قبل از انجام کاری که برای آن نیاز به تمرکز دارید ابتدا مغز خود را به آرامش برسانید. برای این کار ابتدا در یک موقعیت راحت بنشینید، نفس عمیقی بکشید و اجازه دهید بدنتان آرام شود، در واقع شما با این کار به مغزتان اجازه خواهید داد تا بیشتر تمرکز کند.به گزارش رتبه آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان،همه ما در دنیایی از حواسپرتیها زندگی میکنیم، مهم نیست چند سال داریم یا شغلمان چیست و کجا زندگی میکنیم. حتی اگر سعی کنیم از حواسپرتی جلوگیری کنیم شرایطی پیش میآید که باعث عدم تمرکز میشود؛ از زنگ تلفن همراه همکارمان گرفته تا صدای آواز خواندن همسایه طبقه بالایی و بلندگوی فروشندهای که در خیابان میوه میفروشد و هزاران مورد دیگر؛ بنابراین بهترین راه برای تمرکز کردن این است که روی توان ذهنی خود سرمایهگذاری کنیم.
برای اینکه تمرکزمان را بیشتر کنیم و در انجام کارهایمان نتیجه بهتری بگیریم بهتر است چند نکته را رعایت کنیم:
۱. مغز خود را آماده کنید
قبل از انجام کاری که برای آن نیاز به تمرکز دارید ابتدا مغز خود را به آرامش برسانید. برای این کار ابتدا در یک موقعیت راحت بنشینید، نفس عمیقی بکشید و اجازه دهید بدنتان آرام شود در واقع شما با این کار به مغزتان اجازه خواهید داد تا بیشتر تمرکز کند.
۲. تلفن همراهتان را خاموش کنید
برخی از افراد با خاموش کردن تلفن همراهشان احساس ناامنی میکنند و نقش آن را در زندگی آنقدر حیاتی میدانند که حتی لحظهای به خاموش کردن آن فکر نمیکنند. حقیقت این است که آنها چندان حیاتی نیستند و مطمئن باشید جهان در مثلاً سی دقیقهای که آن را خاموش کردهاید به پایان نمیرسد؛ بنابراین آن را خاموش کنید تا مغز شما شروع به تمرکز کند. لازم نیست این کار خیلی طولانی باشد از ۱۵ دقیقه در روز شروع کرده و آن را به مرور بیشتر کنید. ابتدا احساس ناراحتی خواهید کرد و مغز شما دائماً در حال جنگ با شما خواهد بود و انواع اقسام فکر و خیال خواهد کرد. فکرهایی مثل: الان رئیسم در حال تماس با من است و از اینکه من تلفنم را خاموش کردهام بسیار عصبانی شده و… در واقع مغز شما با این افکار سعی دارد شما را فریب دهد تا تلفنتان را روشن کنید بنابراین قبل از خاموش کردن، خودتان را برای مبارزه آماده کنید. هر چه بیشتر این کار را تکرار کنید خواهد دید که مغز شما از مبارزه دست خواهد کشید و درنهایت در این مدت خاموشی هیچ اتفاق مهمی هم نیفتاده است، نهایتاً مادرتان تماس گرفته تا در مورد شام شب نظرتان را بپرسد!
۳. موسیقیهای مورد علاقهتان را انتخاب کنید
اکثر افراد در طول روز زمانی را به گوش دادن موسیقی مورد علاقهشان صرف میکنند اگر شما هم از آن دسته هستید یک لیست از موسیقیهای مورد علاقهتان تهیه کنید. شاید عجیب به نظر برسد تمرکز کردن و همزمان موسیقی گوش دادن! حتماً برای شما هم اتفاق افتاده که حین رانندگی ضبطصوت ماشین را روشن نگه میدارید تا تمرکزتان روی رانندگی بیشتر شود بله درست است این یکی از راحتترین راهها برای بالا بردن تمرکز است؛ بنابراین هرگاه احساس کردید که برای انجام کاری نیاز به تمرکز بیشتری دارید موسیقی مورد علاقهتان را پخش کنید البته بهتر است که موسیقی غیرآوازی و ملایم را انتخاب کنید. وقتی شما همزمان با کار، موسیقی ملایمی گوش دهید مغزتان هم با آن ارتباط یافته و تمرکزتان بالاتر خواهد رفت.
۴. مکان خاصی را برای تمرکز انتخاب کنید
این مکان میتواند میز کار و یا یک کافیشاپ مخصوص باشد که شما به طور خاص برای زمانهای که نیاز به تمرکز دارید به آنجا میروید. زمانی که مکان مناسبی را برای این کار پیدا میکنید باید فقط کارهایی که نیاز به تمرکز بیشتری دارد را در آنجا انجام دهید، به عنوان مثال اگر خواستید به کسی تلفن کنید از آنجا خارج شده و تماس بگیرید و سپس برای ادامه کار به آنجا برگردید. مغز شما یاد میگیرد که این مکان محل کار ویژه شماست و این همان چیزی است که شما به آن نیاز دارید.
۵. دمای محیط را تنظیم کنید
برای اینکه مغزتان تمرکز پیدا کنید بهتر است محیطی را انتخاب کنید که از دمای متعادلی برخوردار باشد. اگر مکانی که شما در آن نیاز به تمرکز دارید بیش از حد گرم و یا سرد باشد مانع از تمرکزتان خواهد شد؛ بنابراین اگر به ناچار مجبورید در محلی که هوایی سردتر از معمول دارد تمرکز کنید حتماً یک ژاکت به همراه داشته باشید.
۶. بلند شده و حرکت کنید
ما انسانها محدوده توجه محدودی داریم و مدتزمانی که میتوانیم تمرکز کنیم در هر شخص متفاوت است. شخصی تنها بیست دقیقه میتواند تمرکز کند و در عوض دیگری دو تا سه ساعت با تمرکز بالا میتواند مشغول انجام کاری باشد؛ بنابراین زمانی که متوجه شدید دیگر نمیتوانید تمرکز کنید بهتر است از جای خود بلند شده و حرکت کنید یا کاری متفاوت از کاری که میکردید را انجام دهید. اگر مشغول نوشتن گزارشی بودید از جای خود بلند شده و جلوی پنجره بروید یا محل را ترک کرده و به فضای سبزی در نزدیکی محل کارتان بروید و چند قدمی راه رفته و به مغز خود استراحت دهید.
۷. ورزش کنید
ورزش کردن به توانایی مغز ما در نادیده گرفتن حواسپرتی کمک میکند. بهتر است فعالیت ورزشی که میخواهید انجام دهید متناسب با توان بدنیتان باشد تا به بدنتان فشار بیش از حد وارد نکرده و به بالا بردن توان مغزتان کمک کند.
منبع:تبیان