ارزش کل صندوقهای سرمایه گذاری در سهام به بیش از ۵۲۶ هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به هفته گذشته در حدود ۶۰ هزار میلیارد ریال کاهش را نشان میدهد.
به گزارش رتبه آنلاین از بورس نیوز، در این گزارش به بررسی نوسانات ارزش و بازدهی صندوقهای سرمایه در سهام پرداخته شده که اقلام اصلی مربوط به صندوقها را در جدول زیر مشاهده میکنید:
ارزش کل صندوقهای سرمایه گذاری در سهام به بیش از ۵۲۶ هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به هفته گذشته در حدود ۶۰ هزار میلیارد ریال کاهش را نشان میدهد.
در این هفته با توجه به وضعیت منفی بازار سرمایه شاهد خروج بیش از ۲۱ هزار و ۸۸۸ میلیارد تومان از منابع صندوقهای در سهام هستیم که در حدود ۴ درصد از منابع سرمایه گذاری شده در این صندوقها است.
لازم به ذکر است، این ۴ درصد بدون در نظر گرفتن بازدهی منفی صندوقها در هفته گذشته بوده است. پس از ارائه جدول مربوط به بازدهی کسب شده صندوقهای سهامی و همچنین ارزش این صندوق ها، سایر موارد مربوط تشریح شده است.
ارزش خالص داراییهای صندوقهای سرمایه گذاری در پایان روز سه شنبه ۲۸ مرداد ماه سال جاری به ۵۲۶ هزار و ۶۶۰ میلیارد ریال رسیده است. در هفته گذشته شاهد ابطال بیش از ۲۱ هزار و ۸۸۸ میلیارد ریال منابع از این صندوقها بوده ایم. با توجه به روند منفی بازار سرمایه در هفته گذشته، شاهد شروع خروج منابع مالی از صندوقهای سهامی هستیم و به نظر میرسد که این روند در هفته جاری نیز با شدت بیشتری ادامه داشته باشد.
• میانگین بازدهی صندوقهای سهامی در هفته گذشته معادل منفی ۶.۷ درصد بوده و این در حالی است که شاخص کل با افت ۸.۷ درصدی همراه بوده است. شاخص کل هم وزن نیز کاهش ۴.۵ درصدی را ثبت کرده است. صندوق تدبیرگران فردا با ۱۵ درصد بازدهی منفی بدترین عملکرد را در میان صندوقهای سهامی داشته است. پس از این صندوق، دو صندوق مشترک یکم سامان و رشد سامان با بازدهی منفی ۱۱ درصدی همراه بوده است. صندوق بانک دی و صندوق قابل معامله سرو سودمند مدبران بازدهی منفی ۱.۹ و ۲.۱ درصدی را ثبت کرده اند و بازدهی منفی کمتری را در میان صندوقها داشته اند.
• بیشترین جذب منافع مالی در هفته گذشته مربوط به صندوق یکم آبان با ۶۰۹ میلیارد ریال و پس از آن مربوط به صندوق نقش جهان با ۴۴۰ میلیارد ریال بوده است. صندوق امید توسعه و صندوق زرین پارسیان به ترتیب با ۳.۳۶۲ و ۲.۶۸۸ میلیارد ریال خروج منابع مالی، بدترین عملکرد را از این حیث داشته اند.
• میانگین بازدهی سالیانه صندوقهای در سهم به ۵۱۳ درصد رسیده است. بیشترین بازدهی مربوط به صندوق ارزش کاوان آینده و صندوق نقش جهان با ۸۳۵ و ۷۲۵ درصد بوده است. کمترین بازدهی سالیانه نیز مربوط به صندوقهای قابل معامله تدبیرگران فردا با ۳۲۲ درصد و صندوق افق با ۳۴۵ درصد بازدهی است.
• همچنین برای اولین بار طی شش ماه اخیر، میانگین بازدهی صندوقهای سهامی منفی شد و به منفی ۲ درصد رسید.