پنج‌شنبه 1 آذر 1403
خانهاسلایدر اصلی35 درصد ثروت تولیدی، سود سهامداران شد

35 درصد ثروت تولیدی، سود سهامداران شد

پس از بررسی شاخص های اقتصادی شرکت سیمان ممتازان کرمان اینگونه به نظر می رسد که با وجود شرایط نامناسب تولید در صنعت سیمان در این شرکت سود مناسبی از ثروت ایجاد شده در یک سال به سهامداران اختصاص داده شده است.

بنا به گزارش رتبه آنلاین و اطلاعات مندرج در سامانه ملی اندازه گیری شاخص های بهره وری ایران در سال 94 شرکت سیمان ممتازان کرمان در بین شرکت های سیمانی جز شرکت هایی است که موفق شده است سهم مناسبی را به سهامداران خود اختصاص دهد.

از آنجاییکه شاخص ارزش افزوده به عنوان شاخص میزان و چگونگی توزیع ثروت در یک بنگاه اقتصادی در طی مدت یک سال در نظر گرفته می شود لذا به کمک این شاخص می توان در مورد وضعیت میزان عایدی هر یک از ذینفعان هر شرکت اظهارنظر نمود.

شرکت سیمان ممتازان کرمان در سال 94، در حدود 35 درصد از ثروت تولیدی خود را به عنوان سود به سهامداران اختصاص داده است همچنین در حدود 23 درصد سهم از ثروت ایجاد شده به عنوان هزینه استهلاک در نظر گرفته شده است که نشان دهنده جدید بودن تجهیزات مورد استفاده در این شرکت است. نکته قابل توجه در اطلاعات این شرکت آن است که سهم سود در ارزش افزوده اختلاف ناچیزی با سهم کارکنان از ارازش افزوده دارد که این موضوع بیانگر آن است که در سال 94 در این شرکت سهامداران و کارکنان تقریبا عایدی یکسانی داشته اند این وضعیت در سایر صنایع دیده نمی شود و در برخی سنایع سهم سهامداران بیشتر است و در برخی صنایع سهم کارکنان که البته در صنعت سیمان معمولا سهم کارکنان بیشتر از سهم سهامداران است اما در شرکت سیمان ممتازان کرمان به دلیل عملکرد نامناسب تر علاوه بر حفظ سهم کارکنان، سهامداران نیز سهم خوبی از کل ثروت ایجاد شده به دست آورده اند.

آمار منتشر شده در سامانه ملی اندازه گیری شاخص های بهره وری ایران (درصد)

براساس آمار منتشر در سامانه ملی اندازه گیری شاخص های بهره وری ایران وضعیت ارزش افزوده سیمان ممتازان کرمان در طی سال های مورد بررسی به صورت زیر بوده است:

 سهم ناچیز سود تسهیلات اعتباری از کل ثروت توزیع شده در سیمان ممتازان کرمان گویای آن است که در این شرکت ثروت ایجاد شده به صورت افسارگسیخته در اختیار بانک ها قرار نمی گیرد چرا که در صورت تحقق این موضوع در دراز مدت می تواند آسیب زننده باشد. همچنین سهم 10 درصدی مالیات در کل ارزش افزوده هم نشان می دهد که نفع دولت هم در این سال به خوب یدیده شده است.

 

بررسی تغییرات ارزش افزوده طی سال های 88  تا 94

همچنین بررسی تغییرات مقداری ارزش افزوده شرکت سیمان ممتازان کرمان در طی سال های 88 تا 94 نیز نشان می دهد مقدار ارزش افزوده برای شرکت های سیمانی به طور متوسط رشد داشته است اما رشد شرکت سیمان ممتازان کرمان بیشتر از متوسط صنعت بوده است.

نکته قابل ملاحظه دیگر آن است که علیرغم افزایش بودن مقدار رشد ارزش افزوده متوسط صنعت اما نسبت به اهداف برنامه توسعه این رشد مناسب نبوده و این نشان دهنده رو به افول بودن تعدادی از شرکتهای سیمانی در کشور است اما با این حال رشد ارزش افزوده شرکت سیمان ممتازان کرمان از میزان رشد پیش بینی شده در بخش صنعت در برنامه پنجم توسعه نیز بیشتر بوده است که این مقایسه همگی حاکی از سلامت این بنگاه و رشد مناسب آن در طی سال های مورد بررسی می باشد.

بنابراین ترکیب مناسب ارزش افزوده ایجاد شده و چگونگی توزیع آن و همچنین تغییرات مناسب ارزش افزوده در مقایسه متوسط صنعت سیمان در کشور و نیز در مقایسه با اهداف برنامه پنجم توسعه دو عاملی هستند که می تواند در بررسی سلامت یک بنگاه در طی سال های مورد بررسی مورد استفاده قرار گیرد و در صورتیکه شرایط محیطی دچار تغییر ناگهانی نشود می توان به آینده این بنگاه امیدوار بود.

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید