جمعه 2 آذر 1403
خانهخبراقتصادیدیوارهای تعرفه‌ای را از ترس افزایش قاچاق کالا کوتاه نمی‌کنیم

دیوارهای تعرفه‌ای را از ترس افزایش قاچاق کالا کوتاه نمی‌کنیم

محمد شریعتمداری گفت:«باید صنعت لوازم خانگی را در کشور گسترده کنیم تا مصرف محصولات پایه مانند مس، آلومینیوم و فولاد نیز افزایش یابد.»

به گزارش رتبه آنلاین، محمد شریعتمداری در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی لوازم خانگی در گفت‌وگو با خبرنگاران:

ارزش تولیدات داخلی لوازم خانگی در کشور حدود 10 هزار میلیارد تومان است و ارزش کل تولیدات لوازم خانگی موجود در بازار کشور حدود 16 هزار میلیارد تومان برآورد می شود و به همین خاطر باید حمایت‌های خود را از تولید لوازم خانگی در کشور از سطح کنونی کمی بالاتر ببریم تا قدرت رقابت بیشتری را برای تولید کنندگان ایرانی به وجود بیاوریم.

باید برای ایجاد شرکت‌های مشترک ایرانی و خارجی و ورود فناوری روز دنیا به کشور با این هدف، برنامه ریزی کنیم و تحقیق و توسعه مشترک میان شرکت‌های بزرگ تولید کننده لوازم خانگی جهان با ایران و تولید بعضی برندهایی که برای صادرات در منطقه می‌تواند مفید واقع شود در داخل کشور از برنامه ریزی‌های مورد تأکید دولت یازدهم بود که در این دولت نیز ادامه می یابد.

در بازار داخلی ایران نام‌های تجاری مشهوری را مشاهده می کنیم و به لحاظ صرفه جویی و ذخیره انرژی در صنعت لوازم خانگی قدم‌های خیلی خوبی برداشته شده است.

بسیاری از محصولات صنعتی این نمایشگاه دارای برچسب مصرف انرژی A هستند که این نگاه در تولید محصولات خانگی ارزشمند است و تنوع محصولات در این نمایشگاه بسیار چشمگیر است و قدمهای خوبی در این عرصه برداشته می‌شود.

صادرات لوازم خانگی داخل در بازارهای کشورهای همجوار آغاز شده است و صنعت لوازم خانگی یکی از صنایعی که در تولید ناخالص داخلی، اشتغال و مصرف صنایع پایه کشور مانند مس و فولاد می‌تواند نقش موثری ایفا کند و باید صنایع الکترونیک و لوازم خانگی را در کشور گسترده کنیم تا مصرف محصولات پایه مانند مس، آلومینیوم و فولاد نیز در کشور نیز افزایش یابد.

امیدواریم این مسیری که کشور در گام چهارم صنعتی شدن جهان به لطف الهی در این ایام برداشته است به همت ایرانیان و با شعار “ما می توانیم” مستحکم تر در آینده ادامه پیدا کند و تولیداتی ارزشمنتر و قابل رقابت در سطح بازارهای جهانی را در مجموعه صنایع کشور مشاهده کنیم.

در حوزه قاچاق باید تلاش برای کنترل مرزها بیشتر شود و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دولت دوازدهم با استحکام بیشتری با هماهنگی همه نیروهای نظامی و انتظامی در کنترل مرزها اقدام خواهد کرد.

فعالیت‌هایی در حمایت از مرزنشینان مانند واردات از طریق ته لنجی یا بازارچه‌های مرزی انجام شده است و دولت دوازدهم تلاش دارد برای حمایت از تولید داخلی، با ساماندهی این فعالیت‌ها، میزان کالاهایی که با تعرفه صفر و به صورت قاچاق از این طریق وارد می شوند را کنترل کند.

سیاست حمایت تعرفه ای را ادامه خواهیم داد و دیوارهای تعرفه ای ایران را از ترس افزایش قاچاق کالا، کوتاه نمی کنیم و تلاش می کنیم که این سیاست رقابتی و هدفمند دنبال شود به گونه ای که  تولید کنندگان داخلی همواره خود را در معرض رقابت احساس کنند.

گزارش‌های مسؤولان در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز حکایت از ورود بسیار محدود کالای قاچاق به داخل و کم شدن آن در سال‌های اخیر است. اما واردات قانونی با حقوق ورودی کم نیز باید محدود شود.

منبع : خبرآنلاین

اخبار مرتبط

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

بیشترین بازدید