شنبه 1 اردیبهشت 1403
خانهخبراقتصادینبرد بورس بازان در سه جبهه

نبرد بورس بازان در سه جبهه

نبرد بورس بازان در سه جبهه

 در آخرین روز ماه آذر شاخص کل نزول کرد و شاخص هم وزن رشد کرد تا شاهد دو دمای متفاوت در بورس باشیم، بزرگان نزول کردند ولی قیمت سهام اغلب شرکت‌های کوچک و متوسط رشد کرد. گویی بازار یک سوی نزولی و یک سوی صعودی دارد، در معاملات امروز بازار به کدام سو می‌غلتد؟

به گزارش رتبه آنلاین از اقتصادنیوز، روند تغییرات نماگرهای بورس در روز یکشنبه مثبت بود ولی ریزش قیمت بزرگان بورس موجب ریزش شاخص کل شد. نمادهای پالایشی، خودرویی و بانکی که سهم زیادی از ارزش کل بورس تهران را دارند در معاملات روز یکشنبه با افت قیمت مواجه شدند.

دیروز شاخص کل افت 5 هزار و 870 واحدی داشت و به رقم یک میلیون و 439 هزار واحد رسید. اما شاخص کل هم‌وزن با رشد 2 هزار و 578 واحد در رقم 447 هزار و 827 واحد ایستاد. 239 نماد بازار سهام معادل 49 درصد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام 46 درصد نمادها کاهش یافت.

بیشترین افزایش قیمت

روز گذشته سهام شرکت آلومراد (با نماد معاملاتی فمراد) بالاترین رشد قیمتی بورس را داشت. پس از فمراد، شرکت بهنوش ایران (با نماد غبهنوش) و ایران تایر (با نماد پتایر) بیشترین رشد قیمت را داشتند و در فرابورس نیز شرکت‌های پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، شیر پاستوریزه پگاه گلستان (غگلستا)، پتروشیمی ارومیه (شاروم) و اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی، تملی803، تملی806، تملی702 و تملی612 بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت

شرکت محورسازان ایران خودرو (با نماد خوساز) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت را در میان شرکت‌های بورسی به خود اختصاص داد. پس از خوساز، سیمان تهران (ستران) و سیمان صوفیان (سصوفی) بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی، تملی801، تملی705، تملی805، تملی807، تملی804 و تملی701 بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

از آن جایی نمادهایی که در پایان معاملات با صف خرید همراه هستند در روز بعد هم پرتقاضا هستند و نمادهای دارای صف فروش در پایان معاملات، در روز بعد هم با عرضه بالایی مواجه می‌شوند، به نظر می‌رسد بررسی عرضه و تقاضاهای پایانی روز یکشنبه، به پیش بینی روند بورس امروز کمک کند.

صف های بورس

افت ارزش صف های خرید

در پایان معاملات روز ‌یکشنبه، ارزش صف‌های خرید 2 هزار و 312 میلیارد تومان شد که نسبت به روز پیشین کاهش 14.6 درصدی را نشان می‌دهد. کاهش ارزش تقاضای بازار علامتی هشداردهنده است، با این حال بازار مازاد تقاضای هزار و 677 میلیارد تومانی داشت.

رشد ارزش صف های فروش

روز گذشته ارزش صف‌های فروش 191 درصد افزایش یافت و به رقم 635 میلیارد تومان رسید. رشد چشمگیر عرضه‌های بازار عامل ریزش شاخص بود، برخی از فعالان بازار افزایش عرضه بازار را حاصل عملکرد بازارگردانان می‌دانند و آن‌ها را به نوسان‌گیری متهم می‌کنند. برخی تحلیل‎‌گران نیز علت رشد عرضه‌های معامله‌گران حقوقی را رسیدن به پایان آذرماه و موعد پایان دوره مالی برخی شرکت‌ها می‌دانند.

بیشترین تقاضاها

در پایان معاملات یکشنبه، بیشترین ارزش صف خرید برای پنجمین روز پیاپی به شرکت پتروشیمی بوعلی (با نماد معاملاتی بوعلی) اختصاص داشت که صف خرید 449 میلیارد تومانی داشت. در جدول صف‌های خرید روز یکشنبه پس از بوعلی، زاگرس (پتروشیمی زاگرس) وکبهمن (مدیریت سرمایه‌گذاری کوثر بهمن) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین عرضه‌ها

نماد کاما (شرکت باما) با عرضه 78 میلیارد تومانی، بیشترین ارزش صف فروش بازار را به خود اختصاص داد و پس از کاما، شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) و پدرخش (شرکت درخشان ایران)در رتبه‌های بعدی جدول بیشترین ارزش صف فروش قرار گرفتند.

صف های بورس

پیش بینی بورس امروز

روز گذشته شاخص کل ریزش کرد و شاخص هم‌وزن رشد کرد. اتفاقی که نشان می‌دهد که قیمت سهام اغلب شرکت‌های بازار سهام رشد کرده اما نمادهایی که افت قیمت داشتند وزن بیشتری در بازار دارند. برخی از تحلیل‌گران معتقدند یک دسته بندی جدید در بازار سرمایه شکل گرفته که آن را با سه دسته‌ی پالایشی و خودرویی‌، نمادهای کامودیتی‌ محور و سایر نمادها صورت بندی می‌کنند. به نظر می‌رسد این صورت بندی دست کم توضیح دهنده اتفاقات روز یکشنبه بورس تهران است. در روز یکشنبه، قیمت سهام پالایشی و خودرویی‌ها پایین آمد اما نمادهای بنیادی و کامودیتی محور بورس مانند فارس، فملی، فخوز و کچاد رشد قیمت داشتند. گفته می‌شود نوسان‌گیران در خرید و فروش نمادهای پالایشی و خودرویی فعال هستند و تغییرات قیمتی آن‌ها بیش از آن که متاثر از عوامل بنیادی باشد، تحت تاثیر هیجانات و صف نشینی معامله‌گرانی است که بر مبنای شایعات و اخبار غیررسمی تصمیم به خرید و فروش می‌گیرند.

در مجموع می‌توان گفت به دلیل وجود مازاد تقاضای هزار و 677 میلیارد تومانی در بازار، بورس در معاملات امروز پتانسیل صعودی شدن را دارد، اما اگر کاهش ارزش صف‌های خرید و افزایش صف‌های فروش امروز هم تداوم یابد، بورس در اولین روز زمستان سرد و مایوس کننده خواهد بود.

اخبار مرتبط

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

بیشترین بازدید