نایب رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با بیان اینکه منکر مشکلات کارفرمایان و افزایش هزینههای آنان نیستیم، گفت: همانطور که هزینههای کارفرمایان افزایش یافته هزینه سبد معیشت کارگران هم بالا رفته است لذا شورای عالی کار باید با در نظر گرفتن واقعیتهای روز جامعه دستمزد کارگران را تعیین کند.
به گزارش رتبه آنلاین، سید ابوالفضل اشرف منصوری ـ در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر تعیین مزدی شایسته برای کارگران گفت: تعیین حقوق و دستمزد همچون روال سالهای گذشته و بر اساس تاکید قانون در شورای عالی کار صورت میپذیرد و افزایش حقوق کارگر باید مصوبه شورای عالی کار را داشته باشد.
وی ادامه داد: متاسفانه افزایش قیمت برخی کالاها زندگی کارگران را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. شاید تولید کننده بتواند هر لحظه و زمان محصولاتش را به تناسب افزایش نرخ بنزین یا هزینه حمل و نقل افزایش بدهد ولی هرگونه افزایش در حقوق و دستمزد کارگران باید از مجرای شورای عالی کار و در انتهای سال صورت گیرد لذا شورای عالی کار باید با در نظر گرفتن واقعیتهای روز جامعه دستمزد کارگران را تعیین کند.
نایب رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران درباره طرح مباحثی همچون تاثیر دستمزد در قیمت تمام شده تولید که بعضا در زمان تعیین دستمزد از سوی کارفرمایان مطرح میشود، گفت: در بحث سهم دستمزد در قیمت تمام شده باید واقعبینانه نگاه کنیم. اعداد ۱۰ درصد و ۱۵ درصدی که بعضا در این زمینه مطرح میشود شاید محاسباتش درست درآید ولی کارگران از یکسو با نبود امنیت شغلی دست و پنجه نرم میکنند و از سوی دیگر نگران تامین مایحتاج روزانه خود و خانوادههایشان هستند.
بیکاری و نبود امنیت شغلی، بزرگترین تهدید کارگران
وی معضل بیکاری و نبود امنیت شغلی را تهدیدی برای کارگران دانست و گفت: متاسفانه گاها میبینیم کارگرانی که سال ۱۳۹۸ مشغول کار شدهاند با کارفرما توافق کردهاند که مابه التفاوت حقوق سال ۱۳۹۸ را که شورای عالی کار مصوب کرده نگیرند تا سرکار بمانند و خانه نشین نشوند در حالی که این ظلم آشکار به کارگر است که برای حفظ شغل و بیکار نشدن، او را از حقوق قانونی اش محروم می کنیم.
اشرف منصوری در پایان با اشاره به افزایش رقم هزینه سبد معیشت خانوارهای کارگری، گفت: نمیتوانیم منکر مشکلات کارفرمایان شویم و از آنها انتقاد کنیم که چرا قیمت محصولاتشان را افزایش میدهند. بدهکاری، پرداخت اقساط وام، نبود نقدینگی و افزایش قیمت مواد اولیه همگی دست به دست هم میدهد و کارفرما و بنگاه را دچار ورشکستگی و کارگران را بیکار میکند ولی همانطور که هزینههای کارفرمایان افزایش یافته هزینه سبد معیشت کارگران هم بالا رفته است لذا انتظار داریم در شورای عالی کار با درنظر گرفتن این مساله به سمت واقعی کردن دستمزد کارگران برویم.
بنا به این گزارش، اعضای کمیته دستمزد شورای عالی کار سال گذشته رقم هزینه سبد معیشت کارگران را با استناد به گزارش مراجع رسمی آماری و بررسیهای میدانی سه میلیون و ۷۶۰ هزار تومان تعیین کردند.