پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403
خانهtelegram5 فیلم برتر دنیا از نگاه IMBD

5 فیلم برتر دنیا از نگاه IMBD

یکی از بهترین کار هایی که می توان در زمان استراحت و تفریح انجام داد، دیدن فیلم است. امروزه در سراسر دنیا سالن های سینما، شبکه های پخش، سازمان ها و ادارات تولید و پخش محتوا به خوبی از این موضوع اطلاع دارند. گیشه های سینما حالا پس از کمرنگ شدن اپیدمی کرونا در جهان دوباره به دوران شلوغ خود برگشته، پرده های سبز تنظیم شده و کارگردانان و بازیگران در پروژه های مختلف در جهان سعی دارند تا دوباره ساخت فیلم و سریال در انواع دسته بندی ها را از سر بگیرند. 

در دوران کرونا بسیاری از افراد به سراغ فیلم ها و سریال های قدیمی جهان رفتند و بسیاری از مردم فرصت پیدا کردند تا آشنایی بیشتری با صنعت فیلم سازی پیدا بکنند؛ و بعد به این نتیجه رسیدند که بعضی فبلم ها تکرار نشدنی است. مشخصه ای که باعث دهه 90، بهترین دهه فیلم سازی نام بگیرد. می توان گفت اکثر افراد در رتبه بندی های مختلف به دنبال بهترین فیلم های ساخته شده تا کنون بودند و هستند. سایت ها و پایگاه های زیادی حول این موضوع کار کرده اند و با توجه به معیار های مختلف مورد نظرشان فیلم های جهان را دسته بندی کرده اند. سایت IMBD که به صورت تخصصی در حوزه فیلم و سریال فعالیت دارد، هرساله در رده بندی های و دسته بندی های مختلف بهترین فیلم و سریال هارا که توانسته اند بر روی مخاطبین یا منتقدین این حوزه تاثیر بزارند، معرفی می کند. اما یک دسته بندی خاص است؛ دسته برترین فیلم های تاریخ دنیا . 

به گزارش رتبه آنلاین در این مقاله سعی بر این داریم تا نگاهی اجمالی به 5 فیلم برتر دنیا از نگاه سایت IMBD همراه با خلاصه داستان و امتیازات هر کدام بپردازیم. 

1- رستگاری در شاوشنگ (The Shawshank Redemption)

رستگاری در شاوشنگ یک فیلم سینمایی آمریکایی در ژانر درام به نویسندگی و کارگردانی فرانک دارابونت و بازی تیم رابینز، مورگان فریمن، باب گانتون محصول سال ۱۹۹۴ توزیع شده توسط شرکت آمریکایی کلمبیا پیکچرز است. این فیلم در مراسم جایزه اسکار سال ۱۹۹۴ نامزد هفت اسکار شد. فیلم محصول ۱۹۹۴ که براساس رمان کوتاهی از استیفن کینگ به نام «ریتا هیورث و رستگاری در شاوشنک» ساخته شده توانست نظر مردم و منتقدان در سرتاسر دنیا را به خود جلب کند و حتی بسیاری از سایت‌ها و مجلات حوزه سینمایی این فیلم را بهترینِ تاریخ سینما می‌دانند.

این فیلم با امتیاز ۹٬۳ در سایت IMBD برترین فیلم تاریخ سینما با بیش از ۲٬۰۰۰٬۰۰۰ رای محسوب می‌شود و بالاتر از فیلم پدرخوانده، در رتبهٔ یکم فهرست ۲۵۰ فیلم برتر این سایت قرار دارد. بودجه در نظر گرفته شده برای این فیلم 25 میلیون دلار است اما تنها موفق شد 3 میلیون دلار سود کسب کند! البته این فیلم در دوران اکران خود با فیلم‌های دیگری چون Forrest Gump و Pulp Fiction رقابت می‌کرد؛ فیلم‌های ماندگار و فوق‌العاده محبوب دیگری که در آن سال‌ها رستگاری شاوشنک را در سایه خود غرق کردند، اما این غرق شدن موقتی بود و رستگاری شاوشنک توسط طرفداران‌اش و سینمادوستان نجات پیدا کرد.

داستان فیلم این است که یک بانکدار میان‌سال به جرم کشتن همسر خودش محکوم به حبس ابد می‌شود، جرمی که مظنون اصلی آن مشخص نیست چه کسی است. نام این بانکدار اندی دوفرین (با بازی تیم رابینز) است و او به زندان شاوشنگ انتقال داده می شود. او با شخصیت رد (با بازی مورگان فریمن) که معروف به این است که می تواند همچیز را در زندان مهیا کند، آشنا می شود. اندی و رد تبدیل به دوست‌هایی صمیمی می‌شوند و با هم برای بهبود اوضاع زندان هم‌فکری می‌کنند.

2- پدر خوانده (God Father)

خانواده کورلئونه، خانواده ای است که در نیویورک آمریکا به شغل خانوادگی خود که ریشه در سیسیل ایتالیا دارد می پردازند؛ مافیا. پدرخوانده که فیلم جنایی آمریکایی در سال ۱۹۷۲ به کارگردانی فرانسیس فورد کوپولا است که فیلم‌نامه‌اش را به همراه ماریو پوزو نوشت؛ این فیلم بر پایهٔ رمان به همین نام از پوزو است که پرفروش‌ترین رمان ۱۹۶۹ شد. در این فیلم مارلون براندو، آل پاچینو، جیمز کان، ریچارد اس. کاستلانو، رابرت دووال، استرلینگ هایدن، جان مارلی، ریچارد کونته و دایان کیتن ایفای نقش می‌کنند. فیلم‌برداری عمدتاً در مکان‌های اطراف شهر نیویورک و سیسیل انجام شد و زودتر از موعد مقرر به پایان رسید. پدرخوانده نخستین بار در ۱۴ مارس ۱۹۷۲ در تئاتر لئووز استیت به نمایش درآمد و در ۲۴ مارس ۱۹۷۲ به‌طور گسترده در ایالات متحده منتشر شد؛ این پرفروش‌ترین فیلم ۱۹۷۲ بود و با فروش بین ۲۴۶ تا ۲۸۷ میلیون دلار در گیشه، برای مدتی پرفروش‌ترین فیلم ساخته‌شده بود.

این فیلم در چهل و پنجمین دوره جوایز اسکار برندهٔ جوایز اسکار برای بهترین فیلم، بهترین بازیگر نقش اول مرد (براندو) و بهترین فیلم‌نامه اقتباسی (پوزو و کوپولا) شد. علاوه بر این، این فیلم نامزد دریافت هفت جایزهٔ اسکار دیگر شامل بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای پاچینو، کان و دووال، و بهترین کارگردانی برای کوپولا شد. پدرخوانده از زمان انتشار به عنوان یکی از بزرگترین و تأثیرگذارترین فیلم‌های ساخته‌شده به خصوص در ژانر گنگستر و مافیایی مورد توجه قرار گرفته‌است. این فیلم برای نگهداری در فهرست ملی ثبت فیلم کتابخانه کنگره ایالات متحده در سال ۱۹۹۰ انتخاب شده‌است که «از نظر فرهنگی، تاریخی یا زیبایی‌شناختی قابل توجه است» و از سوی انستیتوی فیلم آمریکایی، دومین فیلم بزرگ سینمای آمریکا (پس از همشهری کین) رتبه‌بندی شده‌است. پس از آن دنباله‌های پدرخوانده: قسمت دوم (۱۹۷۴) و پدرخوانده: قسمت سوم (۱۹۹۰) منتشر شدند.

این فیلم در سایت IMBD امتیاز 9.2 (مشترک با فیلم رستگاری در شاوشنگ) را با 1.680.000 رای به دست آورده و دومین فیلم برتر ادوار سینما محسوب می شود. داستان این فبلم به صورت خلاصه این است که پدرسالار یک سلسله جنایت های سازمان یافته کنترل امپراتوری مخفی خود را به پسر بی اراده خود واگذار می کند.

3- پدرخوانده 2 (2 God Father)

پدرخوانده قسمت دوم فیلمی داستانی-جنایی به کارگردانی فرانسیس فورد کاپولا و محصول سال ۱۹۷۴ کمپانی آمریکایی پارامونت پیکچرز می‌باشد. این فیلم پس از موفـقیت درخشان فیلم پدرخوانده و در ادامهٔ آن ساخته شده، این فیلم مانند قسمت نخست آن هواداران بسیــــاری دارد و بین منتقدان بحث‌های زیادی مبنی بر اینکه کدام فیلم بهتر ساخــته شده‌ است وجود دارد. پدر خوانده 2 را می توان در زمره بهترین فیلم های هالیوود و یکی از سه چهار فیلم برتری دانست که تا به امروز در هالیوود ساخته شده است. به نظر می رسد که تاثیرگذاری عمیق این فیلم را باید در پرداخت به ارزش های طبقه متوسط دانست. ارزش هایی چون پیوند خانوادگی، امکان ترقی در جامعه، جستجوی امنیت و احترام در دنیایی مملو از رقابت، دوستی بین مردان همکار و اهمیت مذهب و حتی فرد گرایی که در معرض خطر قرار گرفته اند. 

خلاصه داستان : سال 1958. «مایکل کورلئونه» (پاچینو) درگیر سرو سامان بخشیدن به امپراطوری است که از پدرش، «دون ویتو» (براندو) به ارث برده است. داستان به طور موازی زندگی «مایکل کورلئونه» قبل از انقلاب کوبا و زندگی «ویتو کورلئونهٔ» جوان، مهاجرت او از سیسیل به آمریکا و چگونگی رسیدن او به قدرت را نشان می‌دهد و اینکه مایکل چگونه در دادگاه به دفاع از خود در مقابل اتهامات می پردازد…

بودجه در نظر گرفته شده برای این فیلم 13 میلیون دلار بوده و در گیشه های کشور امریکا 47 میلیون دلار و در سراسر جهان نزدیک به 50 میلیون دلار فروش داشته است. همچنین این فیلم در مراسم اسکار جوایز بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلم‌نامه اقتباسی، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (رابرت دنیرو)، بهترین موسیقی فیلم، بهترین کارگردانی هنری را کسب کرده است. امتیاز این فیلم در سایت IMBD امتیاز 9 است که حدود 1.170.000 کاربر به آن رای داده اند. این فیلم از نگاه سایت IMBD و کاربران در رتبه سوم بهترین فیلم های جهان قرار دارد.

4- شوالیه تاریکی (The Dark Knight)

هموار فیلم های ابر قهرمانی جزو دسته فیلم هایی بوده که مخاطب با استفاده از داستان جذاب، قسمت های اکشن، تصویر سازی ها و خلق جلوه های ویژه فیلم جذب آنها شده است. بسیاری از کودکان و نوجوانان به آنها علاقه داشته و می توان گفت که این دسته از فیلم ها بسیار عامه پسند هستند. اما هر فیلم ابر قهرمانی مانند شوالیه تاریکی نیست. شوالیه تاریکی فیلمی ابرقهرمانی، محصول سال ۲۰۰۸ به کارگردانی کریستوفر نولان و دنبالهٔ فیلم بتمن آغاز می‌کند است. این فیلم بر اساس داستان‌های شخصیت بتمن در کتاب‌های کمیک شرکت دی‌سی کامیکس و دومین فیلم بتمن به کارگردانی نولان می‌باشد. کریستین بیل در نقش بروس وین/بتمن، مایکل کین در نقش آلفرد پنی‌ورث، گری اولدمن در نقش جیمز گوردون و مورگان فریمن در نقش لوشیوس فاکس، همگی نقش‌های خود در فیلم قبلی را ایفا کرده‌اند. همچنین آرون اکهارت در نقش هاروی دنت، مگی جیلنهال در نقش ریچل داوس و هیث لجر در نقش جوکر در این فیلم ظاهر شده‌اند. نولان برای داستان فیلم از داستان اولین کمیک بوک با حضور جوکر که در سال ۱۹۴۰ منتشر شد، رمان تصویری جوک مرگبار و سری کمیک بوک‌های هالووین طولانی الهام گرفت. لقب شوالیه تاریکی اولین بار توسط بیل فینگر در کتاب بتمن (شماره ۱) برای بتمن به کار رفته‌است. فیلم شوالیه تاریکی به‌طور عمده در شیکاگو تصویر برداری شده و بقیه مکان‌های این فیلم چند شهر دیگر در آمریکا، بریتانیا و هنگ کنگ است.

شوالیه تاریکی در هشتاد و یکمین مراسم اسکار نامزد دریافت ۸ جایزه شد که موفق شد جایزه بهترین بازیگر تقش مکمل مرد برای هیت لجر و بهترین تدوین صدا برای ریچارد کینگ را دریافت کند. همچنین رکورد در اختیار داشتن بیشترین نامزدی اسکار برای یک فیلم اقتباس‌شده از کمیک‌بوک، کمیک استریپ و رمان تصویری را که در اختیار فیلم دیک تریسی با ۷ نامزدی بود، بشکند. شش نامزدی دیگر شوالیه تاریکی شامل جایزه بهترین طراحی صحنه، بهترین فیلم‌برداری، بهترین میکس صدا، بهترین جلوه‌های تصویری، بهترین چهره‌پردازی و بهترین تدوین فیلم بود. هیت لجر اولین بازیگری شد که پس از مرگش جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را می‌برد و همچنین دومین بازیگری که بعد از مرگش جایزه اسکار دریافت می‌کند. در ضمن، این نخستین بار بود که یک فیلم ابرقهرمانی، برنده یکی از جوایز اصلی اسکار می‌شد (جوایز اصلی اسکار:بهترین فیلم، کارگردانی، فیلم‌نامه، بازیگری). با وجود موفقیت فیلم در نظر منتقدان، شوالیه تاریکی نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم نشد و این باعث به وجود آمدن انتقاداتی از آکادمی اسکار به خاطر «نادیده گرفتن فیلم» گردید.

هزینه تخمین زده شده برای تولید این فیلم 185.000.000 دلار براورد شده است. این فیلم ۵۳۴٬۸۵۸٬۴۴۴ دلار در آمریکای شمالی و ۴۶۹٬۷۰۰٬۰۰۰ دلار در بقیه کشورها و در مجموع ۱٬۰۰۴٬۵۵۸٬۴۴۴ دلار فروش در گیشه داشت. شوالیه تاریکی چهارمین فیلم در تاریخ است که فروشش از مرز یک میلیارد دلار می‌گذرد و همچنین پرفروش‌ترین فیلم سال ۲۰۰۸ میلادی می‌باشد. هم‌اکنون این فیلم سی و ششمین فیلم پرفروش در تاریخ جهان است. فروش ۱۹۹٫۷ میلیون دلاری در اولین آخر هفته اکران، این فیلم را از این نظر، در رتبه ۲۸ام در تمام تاریخ قرار داده‌ است.

خلاصه داستان از این قرار است که وقتی تهدیدی که به عنوان جوکر شناخته می شود باعث ویرانی و هرج و مرج در مردم گاتهام می شود، بتمن باید یکی از بزرگترین آزمون های روانی و فیزیکی توانایی خود در مبارزه با بی عدالتی را بپذیرد. این فیلم با کسب رای 2.385.000 کاربر، امتیاز 9 را در سایت IMBD کسب کرده است و در لیست 250 فیلم برتر دنیا رتبه چهارم را دارد.

5- 12 مرد خشمگین (12angry man)

دوازده مرد خشمگین فیلمی است که تنها در یک لوکیشن بازی شده اما به نحوی داستان و فیلمنامه، بازی های بازیگران و دیالوگ ها و حرکت ها جذاب است که شمارا متوجه گذر زمان نمی کند. ۱۲ مرد خشمگین فیلمی درام حقوقی محصول سال ۱۹۵۷ آمریکاست که بر اساس داستانی تلویزیونی به همین نام نوشته رجینالد رز و به کارگردانی سیدنی لومت ساخته شده‌است. فیلم به دلیل اینکه تنها از یک لوکیشن در بیشتر طول فیلم و دوازده بازیگر اصلی استفاده کرده‌ است مورد توجه می‌باشد. همچنین شخصیت مثبت این فیلم در لیست پنجاه قهرمان برتر تاریخ سینما در بنیاد فیلم آمریکا (AFI)، در رتبه ۲۸ قرار دارد و در سال ۲۰۰۸ از طرف بنیاد فیلم آمریکا به عنوان دومین فیلم دادگاهی تاریخ سینما برگزیده شد. داستان دوازده مرد خشمگین این است که در طی جلسه‌ای باید حکم نهایی را مبنی بر گناهکار بودن یا بی گناهی یک جوان ۱۸ ساله مضنون به قتل را بدهند. تصمیم این دوازده مرد، تصمیم مرگ و زندگی این جوان می‌باشد. تهیه کننده این فیلم همان شخصیت مثبت داستان است (هنری فوندا ). هزینه ساخت این فیلم 350 هزار دلار بوده است اما تنها موفق به 1000 دلار فروش شده است که از نظر گیشه و باجه های بلیط این فیلم کاملا نا موفق بوده و حتی نتوانسته سرمایه فوندا را جبران کند. اما هنری فوندا همواره با احترام از این فیلم یاد کرد و همیشه گفت که «۱۲ مرد خشمگین» بهترین فیلمی بوده که تهیه کرده‌است.

این فیلم با کسب 717000 رای از کاربران و منتقدین در سایت IMBD با امتیاز 8.9 در رتبه پنجم لیست بهترین فیلم های دنیا قرار دارد.

 

نویسنده: علی مصطفایی

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید