جمعه 2 آذر 1403
خانهاسلایدر اصلی5 راهکار تقابل صنعت بیمه با چالش‌های درونی و بیرونی

5 راهکار تقابل صنعت بیمه با چالش‌های درونی و بیرونی

صنعت بیمه در سال‌های اخیر تغییرات و تحولاتی را تجربه کرده است که آینده این صنعت را با تهدیدها و فرصت‌های تازه ای روبرو ساخته است. در این خصوص و در فضای پرتلاطم اقتصادی امروز و افزایش حوادث طبیعی و ساخت‌انسان و تغییر در پویایی جهانی، بخش بیمه نیاز به اتخاذ رویکردهای آموزشی دارد . رویکردی که بتواند کارکنان صنعت بیمه را آن‌چنان آماده و مجهز کند که قادر باشند این متغیرها را به‌درستی مدیریت کنندو آینده این صنعت را رو به رشد نگاه دارند. در این حوزه ذکر این نکته ضروری است که  بخش بیمه در شرایطی‌ رشد خود را ادامه می‌دهد که از حضور  افراد متخصص در آموزش و توسعه بهره ببرد و بتواند همزمان با چالش‌های درونی و سنتی خود، چالش‌های بیرونی را هم مدیریت کند. حال سئوال این است که این مسیر چگونه تسهیل خواهد شد و چه ابزارهایی لازم است. در این حوزه در ادامه 5 عنوان راه‌کار آموزشی نوآورانه منتشر شده تا به به فراگیران در بیمه کمک کند تا بر این نوع چالش‌ها فایق آیند،‌. این گزارش را به نقل از  «ای‌لرنینگ اینداستری»می‌خوانید:

حوزه های صنعت بیمه

صنعت بیمه را می‌توان به دو حوزه کلی تقسیم کرد . نخست بیمه‌گرانی که برای ریسک‌هایی که مشتریان با آن مواجه‌اند، پوشش صادر می‌کنند و دوم کارگزارن بیمه‌ای که تجربه خود را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند (تا آنان بهترین پوشش را برای ریسک‌های خود خریداری کنند).حال با این پیش فرض این سئوال پدید می آید که چه حوزه‌های آموزشی، معمولاً وجود داردکه می تواند به پیشبرد اهداف در این بخش کمک کند؟

برای پاسخ دهی به این پرسش باید ابتدا نیازهای آموزشی بخش بیمه را در کل دانست و پنج رده آن را تفکیک کرد. در این بخش دو نوع نیاز برای صنعت به صورت خاص دیده می شود و نیازهای دیگر در بخش عمومی است.

نیازهای خاص صنعت: 1. آموزش مهارت‌های صنعت بیمه؛‌ 2. آموزش تنظیم‌مقررات و اصول فنی؛ 3. آموزش مدیریت جامع و ارشد (به منظور بهبود مهارت‌های تصمیم‌گیری مبتنی بر ریسک).

نیازهای عمومی: 1. فروش و بازاریابی؛ 2. مهارت‌های کسب و کار و ارتباطات؛ 3. مهارت‌های مالی؛ 4. مهارت‌های نرم؛ 5. استخدام و جذب استعداد.

 

چالش‌های خاص صنعت کدامند؟

همانطور که در ابتدا اشاره شد، نیازهای بیمه با افزایش جمیعت، تغییر زیرساخت‌ها و ثروت، رشد یافته است. برای اینکه چالشهای خاص این صنعت به خوبی تبیین شود باید انها را ابتدا دسته بندی کرد.  بر این اساس در این بخش می‌توان به چند مورد از این چالش‌ها اشاره داشت:

  1. صنعت تنظیم‌مقررات‌شده: این به معنای آن است که آموزش مورد نیاز باید در سطح سازمانی و در مدت تعیین‌شده اتفاق بیفتد. گواهینامه و نمرات نیز باید به طور منظم ارائه گردد.
  2. بروزرسانی مستمر: مشابه امور مالی و خدمات درمانی، نیاز به حصول اطمینان از اینکه بروزرسانی‌ها به تمامی کاربران می‌رسد. نه‌تنها راه‌کار آموزشی باید به‌سرعت بروز گردد، بلکه نیاز به اطمینان از این موضوع نسبت به فراگیران الزامی است.
  3. حجم بالای اطلاعات.
  4. نیروی کار جهان.


راهکارهای آموزشی نو آورانه

حال در این مقطع پرسش بعدی این است که در صنعت ببمه چگونه می‌توان با راه‌کارهای آموزشی نوآورانه این مسائل را تعدیل کرد.برای یافتن پاسخ باید گفت که رویکرد سنتی نسبت به آموزش قادر نیست به طور موفقیت‌آمیزی چالش‌ها را تعدیل و نیروی کاری را خلق کند که سبک بوده و نسبت به پویایی صنعت دائماً متغیر، پاسخگو باشد. بر همین اساس در اینجا 3 مقوله از مواردی که در آموزش بخش بیمه دیده شده است ارائه می‌شود:

  1. تغییر رویکرد از آموزش مبتنی بر آموزشیار؛ به ترکیبی از آموزشِ آنلاین و آموزشِ الکترونیکی و آموزش همراه (موبایلی): این مقوله کاملاً برای کاهش چالش‌های تنظیم‌مقرراتی، ضروری است، به ویژه با نیروی کاری که از لحاظ جغرافیایی پراکنده هستند. همچنین، از این طریق می‌توان از بروز بودن و نظم نیروی کار به سرعت اطمینان حاصل نمود. به ویژه ارائه آموزش همراه (mLearning) فراگیران را کمک می‌کند تا آموزش خود را بر روی تبلت یا تلفن همراه هوشمند خود بیاموزند.
  2. تغییر رویکرد و ارائه آموزش مستمر:این مقوله اغلب در راه‌کارهای آموزشی فراموش می‌شود. چارچوب آموزش سازمانی به نوعی طراحی شده است که حوزه‌های کمبود دانش بر اساس نیازسنجی آموزشی یا بهبود مهارت را پوشش دهد. اما بیشتر بر آموزش رسمی متمرکز است. اساساً، آموزش رسمی در ساعات معینی در سال اتفاق می‌افتد و به‌ندرت به فراگیران کمک می‌کند تا یادگیری جامع داشته باشند. در عوض، یک رویکرد کلی‌نگر، به یادگیرندگان کمک می‌کند تا یادگیری خود را خود بیابند و به اهداف مورد نیاز دسترسی پیدا کنند.
  3. تغییر رویکردو به‌کارگیری رویکردهای دانشجو-محور تا محتوا-محور: راهکار آموزشی باید بر رویکردهای دانشجو-محور متمرکز باشد تا تجربیات آموزشی جذبی خلق کند. این راهکارها کمک می‌کند تا درکی از احساس کیفیت زمانی آموزش در یادگیرندگان و حسی از درک جامع در آنان، ایجاد شود.

 

5 راهکار آموزشی نوآورانه

حال با بررسی وضعیت کلی و دانستن چالش‌های اموزشی در صنعت بیمه باید به  5 راهکار آموزشی نوآورانه برای بخش بیمه توجه داشت که می تواند صنعت را در هر کشوری بهبود ببخشد.

  1. انتخاب یک اکوسیستم آموزشی و عملیاتی: از رویکرد کلی‌نگر برای آموزش و عملکرد، بهره‌برداری کنید. در این روش، سطح آموزش تعاملی و مبتنی بر همکاری یا همان آموزش اجتماعی، ارتقا پیدا می‌کند.
  2. اتخاذ آموزش همراه (موبایلی): اثر آموزش همراه یا موبایلی بر نرخ یادگیری دانشجویان بسیار بالا است. یادگیرندگان، بیشتر زمان خود را صرف یادگیری از طریق موبایل می‌کنند تا یادگیری الکترونیکی سنتی با لپ‌تاپ یا رایانه خانگی.
  3. انتخاب رویکردهای آموزش جذبی: استفاده از ابزارهای بازی‌سازی، داستان و تصمیم‌گیری (خلق سناریو و شبیه‌سازی) به جای آموزش قابل‌پیش‌بینی مبتنی بر مدرس یا آموزش الکترونیکی سنتی.
  4. استفاده از ابزارهای حمایت از عملکرد: آموزش رسمی خود را با ابزارهای کمک‌آموزشی یا تکمیلی مانند فایل‌های پی‌دی‌اف تعاملی، کتاب‌های الکترونیکی و نرم‌افزارهای موبایل بهبود بخشید.
  5. به برنامه‌های آموزشی مدرس-محور استاندارد خود، روح ببخشید: ترکیبی از آموزش الکترونیکی و آموزش همراه می‌تواند مشارکت یادگیرندگان را افزایش دهد و کسب دانش را از مرحله فراگیری به عملیاتی ارتقا بخشد.

 

 

 

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید