به گفته برخی از فعالان، در انتهای هفته گذشته بیشتر معاملهگران ارزی این دیدگاه را مطرح میکردند که بورس در هفته جاری در مسیر اصلاح عمیق، با افت مواجه خواهد شد.
حتی عدهای رشد شدید هزار تومانی دلار در روز شنبه را که رکوردی پنج ماه محسوب میشد را به ورود تقاضای جدید به بازار ارز از سمت بورس نسبت میدادند. تقویت شاخص کل بورس در روز یکشنبه از نگاه شماری از معاملهگران تحلیل این دسته از بازیگران ارزی را برهم ریخت و منجر به افزایش مقطعی عرضه شد. با این حال، دیدگاهی کاملا مخالف این دسته نیز در بازار حضور دارد. گروهی در بازار باور دارند،هر چقدر سهمها در بورس تقویت شوند و شاخص کل بورس افزایشیتر شود، انتظار برای رشد قیمت دلار نیز بالاتر خواهد رفت.
از نگاه این گروه،نقدینگی جدیدی که از طریق تقویت بازار سهام خلق میشود، توان تبدیل شدن به تقاضاها در سایر بازارها را دارد. مساله آن است که این تقاضا به تدریج و بهصورت متناوب وارد سایر بازارها خواهد شد. در واقع شاید افزایش دیروز بازار سهام اثری کاهشی بر بازارارز داشت، ولی در میان مدت، ادامه رشد شاخص کل میتواند زمینه ساز افزایش تقاضا در خود بازار ارز و رشد بیشتر قیمتها شود.
بازگشت درهم به زیر مرز ۷ هزار تومانی
دستهای از فعالان بازار معتقد بودند که افت نرخ حواله درهم به زیر مرز ۷هزار تومانی و عقبگرد تا محدوده ۶ هزار و ۸۰۰ تومانی نقش مهمی در تغییر انتظارات معاملهگران بازار داخلی داشت. دیروز نرخ حواله درهم در مقطعی به بالای مرز ۷ هزار تومانی رفت و با قیمت ۷ هزار و ۵۰ تومان معامله شد.
با این حال، در ساعات انتهایی روز گفته میشد که این ارز تا نقطه ۶ هزارو ۸۵۰ تومان عقب نشینی کرده است . البته نباید از نظر دور داشت که با همین سطح قیمت درهم، دلار هم چنان توان بالا آمدن از کانال ۲۴ هزار تومانی و بازگشت به کانال ۲۵ هزارتومانی را خواهد داشت. در واقع برای اینکه دلار به مسیر کاهشی خود ادامه دهد، نیاز است که قیمت درهم نیز به سطوح پایین تری برود.