یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است: کارشناسان اقتصادی افزایش قیمت دلار را ازقبل نیز پیشبینی میکردند، با این اوصاف ممکن است بازار سرمایه از آبان رونق بیشتری داشته باشد.
شایان کرمی کارشناس بازار سرمایه میگوید: در تاریخ بازار سرمایه هیچگاه چنین اتحادی میان دولت، مجلس و مقامات مسوول برای حل بحران این بازار وجود نداشته که سیاستگذاران هر روز جلسه بگذارند و مشکلات را پیگیری کنند. نگاه مثبتی که در این مقطع به بورس میشود از اهمیت بسیاری برخوردار است و گرچه ممکن است خروجی چندان مثبتی هم نداشته باشد اما از رعب و وحشت سهامداران کم میکند.
به گفته شایان کرمی، درحالحاضر حمایت دولت معطوف به برخی از شرکتها و گروههای خاصی شده تا شاخص را بالا بکشند. او عنوان میکند: دولت با حمایت از سهام شاخص ساز به دنبال مثبت جلوه دادن وضعیت بورس است این در حالی است که بررسی کلیت بازار گویای چیزدیگری است.چیزی که به بازار شکل میدهد عرضه وتقاضای واقعی است بنابراین این حمایتها شاید در کوتاه مدت بتواند فضای بازاررا تغییردهد اما دربلند مدت کار ساز نیست.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار میکند: خیلی واضح است که دولت برای حمایت از حقوقیها برنامه دارد اما سهام کوچک به دلیل اینکه حجم مبنا را پر نمیکردند روی صف فروش قفل شدهاند و باید اصلاحی که سهام بزرگ تجربه کردند را این سهام نیز تجربه کنند تا با توجه به وضعیت عرضه و تقاضا و قیمتهای جدید، جذابیت خرید برای سرمایهگذاران ایجاد شود.
کرمی عنوان میکند: بازار سرمایه از ابتدای امسال نسبت به سایر بازارها رشد سرسام آوری را تجربه کرد اما با گذشت چند ماه قیمتها در این بازار روبه اصلاح گذاشت. اما با توجه به افزایش قیمت دلار، انتظارات تورمی و افزایش قیمتها میتوان گفت قیمت سهام برخی صنایع و شرکتها جای رشد بیشتری دارد و قیمت سهام برخی از صنایع و شرکتهای دیگر نیز ممکن است افت کنند. او خاطرنشان میکند: کارشناسان اقتصادی افزایش قیمت دلار را ازقبل نیز پیشبینی میکردند، با این اوصاف ممکن است بازار سرمایه از آبان رونق بیشتری داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه به شرایط بینالمللی ایران اشاره میکند و میگوید: انتخابات امریکا و حواشی که ممکن است برای تحریمهای کشور به وجود بیاید، تاثیر بسزایی بر بازار سرمایه و ذهنیت سرمایهگذاران میگذارد. از سویی دیگر با توجه به اینکه سرمایه خاصی وارد بازار نمیشود شاهد کاهش حجم و ارزش معاملات نیز هستیم.