدن تبادلات که راه را برای پولشویی و اقدامات غیرقانونی باز میکند، چراکه دیگر امکان ردیابی درست وجود نخواهد داشت. همچنین کشور از نظر توسعه علمی و فنی در زمینه رمزارزها و بلاک چین عقب خواهد افتاد.»
سروش حسینزاده، عضو کارگروه تبادل انجمن بلاک چین ایران: فشار به دستگاه قضایی بیشتر میشود
«محدود کردن اکوسیستم رمزارز در ایران باعث زیرزمینی شدن مارکت، گسترش بازار تلگرامی، افزایش پروندههای فیشینگ و کلاهبرداری شده و فشار آن روی دستگاه قضایی و بازوی اجرایی آن پلیس فتا بیشتر می شود. حجم گردش ۲۴ ساعت گذشته بایننس ۵۰ میلیارد دلار بوده که کارمزد بایننس (سود) از این گردش معادل ۱۰۰ میلیون دلار می شود. به عبارت دیگر این شرکت که عمر سه ساله دارد سالانه بهطور متوسط ۳۶.۵ میلیارد دلار سوددهی دارد. مقایسه کنیم درآمد میهن عزیزمان از فروش نفت طی ۲ سال آخر تحریمها کمتر از ۲۰ میلیارد دلار در سال بوده و ما در اوج قیمت نفت و اوج صادرات فقط میتوانستیم ۱۰۰ میلیارد دلار صادرات نفت داشته باشیم.»
در زمان نگارش این گزارش، برخی از پلتفرمهای مبادلاتی ارز دیجیتال ایرانی بهطور رسمی اعلام کردهاند همچنان درگاههای فعال دارند و هنوز مشخص نیست که بانک مرکزی چه موضعی در پیش خواهد گرفت. طبق اعلام این پلتفرمها، پس از مسدودسازی درگاهها هم فعالیت ادامه خواهد داشت و روشهای جایگزینی برای این واریز وجه اعلام خواهد شد. از طرف دیگر، برخی از کارشناسان درباره احتمال برخوردهای سختگیرانه هشدار میدهند.