جمعه 2 آذر 1403
خانهاسلایدر اصلی5 استراتژی آموزش کارکنان در صنعت جهانی بیمه

5 استراتژی آموزش کارکنان در صنعت جهانی بیمه

 

«آموزش حین کار» به عنوان یک ضرورت  درون صنعت  بیمهِ چابک است

مونا مشهدی رجبی | در فضای  اقتصادی امروزی که شرایط اقتصادی هر روز تغییرمی کند و حوادث طبیعی و انسانی  باعث وارد شدن خسارات زیاد  به زیرساخت‌ها می‌شود، دینامیک های جهانی هم تغییر می‌کند.

از این رو صنعت بیمه هم باید با بکارگیری روشهای آموزشی مختلف، به  نیروهای خود کمک کند تا با نیازهای تازه صنعت آشنا شوند.

استفاده از این روشهای آموزشی به کارمندان این صنعت، امکان می دهد تا بتوانند متغیرهای مختلف تاثیرگذار در ساختار این صنعت را به درستی شناسایی کنند.

در شرایطی که صنعت بیمه در دنیا هر روز توسعه بیشتری پیدا می‌کند و بازار آن هر روز بزرگتر می شود، افراد حرفه ای در زمینه آموزش و توسعه صنعت بیمه با چالش بزرگ شناسایی متغیرهای مهم و تاثیر گذار روی  تعیین تعرفه‌های بیمه و  بحران هایی که در صنعت نهادینه شده است  مواجه هستند.

 

دو گروه درگیر در صنعت بیمه

در این بررسی بر آن شدیم  تا پنج استراتژی بسیار مهم  در امر آموزش که به افراد فعال در این صنعت امکان می دهد تا عملکرد بهتری در محیط شغلی خود داشته باشند و بتوانند چالشها را بهتر مدیریت کنند، را معرفی کنیم.

اما پیش از این کار باید فعالان در این صنعت را به دو گروه تقسیم کنیم:

اول افرادی  که پوشش های بیمه ای مختلف را برای  افراد متقاضی و در مقابل خطراتی که ممکن است انها را تهدید کند  پیشنهاد می دهند.

دوم  بازاریابان صنعت بیمه  که  از دانش تخصصی  خود به  این منظور بهره می برند که بهترین پوشش را برای خطراتی که با ان روبرو هستند دریافت کنند.

این دو گروه هر دو در صنعت بیمه مشغول هستند و آموزش های مناسب به این دو گروه می تواند  کارایی این صنعت را افزایش دهد.

اما آموزش هایی که این افراد در حین کار دریافت می کنند چیست ؟ چه روشهای آموزشی  به کار گرفته می‌شود و کارآمد ترین روشها کدام است؟

آموزشهایی که به افراد شاغل در صنعت بیمه داده می شود  شامل آموزشهای تخصصی صنعت بیمه و آموزشهای عمومی می شود . در بخش آموزشهای تخصصی می توان به آموزشهای مهارتی ، آموزش در زمینه قوانین این صنعت و آموزشهای فنی و در نهایت آموزشهای مدیریتی صنعت بیمه در سطوح مختلف میانی و بالا را شامل می شود .

در بخش آموزشهای عمومی صنعت بیمه هم  به بحث آموزش فروش و بازاریابی، آموزش مهارتهای فردی و شغلی ، آموزش مهارتهای مالی  و آموزش مهارتهای نرم افزاری پرداخته می شود.

 

چالشهای اصلی چیست؟

همانطور که صنعت بیمه با افزایش جمعیت، توسعه زیر ساختی و افزایش سطح ثروت در دنیا توسعه پیدا می‌کند، گروه های آموزش و توسعه  این صنعت با چالشهای زیادی روبرو هستند که باید با انها مقابله کنند.

اصلی ترین و مهمترین چالشهای صنعتی  عبارتند از:

 

اول: تغییر قوانین صنعت:

از انجا که صنعت بیمه ، صنعتی در حال توسعه و تغییر است  و بر طبق  نیازهای بازار  قوانین تازه ای به قوانین این صنعت اضافه می شود ، در دوره های متوالی باید آموزش هایی در زمینه قوانین این صنعت به افراد شاغل داده شود . در واقع افراد باید اگاهی لازم در زمینه قوانین را داشته باشند  در غیر این صورت نمی توانند با حداکثر کارایی در این بازار فعالیت کنند.

 

دوم:به روزرسانی اصول صنعتی:

در صنعت بیمه باید این اطمینان حاصل شود که اصول صنعت و قوانین مختلف ان به روز رسانی می شود و این  مدلهای به روز رسانی شده  برای تمامی مشتریان شرکت بیمه اعمال  می شود.نه تنها باید دوره های آموزشی برای آشنا کردن تمامی افراد شاغل در این صنعت  با اصلاحات ایجاد شده در اصول و قوانین برگزار شود بلکه باید آموزش نحوه ارایه این خدمات به مشتریان قدیمی هم به انها داده شود. بسیاری از کارشناسان صنعت بیمه بر این باورند که این صنعت وضعیتی مانند صنعت بهداشت و درمان یا امور مالی را دارد . این دو صنعت بسیار پویا و در حال توسعه هستند و باید اطمینان داشت که  فعالان این دو حوزه هر روز با پیشرفتها آشنا می شوند و خود را به  روز می کنند . در غیر این صورت کارایی آنها تقلیل می یابد که اصلا مطلوب نیست.

در صنعت بیمه هم این به روز رسانی اطلاعات و قوانین و اصول صنعتی یک ضرورت است.

 

 سوم حجم بالای اطلاعات:

از آنجا که وضعیت اقتصاد جهانی و نیازهای مصرف کنندگان در زمینه های مختلف اثر زیادی روی صنعت بیمه دارد ، افراد فعال در این صنعت هر روزه با حجم انبوهی از اطلاعات روبرو هستند که اشنا شدن با انها  برای ارایه بهترین خدمات ضروری است . بالا بودن حجم اطلاعات  مرتبط با صنعت بیمه ، زمینه سازی برای آموزش بهتر در این زمینه را امری ضروری کرده است.ولی چگونگی انتقال این داده ها به نیروهای فعال در صنعت هم مساله بسیار مهمی است و روشهای ارزیابی دانش و عملکرد نیروها هم اهمیت زیادی دارد.

 

چهارم: گسترش افراد فعال در صنعت بیمه در سطح دنیا و عدم امکان برگزاری دوره های آموزشی فیزیکی برای یکسان سازی کیفیت خدمات رسانی .

یک شرکت بیمه می تواند در شهرهای مختلف  و حتی کشورهای مختلف دفتر داشته باشد  و کارمندانش در سراسر دنیا پراکنده باشند.آموزش به همه این افراد امری بسیار ضروری  و مهم است و یکپارچگی آموزش دهی به انها هم اهمیت زیادی دارد . این یکپارچگی است که می تواند کیفیت خدمات رسانی در تمامی شعبه های این شرکت را مشابه حفظ کند.

حال سوال این است که چگونه باید این آموزش  انجام شود و کدامیک از روشهای آموزشی  نیروهای کاری در حین کار بالاتری کارایی را دارد . در حالت کلی می توان روشهای آموزشی را به دو دسته آموزش  در ساعات کاری یا ارایه منابع یادگیری و درخواست مطالعه در ساعات غیر کاری تقسیم کرد. هر یک از این روشها مزایا و معایب خود را دارد و در اینجا خلاصه ای ازکارکرد این روش‌ها را ارایه می دهیم.

 

1-روشهای مختلف آموزشی در حین کار

در این روزها که اقتصاد دنیا در حال تغییر است، نیازها با تغییرات هر روزه تکنولوژی با سرعت تغییر می کند و ساز و کار صنعت هم دچار تحول شده است، آموزش نیروهای کارایی به منظور ارتقای راندمان کار و افزایش بهره وری امری بسیارضروری است. ازطرف دیگر روشهای سنتی آموزش نمی تواند کارایی زیادی داشته باشد و باید به دنبال روشهای نوین آموزش بود. البته بخشی از آموزش می تواند به صورت آموزش‌های حین کار باشد و مدرس ها درساعاتی از روز در محیط های مختلف حضور پیدا کنند و آموزشهای لازم را به افراد بدهند.ولی پراکنده بودن شعبات بیمه و حتی گستردگی شرکتهای بیمه درخارج از مرزهای یک کشور،می تواند آموزش حضوری را سخت و بسیار پرهزینه بکند. به همین دلیل بهتر است که روش‌های آموزشی دیگری را جایگزین کرد.

 

2-آموزش الکترونیک

از روشهای امروزی آموزش می توان به آموزش الکترونیک اشاره کرد که تمامی منابع آموزشی مورد نیاز در فضای مجازی در اختیار نیروها قرار داده شود و در بازه های زمانی مشخص از آنها آزمون‌هایی گرفته شود که تعیین شود هر یک چه سطحی از مطالب را دریافته اند.

با استفاده از روی آموزش الکترونیک، آخرین و بهترین اطلاعات در اختیار نیروی فعال در شرکت بیمه شما و درتمامی شعبات و کشورها قرار می گیرد. این روش می تواند ثبات نسبی آموزش در تمامی دفاتر بیمه را تضمین کند و نیازهای کسب و کار درحال تغییر و پویای شما را برطرف می کند.

در روش آموزش الکترونیکی، منابع آموزشی اغلب به صورت صوتی یا ویدیوهای آموزشی و حتی کتابهای الکترونیکی در اختیار نیروها قرار می گیرد. مزیت این روش این است که آخرین اطلاعات در اختیار افراد شرکت کننده در دوره ها قرار می گیرد  که بسیارمطلوب است.

از طرف دیگر آموزش در سراسر شعبات شرکت بیمه و برای تمامی افراد شرکت کننده یکسان خواهد بود  که آن هم مساله ای بسیار مطلوب است و به یکسان سازی کیفیت خدمات رسانی کمک بزرگی می کند.

 

3-آموزش تحلیل نیازهای آموزشی

دومین  روش آموزش  را می توان، روش تحلیل نیازهای آموزشی دانست که یک روش بسیار نوین والبته کارآمد است.  به این معنا که هر فرد بر طبق نیازهای مهارتی که در شغل خود دارد، در دوره‌های آموزشی شرکت کند نه اینکه دوره ای مشترک  و تیوری برای تمامی افراد در تمامی رده های اطلاعاتی برگزارشود . از طرف دیگر این دوره ها به صورت کلاس های سنتی درسی یا آموزش الکترونیک  یا e learning برگزار نمی شود بلکه مفاهیم بلکه به صورت کارآموزی در محیط های مختلف ا انتقال داده  می شود .در این روش  آموزشی ، افراد برای گذراندن دوره‌های مختلف کارآموزی در محیط های دیگر شرکت می کنند و در حین کار مهارتهای لازم را یاد می گیرند.

برای تشریح بهتر این روش می توان این طور بیان کرد که فرد یکه در یک موقعیت شغلی خاص کار می کند و ضعف هایی هم در این  موقعیت دارد، به دفتری دیگر یا مرکزی دیگر انتقال داده می شود و برای بازه زمانی مشخص یک تا دو ماهه در کنار یک فرد خبره و حرفه ای  کار می کند . در واقع او آموزش مهارتهای لازم برای  کارش را دریافت می کند و مهارتهای غیر مرتبط را دریافت نمی کند. این روش یادگیری را می‌توان در زمره بهترین روشها دانست که بالاترین بهره‌وری را دارد.

 

4-آموزش دانشجو محور

یکی دیگر از روشهایی که امروزه برای آموزش نیروها در حین کار در نظر گرفته می شود ، آموزشهای  دانشجو محور به جای موضوع محور است. در روش دانشجو محور به جای اینکه  مربی تمامی مفاهیم را انتقال دهد، دانشجوکلا س را هدایت می کند. در این کلاسها و دوره های آموزشی ،دیدگاه های مختلف از طرف دانشجویان به بحث گذاشته می شود، تجربیات انها بیان می شود و مشکلاتشان  مطرح می شود. انها مسایل را با هم بحث می کنند و استادی که در کلاس حضور دارد در موقعیتهای مختلف راه حل های مناسب را  بیان می کند. این روش باعث می شود تا فردی که آموزش را دریافت می کند فرصت یافتن پاسخ مناسب برای تمامی سوالاتی که در ذهن دارد را بدست اورد و به همین دلیل تجربه خوبی از شرکت در کلاس داشته باشد. او تجربیات خود را در موقعیت های مختلف بیان می کند و پاسخ درست را در ان موقعیت ها را  توسط استاد دریافت کند.در این روش آموزشی، فرد بعد از پایان کلاس حس می کند که زمانش را به بهترین شکل سپری کرده است  و رضایت کافی ازجلسه دارد.

 

5-روش الگوسازی و استفاده از ابزارهای تصمیم گیری

یکی دیگر از روشهای آموزشی استفاده از ابزارهای تصمیم گیری و سناریوهای الگو سازی به جای روشهای خسته کننده و قابل پیش بینی آموزش از طریق اساتید است. در این روش برای موقعیت‌های مختلف بهترین تصمیم توسط افراد حاضر در جلسه بیان می شود و سناریوهای مختلف با کمک استاد دوره معرفی می شود. در واقع موقعیت ها ترسیم می شود و الگوهای مناسب بیمه ای از طرف شرکت کنندگان پیشنهاد می شود. از میان الگوهای پیشنهاد شده، الگریی که بالاترین کارایی را دارد  معرفی می شود و روشهای تصمیم گیری در شرایط مختلف تشریح می شود. این روش بسیار کارآمد است زیرا به قدرت تصمیم گیری و تحلیل فرد در موقعیتهای مختلف کمک می کند.  اما باید در نظر داشت که منابع آموزشی جدید باید در فواصل زمانی مشخص به افراد شاغل در صنعت بیمه داده شود . در واقع نمی‌توان انتظار داشت تمامی این افراد برای آگاه شدن در مورد اصول تازه به دنبال کتاب و مقاله ودیگر منابع آموزشی باشند ولی بدون شک در صورتی‌که از طرف محل کار این منابع را دریافت کنند و در زمان مشخص  از آنها در مورد این مسایل تازه سوال شود، بدون شک از طریق مطالعه و یادگیری، سطح سواد افراد در این صنعت در زمینه کاری خودشان بیشتر می شود که امری بسیار مطلوب است.

درپایان باید در گفت که این صنعت  به دلیل طبیعت تغییر پذیرش هر روز با تحولات تازه ای روبرو است  و افرادی که در بخشهای مختلف آن فعال هستند باید  پویا و آموزش پذیر باشند. در غیر این صورت نمی توانند کارایی بالایی داشته باشند.

 

 

 

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید